VESTI FK Čukarički

Kaplanović: Mladi igrači u Čukaričkom nas trenere stavljaju na slatke muke--

Kaplanović: Mladi igrači u Čukaričkom nas trenere stavljaju na slatke muke

Omladinci Čukaričkog imaju privilegiju koju nema niti jedan drugi tim u Srbiji. Otputovali su na pripreme na Kipar, zajedno sa prvim timom Brđana, gde rade pod komandom trenerskog dvojca Veličko Kaplanović – Vladimir Bulatović, a uz ekipu je i trener kadeta Vladimir Kožul. Prvi kontrolni meč mladi tim belo-crnih izgubio je od daleko iskusnijeg B tima Gornjika, koji je u sastavu imao i trojicu prvotimaca.

- Bez obzira na poraz, ovaj meč nam je dobro došao, da vidimo gde su naši dečaci u ovom trenutku. Bili smo ravnopravni, a kažnjeni smo baš kao kad se i igra protiv neke seniorske ekipe. Čak to nisu ni greške, nego neka kašnjenja gde mi njima nismo umeli da damo golove. Svaki put posle neke naše šanse, gde smo mogli da budemo mirniji i efikasniji, oni su nas brzim kontranapadima kaznili. Rezultat od 3:1 nije prijatan, ali ne mogu da budem nezadovoljan – istakao je na početku razgovora Veličko Kaplanović, šef struke omladinskog tima Čukaričkog.

Kaplanović se potom još jednom osvrnuo na činjenicu da je njegov tim igrao protiv daleko iskusnije ekipe.

- Možda je ova utakmica trebalo da dođe malo kasnije, verovatno kao poslednja na ovim pripremama, ali nam sve ovo služi da vidimo ko od ovih dečaka može, ko ne može. Jesmo gubili sa 2:0, ali smo imali dve-tri čiste situacije, čak smo i prvi mogli da dođemo u vođstvo. Ne volim da gubim, ali zaista sve osim rezultata je bilo u najboljem mogućem redu.

U prvom timu Čukaričkog već je mnoštvo igrača koji su stasali u omladinskoj školi na Banovom brdu.

- Sam podatak da je sa prvim timom sedam igrača govori da dobro radimo u našoj omladinskoj školi. Opredeljenje Čukaričkog je da igrači iz našeg omladinskog pogona igraju za prvi tim. U 2000. godištu imamo sedam „izlaznih“ momaka, sa decom koja su 2001. godište, sigurno je da Čukarički ima budućnost sa ovim momcima, tu nemam dilemu.

Može li još momaka iz omladinskog tima, možda već ovog proleća, da dobije šansu u prvom timu?

- U Super ligi Srbije sad dolazi plej-of, realno mnogo teže takmičenje za ove mlade momke. Jednostavno, nekoga izdvajati ili pričati na tu temu, nije objektivno u ovom trenutku. Ta deca treba da pokušaju da se izbore za svoj status. Čukarički trenutno juri Evropu, i nije lako šefu struke Kruniću sa tolikim brojem mladih igrača. A opet, momci koji dolaze iz našeg omladinskog tima stavljaju ga na slatke muke.

Pojasnio je potom šef struke omladinaca Čukaričkog kakav je plan u ostatku priprema na Kipru.

- Igraćemo još sa omladinskom ekipom Spartaka, Omonijom i na kraju Suduvom. Imamo ovde fantastične uslove, hotel, teren, sve je izvrsno. Momci imaju dodatni motiv da se nametnu. I direktor i čitav stručni štab su ovde, gledaju ih, tako da je sada na momcima da se nametnu, sve je na njima – istakao je Kaplanović.

Komentari (0)

Napiši Komentar