VESTI FK Čukarički

Kajević: Idealna situacija u Čukaričkom, nećemo se na ovome zaustaviti-AsmirKajević-

Kajević: Idealna situacija u Čukaričkom, nećemo se na ovome zaustaviti

Ognjen Mudrinski i Asmir Kajević – majstori preokreta. Dvojac Čukaričkog reševao je pitanje pobednika u pet od deset superligaških trijumfa Brđana ove sezone. Zanimljivo, Kajević, reprezentativac Crne Gore, učinio je to u dva navrata, oba puta brojke su se poklopile.

Protiv Proletera i Rada, u oba slučaja na Banovom brdu, u igru je Kajević ulazio u 56. minutu, a golove je postizao u 89. minutu! Protiv Novosađana za pobedu od 1:0, protiv Rada za trijumf od 2:1. U duelu sa Građevinarima, prethodno je asistirao Ovusuu za izjednačenje.

– Nisam ni znao za podatak da smo čak pet mečeva dobili na taj način, tako što su igrači sa klupe ulazili i golovima rešavali. Ali, samo se tako namestilo, nebitno je da li smo preokrete „režirali“ Mudrinski, ja ili neko treći. Sve što se dešava pozitivno je za nas dvojicu, ali i za sve ostale igrače, stručni štab, čitav klub – kazao je Kajević.

Trener Čukaričkog Simo Krunić, po završetku meča, izjavio je da gotovo ništa ne bi imao da zameri igračima ni da je Rad pobedio ili da je meč završen nerešenim ishodom.

– Videlo se i na terenu da svi igrači imaju želju, to je bilo najbitnije. Nekad to nije dovoljno da se napravi rezultat, a Simo je očigledno govorio iz svog bogatog iskustva, imao je takvih utakmica u karijeri, gde se dešavalo da igrači daju maksimum, a da ne bude rezultata.

Kajević je napomenuo da je bilo teško sa klupe gledati prvi deo meča, ali je napomenuo da njegov tim tada nije ni imao sreće.

– Dobro smo ušli u utakmicu, imali par šansi, Mudrinski i Ovusu nisu pogađali. Videlo se da je Rad došao da igra na kontru, a kad se šanse promaše, desi se da stigne kazna u vidu primljenog gola, taj šut Lutovca bio je neodbranjiv. Od tog trenutka smo pali u igri, nije bilo lako – kazao je Kajević, koji je potom pohlavio sve saigrače:

– Jeste naša klupa donela nekoliko preokreta, ali ogromne zasluge idu svim saigračima, kad pogledate naše trenutno bodovno stanje, jasno je da podjednako doprinose i starteri i igrači koji uđu tokom meča. Nije lako dominirati u srpskom fudbalu, sve ekipe na Banovo brdo uglavnom dođu da se brane i igraju na kontranapad.

Da li vam je onda lakše da igrate u gostima?

– Ponekad bude lakše, ekipe se otvore, hoće da igraju, a mi nemamo defanzivno orijentisani fudbal. Opet, sve zavisi od stanja terena na kojem igramo, od vremenskih uslova. Mi smo svakako ekipa koja hoće da igra fudbal, imamo uslove za to – kazao je Kajević, koji je potom obrazložio na šta konkretno misli:

– Dve i po godine sam u Čukaričkom, prezadovoljan sam. Predsednik nam je dao bukvalno idealnu situaciju za srpski fudbal, svaka naša želja je ispunjena, ostaje nam da mu sve to vratimo na terenu, da na svakoj utakmici budemo maksimalno motivisani i da pobeđujemo.

Naredni rival Čukaričkog biće Mačva, taj meč će biti na programu u subotu, 1. decembra od 13 časova u Šapcu.

– Nsam bio ovde kad smo igralči prvi meč protiv šapčana na Banovom brdu, ali iz komentara saigrača čuo sam da je to bio vrlo tvrd protivnik. Tako je bilo i prošle sezone. Imaju pre svega sjajan individualni kvalitet, te nam neće biti lako. Sa druge strane, obaramo rekorde ove sezone, definitivno nam to svima prija, nadam se da se nećemo zaustaviti na tome – optimista je Kajević.

Komentari (0)

Napiši Komentar