VESTI FK Čukarički

Igor Miladinović: Nije bilo lako u Surdulici, sad se okrećemo Vojvodini-IgorMiladinović-

Igor Miladinović: Nije bilo lako u Surdulici, sad se okrećemo Vojvodini

Čukarički je pobedom u Surdulici protiv Radnika izborio plasman u polufinale Kupa Srbije. Brđani su među četiri najbolja u najmasovnijem domaćem takmičenju po peti put, prethodno su to činili u sezonama 2014/15, 2016/17, 2017/18 i 2019/20. Pre Surdulice, Čukarički je takođe voljom žreba morao na dva gostovanja, eliminisao je najpre Zlatibor (2:0), potom i Metalac u Gornjem Milanovcu (2:0).

Susreo se šef struke Čukaričkog sa brojnim kadrovskim problemima pred meč četvrtfinala, uz duže odsutne Darka Puškarića, Ibrahima Endijaea i Aleksu Jankovića, nedostajali su mu Zoran Popović, Miladin Stevanović, Nemanja Tošić, Marko Docić, Stefan Kovač i Muhamed Badamosi. Ipak, duga kluba Brđana došla je do izražaja, a među starterima u izuzetno bitnom meču bila su i trojica momaka iz Omladinske škole sa Banovog brda, Vojin Serafimović, Viktor Rogan i Igor Miladinović.

- Najpre, istakao bih da nam je svim zaista bilo teško da mislimo o fudbalu, pored tragičnih događaja u našoj zemlji. Igralo se u čudnoj atmosferi, prošli smo dalje, ali zaista nam nije bilo do radovanja i slavlja. Nije bilo emocija ni kod gola, niti kad se završio meč... – kazao je vezista Čukaričkog Igor Miladinović, koji je potom nastavio:

- Što se tiče utakmice, bila je veoma bitna za nas. Znamo kakvi su mečevi u Kupu, jasno je da tu nema popravnog, da se svaki kiks plaća eliminacijom iz daljeg toka takmičenja. Bili smo spremni da to sprečimo, a svako od momaka koji su bili na terenu dao je ogroman doprinos. Od golmana Belića, koji je u finišu odbranio ono što bi malo golmana uspelo, do Aganspahića i Spasojevića u špicu.

Jedan od najboljih pojedinaca susreta bio je upravo Miladinović, koji je u prva dva susreta Kupa Srbije ulazio sa klupe, dok je u Surdulici bio starter.

- Ponavljam, bitna je ekipa, a ne pojedinac. Posebno u mečevima Kupa Srbije. Doduše, takvi će biti i svi preostali susreti do kraja sezone, u finalnoj borbi za pozicije koje vode u Evropu. Nije nam bilo lako protiv Radnika, tvrda su ekipa, igralo se na teško terenu, imaju iskusnih igrača, koji su već dugo u Super ligi. Uspeli smo da postignemo gol na vreme, posle je bilo lakše. Mogli smo možda da damo još neki gol i da mirnije privedemo meč kraju, imao sam i ja šansu, kad sam pogodio stativu... Ali, na kraju, pamtiće se samo rezultat.

Miladinović, rođen 8. juna 2003. godine, nije bio najmlađi na terenu, ta uloga pripala je Vojinu Serafimoviću, rođenom 2005. godine.

- Nisam navikao na to. Ali, eto, osećam se nekako moćnije na terenu kad nisam najmlađi – osmehnuo se Miladinović, koji se potom osvrnuo na predstojeći meč protiv Vojvodine:

- Meč od ogromnog značaja, možda i jedan od najbitnijih u sezoni. Igramo protiv ekipe koja već dugo, dugo nije doživela poraz. Uz to, znatno su se popravili u odnosu na početak sezone, i njima je očigledno bilo potrebno malo vremena, zbog većeg broja novajlija, baš kao i nama. Zbog toga, očekujem vrlo zanimljiv, kvalitetan i uzbudljiv meč protiv Vojvodine. Svesni smo njihovih, ali i naših kvaliteta, očekuje nas velika borba.

Komentari (0)

Napiši Komentar