VESTI FK Čukarički

Igor Matić: Ciljevi Omladinske škole ostaju isti, proizvodnja igrača za prvi tim--

Igor Matić: Ciljevi Omladinske škole ostaju isti, proizvodnja igrača za prvi tim

 Odlukom Fudbalskog saveza Srbije sva takmičenja u mlađim kategorijama završena na osnovu stanja na tabeli zaključno sa 15. martom ove godine zbog uvođenja vanrednog stanja usled pandemije koronavirusa.

U Čukaričkom nisu sedeli skrštenih ruku, već su odmah po ukidanju vanrednog stanja počeli sa planovima za narednu sezonu. Direktor Omladinske škole belo-crnih Igor Matić najpre je pohvalio sve trenere mlađih kategorija:

- Svako od njih radi svoj posao dobro, to pokazuju i rezultati našeg kluba i broj igrača iz našeg pogona u prvom timu Čukaričkog. Na svima nama je da nastavimo dobro da radimo da bismo u budućnosti bili što uspešniji. Procenili smo za klub da je najbolje da malo napravimo rotaciju, neki treneri su bili po četiri-pet godina sa svojom selekcijom. Ideja je bila da unesemo malo „sveže krvi“ – kazao je Matić, koji je potom dodao:

- Omladince će kao i prošle sezone predvoditi Veličko Kaplanović, a kadete Saša Klajić. Generacija momaka rođenih 2005. godine pripala je Momiru Mileti, 2006. godište Lazaru Popoviću, 2007. Vladimiru Bulatoviću, 2008. Marku Martaću, to su takmičarske selekcije. U bazi, 2009. godište vodiće Zdravko Rauković, 2010. Aleksandar Tomović, 2011. Slobodan Dinčić, 2012. Ivan Todorović, a 2013. Dario Vukota. Svaki dečak može da dođe na probni trening, mi ćemo kao klub proceniti da li je za nas. Tu će moći da popriča sa koordinatorom Omladinske škole Đorđem Aćimovićem, takođe i sa trenerima određene generacije...

Ciljevi Omladinske škole Čukaričkog ostaće isti, pre svega „proizvodnja“ igrača za prvi tim.

- I dalje nam je najbitniji razvoj igrača, da napravimo što više igrača za prvi tim. Lepo je bilo gledati duel Čukaričkog protiv Inđije i pregršt mladih momaka iz naše Omladinske škole. Jedino što je rezultat pokvario debi tih momaka, po meni nezasluženo, imali smo dosta šansi na utakmici. Generalno, ostavili su korektan utisak, svetla je budućnost i pred njima i pred Čukaričkim. Svi su oni dečaci koji imaju kvalitet, tek im je 17, 18 godina. Čeka ih mnogo rada i truda, talenat imaju, ali od talenta do profesionalizma je dugačak put. Ako budu vredni i radni, ne samo da su budućnost Čukaričkog, već i srpskog fudbala – optimista je Matić.

Počevši od naredne godine, odnosno od takmičarske sezone 2020/21, klubovi u Superligi Srbije biće obavezni da utakmice počnu sa dvojicom igrača starosti do 21 godine, odnosno preciznije, sa najmanje dva igrača koja su rođena posle 1. januara 1999. godine.

- Mi smo za to, nas kao klub to neće remetiti. Srpska liga je razvojna, pa je to pravi put kojim srpski fudbal treba da ide. Moguće da će neki klubovi možda imati problema na početku, ali kad pogledamo kako sve funkcioniše kod nas, podižem obe ruke za ovaj predlog FSS-a.

Pre pet godina Čukarički je osvojio Kup Srbije. Tada je kapiten tima bio upravo Igor Matić, koji je posle pobede od 1:0 u finalu protiv Partizana, podigao trofej namenjen pobedniku. Pet godina kasnije nova generacija momaka ima priliku da uđe u finale najmasovnijeg domaćeg takmičenja. Podsetimo, polufinalni susret između Čukaričkog i Vojvodine na programu je u sredu, 10. juna na Banovom brdu, od 17 časova.

- Treba verovati da ova ekipa to može. Svakako da je put do trofeja težak, fudbal čine sitnice, detalji. Videli smo to najbolje u četvrtfinalu Kupa gde je Radnički pri vođstvu od 2:1 propustio da realizuje jedanaesterac. Posle toga se Čukarički vratio u igru. Ova ekipa ima dobar ambijent, dobru atmosferu, ako poredim sadašnju ekipu sa onom od pre pet godina, mi smo bili duže vremena na okupu, ali je i sada ambijent sjajan. Svi u klubu žive za utakmicu polufinala Kupa. Ako ljudi veruju u velike stvari, one mogu i da se ostvare. Bio bi to veliki uspeh za Čukarički – kazao je Matić, koji je potom pozvao publiku na stadion belo-crnih:

- Iskoristio bih priliku i da pozovem sve ljude sa Banovog brda, i uopšte iz Beograda, da dođu na stadion i da uživaju u utakmici. Siguran sam da će imati šta da vide, mnogo je mladih igrača u oba tima. Očekujem da mi kao klub uđemo po drugi put u finale Kupa, zašto da ne i da osvojimo trofej.

Komentari (0)

Napiši Komentar