VESTI FK Čukarički

Kajević: Čukarički mora da nastavi kontinuitet rezultata i dobrih igara-AsmirKajević-

Kajević: Čukarički mora da nastavi kontinuitet rezultata i dobrih igara

Čukarički je u sredu počeo sa pripremama za nastavak sezone, već u četvrtak na programu su bila dva treninga. Aleksandar Veselinović je na okupu imao stare snage, pojačane momcima koji su bili na pozajmicama, Markom Rakonjcem, Nikolim Terzićem, Andrijom Fratrovićem i Slobodanom Rubežićem.

Na startu prolećnog dela Brđane očekuje paklen raspored, najpre će dočekati Crvenu zvezdu, sledi gostovanje Radničkom u Nišu, pa na Banovo brdo dolazi Voždovac, potom će ekipa putovati na megdan Mladosti u Lučanima... Biće to motiv više za belo-crne da vredno rade na pripremama.

- Lepo smo se odmorili, spremni i orni smo dočekali početak zimskih priprema. Prvi deo sezone bio je vrlo naporan, odigrali smo veliki broj mečeva, kao što je šef kazao zajedno sa prijateljskim utakmicama ukupno 41. U prethodnih šest meseci odradili smo dobar posao, predstavili smo se u lepom svetlu u Evropi, izborili plasman u četvrtfinale Kupa Srbije, u Super ligi smo na četvrtom mestu. Cilj je da tu i ostanemo, eventualno i da budemo koju stepenicu više. Nećemo se naravno odricati ni takmičenja u Kupu, uostalom Čukarički je već osvajao ovaj trofej – napomenuo je Asmir Kajević, jedan od najiskusnijih u timu sa Banovog brda.

Crnogorskom reprezentativcu je ovo četvrta sezona u Čukaričkom. Asmir napominje da nije bilo ni potrebe da bilo šta menja.

- Da je više klubova kao što je Čukarički i srpski fudbal bi bio daleko bolji. Zato nas sve i raduje kad se pojavi neki takav klub, evo ove sezone je TSC osveženje, dueli sa njima su vrlo atraktivni, kvalitetni i zanimljivi. Uostalom, biće velika borba za plasman u Evropu, pored tima iz Bačke Topole, tu su Partizan, Vojvodina, Radnički, Spartak... Lično, raduje me što Čukarički iz sezone u sezonu napreduje, što se lestvica uvek diže. Baš zbog toga na nama igračima i stručnom štabu je da nastavimo kontinuitet uspeha, s obzirom da imamo sve uslove za tako nešto – napomenuo je Kajević.

Vezista Čukaričkog je prethodne sezone često bio čovek odluke. Ove je postigao dva gola u Super ligi, oba u minimalnim pobedama belo-crnih, protiv Radničkog na Banovom brdu i Spartaka u Subotici.

- Na meni je da vredno radim, na stručnom štabu da odluči ko će igrati. Imamo veliki broj kvalitetnih igrača, što je svakako plus za naš tim. Pored toga, najmlađa smo ekipa u ligi, s obzirom na to rezultat koji smo postigli dobija na značaju. Opet, treba izgurati sezonu do kraja, a tu će uloga nas iskusnijih biti veoma bitna.

Čukarički će najpre odigrati dva prijateljska susreta u Beoradu, protiv Proletera i Rada, na Kipru će rivali Brđanima biti poljski Rakov, slovački Trenčin, ruski timovi UFA i Ural, letonski RFS i kiparski AEL.

- Rivali po meri, sa razlitičim stilovima igre, a vrlo kvalitetni. Biće to odlične provere za ono što nas očekuje. Sa nekima od tih timova na Kipru smo igrali i prošle sezone i dobro znamo šta nas očekuje. Ostaje nam da vidimo u kom ćemo sastavu biti do meča sa Crvenom zvezdom, ali se nadam da neće biti mnogo promena – zaključio je Asmir Kajević, koji je za Čukarički odigrao 110 mečeva.

Komentari (0)

Napiši Komentar