VESTI FK Čukarički

Jovan Lukić: Spartak odličan tim, ali idemo na tri boda-JovanLukić-

Jovan Lukić: Spartak odličan tim, ali idemo na tri boda

Za kratko vreme Jovan Lukić je od pojačanja u omladinskom pogonu Čukaričkog došao do startera u prvom timu. Ujedno, i do poziva za mladu reprezentaciju Srbije (do 21 godine). Sve su to pokazatelji da je momak rođen 20. januara 2002. godine u Valjevu budućnost kluba sa Banovog brda, ali i srpskog fudbala.

Nedavno je Ilija Stolica, selektor mlade reprezentacije, saopštio da će podmladiti ekipu, s obzirom da su Orlići izgubili sve šanse da se plasiraju na kontinentalni šampionat. Među najmlađim članovima „nove“ mlade reprezentacije, koja se već sprema za sledeći kvalifikacioni ciklus, jeste upravo i prvotimac Čukaričkog Lukić.

- Iskreno, baš me je iznenadio poziv Ilije Stolice, zaista nisam očekivao. Velika je čast da sam u mladoj reprezentaciji, gde smo Filip Stevanović, Denis Stojkvoić i ja trenutno najmlađi. Poznajem dosta igrača u ovoj novoj generaciji, sa nekima sam i igrao zajedno, ne samo sa momcima koji su sa mnom u Čukaričkom – kazao je Jovan Lukić, najmlađi prvotimac belo-crnih.

I ranije je Lukić bio član reprezentacije Srbije, prošao je sve mlađe selekcije Orlića.

- Bio sam u reprezentaciji Srbije sa svojim godištem od početka, od najmlađih uzrasta. Poslednji put sam bio u selekciji sa momcima koji su godinu dana stariji od mene, sada već sa onima koji su dve ili tri godine ispred.

Dobijao je Lukić i ranije šansu u Čukaričkom, pred kraj prethodne sezone, ali se sada našao u ulozi da „menja“ jednog od najboljih u timu, Marka Docića, koji će duže odsustvovati zbog povrede. I taj zadatak Lukić odlično obavlja.

- Nezahvalno je pričati o tome, nikad nikome ne bih poželeo takvu povredu. Zna se šta Marko Docić znači našem timu, on ima sve karakteristike vođe tima, lidera. Iskusan je, krasi ga miran pas, slobodno ogu da kažem da je on „pola tima“. Ujedno, mnogo pomaže nama mlađima, savetima, sa njim je daleko lakše na terenu. U ovoj situaciji, na meni je da dam sve od sebe, da pomognem koliko mogu klubu, da zgrabim šansu koju sam dobio i da se pokažem široj fudbalskoj javnosti. Lično, prezadovoljan sam statusom u Čukaričkom. A što se tiče mojih igara, neka o tome pričaju drugi – kazao je Lukić, koji je potom dodao:

- Igramo dobro, ali smo svesni da može i bolje. Trenutno smo četvrti na tabeli, atmosfera je sjajna, nije se mnogo promenilo odlaskom trenera Veselinovića. Đorđević je već bio u tom sistemu rada, nije nam bilo potrebno vreme da se privikavamo jedni na druge.

Već u subotu (16 časova) Čukarički će igrati u derbiju desetog kola, na gostovanju Spartaku u Subotici. Biće to duel dva pretendenta za plasman u Evropu.

- Gledao sam ih tokom sezone kad god sam mogao. Iskreno, mislim da Spartak odavno nije bio bolji, vidim da i njih krasi odlična atmosfera, prate ih i dobri rezultati. To nam je, uz mečeve koje smo igrali protiv Crvene zvezde i Vojvodine, do sada najteži ispit u sezoni. Naš cilj je jasan, idemo u Suboticu po tri boda, uz sav respekt rivalu. Ako već nekoga moram da izdvojim u protivničkom timu, neka to budu moji zemljaci iz Valjeva, Tufegdžić i Srećković – kazao je Jovan Lukić, koji je za Čukarički već sakupio osam mečeva.

Komentari (0)

Napiši Komentar