VESTI FK Čukarički

Kerkez: Partizan favorit, ali idemo po pozitivan rezultat u Humsku--

Kerkez: Partizan favorit, ali idemo po pozitivan rezultat u Humsku

Derbi 15. kola Super lige Srbije biće igran na stadionu Partizana, gde će u nedelju od 18,30 časova gostovati Čukarički. Biće ovo duel ekipa iz vrha tabele srpskog fudbala, veliki ispit za ovosezonske ambicije oba tima. Brđani su imali nešto više vremena za pripremu ovog meč, crno-beli su u četvrtak igrali evropski meč protiv Kelna, u kojem su ostvarili važan trijumf.

- Gledao sam uživo Partizan protiv Kelna. Želeo bih najpre da im čestitam na odličnoj igri i velikoj pobedi. Zasluženo su osvojili tri boda i napravili veliki korak ka plasmanu u nokaut fazu Lige konferencije – kazao je šef struke Čukaričkog Dušan Kerkez, koji je potom nastavio:

- U poslednje vreme, Partizan igra pre svega vrlo disciplinovano, bez mnogo rizika, znaju gde su najbolji i to maksimalno koriste. Ujedno, neke svoje mane, a svaka ekipa ih ima, odlično prikrivaju. Sad su protiv Kelna igrali nešto defanzivnije i na tranziciju, što verovatno protiv nas neće biti slučaj.

Kerkez nema dilemu ko je favorit u predstojećem meču, ali ističe da i Čukarički ima ambicije da dođe do što boljeg rezultata u Humskoj.

- Partizan je favorit, u dobroj su formi, očekuje nas veoma zanimljiva i teška utakmica. Jeste ovo moj prvi meč protiv nekog od večitih rivala, ali nemam neki poseban osećaj. To svakako jesu lepe utakmice, pred većim brojem ljudi. To je dobro i za mene i za moje igrače, da pružimo maksimum i da probamo da ostvarimo pozitivan rezultat. Uvek je u Srbiji igranje protiv Crvene zvezde ili Partizana sa nekom drugačijom emocijom. Sigurno to i igrači doživljavaju drugačije. Motivacije će biti na pretek, više nego dovoljno. Vidi se da igrači imaju neki drugačiji osećaj pred ovu utakmicu.

Na kartu umora crno-belih Kerkez uopšte ne računa.

- Partizan ima i dosta dobru klupu, tako da uopšte ne očekujem da će biti previše umorni. Nemaju ni vremena da budu umorni. Sigurno će moj kolega Petrić osvežiti i dobro pripremiti ekipu za derbi meč.

U Partizanu je nekoliko momaka koji su nekad igrali u Čukaričkom, poslednji među njima mladi reprezentativac Srbije Kristijan Belić.

- Drago mi je da se Kristijan izborio za svoj status. Sigurno mu je u početku bilo teško, ali mislim da je pkazao kvalitet koji ima, agresivnost, da ne odustaje od prvog do poslednjeg minuta. Trenutno je jedan od boljih igrača u Partizanu.

Učinkom u dosadašnjem toku sezone Kerkez je zadovoljan, uz napomenu da je u nekim mečevima ekipa mogla bolje.

- Kad se sve izmeri, tu smo negde gde zaslužujemo da budemo. Opet, neke utakmice smo mogli bolje da odigramo, ili da ostvarimo bolji rezultat, ali sve se desi sa nekim razlogom. Iz tih nekih utakmica smo naučili neke lekcije. Imamo cilj i plan, idemo od meča do meča, videćemo gde ćemo biti na kraju.

Činjenica je da će Brđani igrati pred većih brojem ljudi nego što je to obično slučaj. Ipak, Kerkez to vidi samo kao dobru stranu malog gradskog derbija.

- Protiv Tventea smo igrali u sjajnom ambijentu. Imamo mi dosta prvotimaca koji su nastupali u takvoj atmosferi, ne samo protiv večitih rivala, već i na evropskim utakmicama. To može da bude samo motiv više mojim igračima da se pokažu u boljem svetlu – kazao je Kerkez.

I ranije je šef struke Čukaričkog pominjao da je najbolja moguća situacija za srpski fudbal kad večiti rivali nisu dominantni, kad imaju još nekoliko ekipa u Super ligi koji mogu da isprate njihov ritam.

- To svaki moj kolega i svaki čovek koji istinski voli fudbal, voleo bi da se to dešava. Nikom ne ide u prilog da Crvena zvezda i Partizan suviše odmaknu, tada bi liga izgubila na zanimljvosti, verovatno ni za publiku ne bi bila dovoljno atraktivna. Verujem da će iz godine u godinu situacija na tom polju da se poboljšava. I sigurno će u nekom periodu, ne znam kad, neko drugi biti šampion. Iskreno, ne vidim da bi to moglo da bude u naredne dve-tri godine, ali svakako u nekom narednom periodu, bilo bi to vrlo značajno za srpski fudbal.

U prethodnom duelu protiv Javora belo-crni su imali tri “bonus” igrača među starterima, još trojica dobila su šansu sa klupe.

- Mladi momci svakim danom napreduju. Na njima je da ugrabe šansu kad je dobiju, da pokažu da imaju kvalitet i da zaslužuju da budu u Čukaričkom. Ovde je već godinama praksa da mlađi igrači dobijaju šansu, verujem da će nastaviti to da koriste.

Na kraju, Kerkez je istakao kakva je kadrovska situacija u Čukaričkom.

- Luka Adžić sigurno neće biti u sastavu – rekao je šef struke Brđana.

Komentari (0)

Napiši Komentar