VESTI FK Čukarički

Jovan Lukić: Velika pobeda u Kruševcu, vraćamo se polako u vrh tabele-JovanLukić-

Jovan Lukić: Velika pobeda u Kruševcu, vraćamo se polako u vrh tabele

Prošle sezone Jovan Lukić je za Čukarički odigrao 21 utakmicu, ove na svom kontu već ima 11 mečeva u nogama. U Kruševcu je odigrao jednu od najboljih partija u belo-crnom dresu, krunisao je prvim golom sezoni, drugim u karijeri za Čukarički.

- Ovaj gol je bio mnogo bitniji od prvenca, iako smo i tada slavili sa 2:1, protiv Radnika. Ali, velika je razlika u važnosti ta dva susreta, protiv Surduličana smo igrali u poslednjem kolu prošle sezone, kad smo već odavno obezbedili plasman u Evropu. Mnogo teži i zahtevniji je bio ovaj meč u Kruševcu – kazao je Jovan Lukić, strelac prvog gola u derbiju desetog kola Super lige Srbije.

Brđani su prokockali bodove u nekoliko prethodnih mečeva, poraženi su od Kolubare u Lazarevcu (1:3), odigrali se nerešeno protiv niškog Radničkog (0:0) i lučanske Mladosti (0:0).

- Morali smo negde na nadoknadimo te bodove, a mnogo je bitno što smo to učinili protiv Spartaka i Napretka, ekipa koje su kandidati za plasman u plej-of i borbu za evropske vize. Sam podatak da su Kruševljani na domaćem terenu, pre susreta protiv nas, vezali devet pobeda dovoljno govori. Na svojoj koži smo osetili koliko je teško doći do pobede u Kruševcu, morali smo da utrošimo mnogo energije za tri boda. Moram da priznam da smo imali i malo sreće, ali smo to i zaslužili – kazao je Lukić, koji je potom nastavio:

- Pratilo nas je mnogo pehova, imali smo mnoštvo povređenih igrača, poslednji u nizu koji nije bio u mogućnosti da nam pomogne je Marko Docić. Naš kapiten je od velikog značaja za igru Čukaričkog, verovatno i najkvalitetniji i najbolji pojedinac u timu, želim mu brz oporavak i da se što pre vrati na teren. Ali, morali smo da nastavimo i bez njega, iako je bilo evidentno koliko nam nedostaje.

Na Banovom brdu neće imati vremena za odmor, već u ponedeljak (20 časova) sledi meč protiv Radnika iz Surdulice.

- U prethodna dva meča smo više pažnje obraćali na rezultat, jednostavno bili smo u takvoj situaciji da su nam bodovi bili neophodni. Prethodne dve pobede pale bi u vodu ukoliko isto ne ponovimo i na našem terenu protiv Radnika. Znamo ko nam dolazi u goste, Surduličani su nam uvek pravili mnogo problema. Drago mi je što je naš bivši trener Dušan Đorđević brzo pronašao novi angažman, nadam se da će biti srećan i zadovoljan u Surdulici. Pokazao je u Čukaričkom da je odličan trener, i zbog te činjenice biće nam teško protiv Radnika – istakao je Lukić.

Mladi reprezentativac Srbije prezadovoljan je početkom sezone, pre svega na ličnom planu.

- Za sada sam propustio samo prva dva evropska meča protiv Sumgaita, u svim ostalim sam ili počinjao ili sam ulazio sa klupe. I dalje sam mlad igrač, kako da ne budem zadovoljan šansom koju sam dobio. Na meni je da svaku priliku koristim, a svestan sam da moram još mnogo da radim, ujedno i ubeđen da ću pružati sve bolje partije. Posebno mi je drago zbog gola protiv Napretka, nadam se da će ih biti još, možda već u duelu protiv Radnika.

Napomenuo je Lukić da će morati da časti asistenta kod pogotka protiv Napretka, Bojana Roganovića.

- On igra na poziciji levog beka, a protiv Napretka je bio u veznom redu i pokazao da može odlično da se snađe i da bude na usluzi ekipi. Stigao je i da asistira kod vodećeg gola. Roganović je pokazao da je veliko pojačanje za nas. Kad sam dobio loptu od njega, nisam čekao niti jednog trenutka, gledao sam da šutnem iz prve, svaka druga opcija pružila bi priliku protivničkoj odbrani da interveniše. Udarac nije bio preterano jak, ali je bio izuzetno precizan – objasnio je situaciju kod gola Jovan Lukić.

Komentari (0)

Napiši Komentar