VESTI FK Čukarički

Igor Matić: Hvala svima, velike emocije me vežu za Čukarički--

Igor Matić: Hvala svima, velike emocije me vežu za Čukarički

Posle devet godina Igor Matić je napustio Čukarički. Doskorašnji direktor Omladinske škole, nekadašnji kapiten tima, najpre je želeo da se zahvali klubu sa Banovog brda:

- Na Banovom brdu od 2012. godine, maltene od prvog dana od kad je Dragan Obradović preuzeo klub. Smatram da smo napravili veliki iskorak u sprskim uslovima. Bio sam samo jedan šraf u tom klubu, stoga dugujem veliku zahvalost prve svega gospodinu Obradoviću, koji je insistirao na mom dolasku još dok sam bio igrač, ali i svima sa kojima sam sarađivao sve ovo vreme. A to je čitavih devet godina. Čukarički je postavio standarde, veoma mi je drago da sam bio deo tog uspona – kazao je Igor Matić, koji je potom nastavio:

- Sa svima u klubu, bivšim saigračima i trenerima, zaposlenima, ljudima u Upravi, imao sam sjajnu saradnju. Ovo nije moj odlazak iz Čukaričkog, uvek ću biti tu, to je moj klub. Velike emocije me vežu za klub u kojem sam doživeo da kao kapiten podignem pehar namenjen osvajaču Kupa Srbije.

Matić se još jednom osvrnuo na gotovo decenijski boravak na Banovom brdu.

- Čukarički je iz dana u dan rastao. U jednom trenutku, bilo je malo ljudi u klubu, i dan danas se posluje domaćinski. Čukarički je naravno imao svoju istoriju i ranije, ali je sad zaista izrastao u stabilnog superligaša, koji se bori za vrh, igra Evropu gotovo svake godine, ostvaruje ozbiljne tarnsfere. Iskreno se nadam da će klub još rasti u narednim godinama.

Matić je potom u prvi plan stavio Omladinsku školu, čiji je bio direktor po završetku igračke karijere.

- Nasledio sam školu koja je već bila jedna od najboljih u Srbiji, a trudili smo se da dodatno podignemo standarde, sa dopunskom selekcijom. Čukarički pored trenerskog kadra ima i veoma dobro selektirane igrače u svim uzrastima, uz Crvenu zvezdu i Partizan uvek je imao najviše igrača u reprezentativnim selekcijama. Svetla je budućnost pred svima njima, a siguran sam da će Omladinska škola ostati jedan od prioriteta kluba. Drago mi je da su treneri u mlađim kategorijama počeli da forsiraju isti stil, filozofiju igre, koji bi trebalo da postane svojevrsni „DNK“ Čukaričkog. Ukratko, siguran sam u uspešnu budućnost kluba. Ponavljam, bio sam samo jedan šraf, interes kluba je uvek bio ispred svih nas.

Komentari (0)

Napiši Komentar