VESTI FK Čukarički

Kerkez: Pobeda za Darka Puškarića, bravo za naše dečake i povratnika Jankovića--

Kerkez: Pobeda za Darka Puškarića, bravo za naše dečake i povratnika Jankovića

Čukarički je slavio vrlo važan trijumf protiv Javora na Banovom brdu (3:0). Na kraju, rezultat je možda i previsok u odnosu na dešavanja na terenu, s obzirom na to da su Ivanjičani u većem delu susreta igrali vrlo dobro, imali su nekoliko odličnih prilika, ali je golman Nemanja Belić i četvrti put sačuvao svoju mrežu ove sezone.

- Mom kolegi Dodiću želim da mu ovaj mandat u Javoru bude uspešan kao u prethodna dva navrata. Javoru želim da se izdigne iz ove situacije. Naterali su nas da se namučimo ne bi li došli do pobede. Rezultat jeste malo previsok, ali smo zasluženo pobedili. Znali smo da smo favoriti na papiru, ali to ništa ne znači. Moramo da se dokazujemo iz utakmice u utakmicu, da prikazujemo kvalitet koji posedujemo. Moji igrači su pružili požrtvovanu igru, na momente i atraktivnu. Bilo je dosta situacija i gde smo grešili, gde nas je ekipa Javora dovodila u problem, to moramo da analiziramo i da se vratimo na nivo koji smo imali pre pauze – iskren je bio šef struke Čukaričkog Dušan Kerkez, koji je potom dodao:

- Ovo je pobeda za Darka Puškarića. Sa naše strane mogli smo toliko da mu poklonimo. On je momak za desetku. Povreda koja mu se dogodila je velika nesreća za sve nas. Želim mu brz oporavak.

I u meču protiv Javora Čukarički je igrao sa bonus igračima, u startnoj postavi bili su Viktor Rogan, Bojan Kovačević i Uroš Drezgić, u drugom poluvremenu šansu su dobili Nikola Petković i Mihajlo Spasojević.

- Čestitam i dečacima iz naše škole... Ti momci su budućnost Čukaričkog, sigurno i srpskog fudbala. Svaki dan im govorim da nastave da ovako rade, samo tako mogu da očekuju da pomognu nama i da naprave nešto u svojim karijerama – kazao je Kerkez.

Prvi put još od 15. decembra 2021. godine u startnoj postavi Čukaričkog bio je Aleksa Janković, koji je bio jedan od najboljih pojedinaca duela protiv Javora, postigao je i vodeći pogodak.

- Želeo bih da posebno istaknem Aleksu Jankovića, koji se posle šest meseci pauze vratio. Drago mi je zbog njega, vrlo je talentovan, tek će pokazati svoj puni potencijal i onima koji ga dobro znaju, ali i onima koji tek treba da ga upoznaju.

Čukarički će naredni meč igrati protiv Partizana u Humskoj u nedelju od 18,30 časova. Biće to jedan od derbija prvog dela sezone u Super ligi Srbije. Kerkez je istakao da gleda duele večitih rivala u Evropi.

- Naravno da pratim naše ekipe u međunarodnim takmičenjima. Drago mi je, moram da čestitam i Partizanu i Crvenoj zvezdi na pokazanom, da im poželim da ostvare što više pobeda u Evropi. Ipak, naš meč protiv Partizana će biti sasvim drugačiji. Verujem, uz veliko poštovanje Partizana, da nam u tom meču neće nedostajati motiva. Idemo da probamo da odigramo što bolje. Znamo protiv koga igramo, znamo kakav kvalitet poseduju, iako su ih posle početka sezone i svega što im se izdešavalo mnogi otpisali. Iz dana u dan pokazuju kvalitet i igraju sve bolje. Imamo vremena da se odmorimo i spremimo za meč u Humskoj - zaključio je šef struke Čukaričkog.

Komentari (0)

Napiši Komentar