VESTI FK Čukarički

Kerkez: Praznik fudbala, daćemo sve od sebe, želimo trofej u Kupu Srbije--

Kerkez: Praznik fudbala, daćemo sve od sebe, želimo trofej u Kupu Srbije

Čukarički i Crvena zvezda će se u finalu Kupa Srbije boriti za drugi ovosezonski trofej, na stadionu „Rajko Mitić“, u četvrtak od 21 čas. Brđani će pokušati da po drugi put u istoriji podignu pehar namenjen najboljoj ekipi u najmasovnijem domaćem takmičenju. Šef struke Dušan Kerkez izneo je svoja očekivanja pred finalni susret.

- Praznik fudbala! Sigurno da je Crvena zvezda favorit, zbog svega urađenog u ovoj sezoni, uopšte poslednjih godina. Ovom prilikom im čstitam i na osvojenoj tituli, ali to ne umanjuje naš uspeh. Igrali smo sve Kup utakmice na strani ove sezone, od prvog kola, tako će biti i sa finalnom utakmicom. Na svim tim mečevima smo pokazali kvalitet, sve smo pobedili, nismo primili gol, zasluženo smo u finalu. Naravno da nas sada očekuje najveće iskušenje. Ali, uvek kažem, to je jedna utakmica, borimo se za trofej. Autsajderi jesmo, ali siguran sam da ćemo igrati daleko bolje protiv Crvene zvezde nego što je to bio slučaj u međusobnim okršajima u prvenstvu – kazao je Kerkez, koji je potom nastavio:

- Raduje me da ćemo igrati finale pred velikim brojem gledalaca, to treba da bude praznik, a neka pobedi bolji. Daćemo sve od sebe, ovakve prilike se možda dešavaju jednom u životu. Ako imate i promil šanse, zašto da ne date sve od sebe i da probate da osvojite trofej?

Kerkez ima trofej osvojen u nacionalnom kupu, ali onom na Kipru, sa ekipom AEL-a. Istakao je da ima i sličnosti i razlika u odnosu na taj period.

- Drugačiji je osećaj, druačije su sredine, da ne ulazim u tu tematiku. Opet, sličan je osećaj u smislu želje za osvajanjem trofeja. Verujte mi, u finalu me interesuje samo da ostvarimo rezultat, igra je manje bitna. Naravno da je uz dobru igru lakše doći i do željenog cilja. U kojoj god zemlji da se borite za trofej kupa, taj poslednji meč je prilično specifičan. Verujem da će svi uživati, a daj Bože da se ponovi to što mi se dogodilo na Kipru. Momci su svesni da su ove sezone svojim požrtvovanjem i radom zasluženo stigli tu gde su sada. Sa pravom smo i u prvenstvu i Kupu stigli daleko. Imamo pravo da se nadamo i da se isprsimo pred Zvezdom, uz sve poštovanje rivala, nadamo se trofeju. Ali, znamo njihove igračke kvalitete, kao i trenera Milojevića koji se oprašta od kluba, na najbolji mogući način. Ponavljam, imamo pravo da se nadamo.

Pred meč protiv Crvene zvezde Kerkez će imati dosta kadrovskih problema, uz ranije odsutne Endijaea i Puškarića, još petorica prvotimaca neće moći da budu u sastavu tima.

- Uvek ima kadrovskih problema, ali zbog toga i imamo veliki roster kvalitetnih igrača. Najlakše je meni da tražim alibi, ali nema razloga za to. Radi se o jednoj utakmici, ko god da izađe na teren ne sme da poznaje strah ili umor. Citirao bih košarkaškog trenera Željka Obradovića: „Umor je samo u glavi“. Sve ide iz glave, momci su svesni šta igraju. Nikakva premija, bonusi i novci ne mogu da donesu bilo kome od njih neki ekstra motiv. Kad završite karijeru, bitno je naravno koliko ste zaradili da biste izdržavali porodicu. Opet, ako ste se bavili fudbalom toliko godina, trofeji, slike i medalje su satisfakcija za sve što ste žrtvovali tokom čitave karijere. Siguran sam da je to našim momcima najveći motiv.

Najveći problem Kerkez će imati u veznom redu, s obzirom na to da je dilema ko će igrati u paru sa kapitenom Markom Docićem. Do sada su to bili Sambu Sisoko ili Stefan Kovač.

- To su činjenice. Ali, fudbal je danas takav da mnogo igrača može da igra na više pozicija. Verovatno ćemo za finale izmisliti nekog novog veznog igrača, možda mu naži i poziciju za sledeću sezonu. Šalim se naravno, stvarno mislim da su moji igači dovoljno inteligentni, da mogu da odgovore svim zahtevima, pa i da ispune sve zahteve iako im to možda nije prirodna pozicija.

Tokom zimskih priprema u Antaliji Čukarički je izgubio u sva četiri prijateljska meča. Tada je u Turskoj Nenad Lalatović, bivši strateg Čukaričkog, Kerkezu poručio da je sličnu situaciju imao sa Vojvodinom, sa kojom je potom osvojio trofej u Kupu Srbije.

- Nisam uopšte ni bio zabrinut tokom priprema u Turskoj, i pored tih poraza. Mogli ste to da vidite na meni, na mojim igračima, nije bilo nikakve panike. Niko ne voli poraze, ali znali smo za šta se spremamo, da je kraj sezone najbitniji. Ako se tako nešto dogodi, dugujem mu večeru. Lalatović je pozitivan čovek, dobar trener, želim mu sve najbolje – poručio je Kerkez.

Novinare je interesovalo i da li su u Čukaričkom razmišljali da li bi bolje po ekipu bilo da se igralo na stadionu Čukaričkog, ili na neutralnom terenu.

- Bio bi žreb u tom slučaju, opet bi moglo da se dogodi da igramo na stadionu Crvene zvezde. Ako otvorimo tu temu... Ramišljao sam dosta, ali ovde se ne odlučuje pre početka sezone, kao u mnogim drugim zemljama, gde se igra finale. Verovatno zbog toga što svi u borbi za trofej očekuju Crvenu zvezdu i Partizan, koji teško da mogu da se dogovore. Pretpostavljam da je to razlog. Možda ovo nije tema, ali želim to da kažem, čudno mi je da pred ovakav praznik fudbala nema zajedničke konferencije trenera i kapitena. Svuda je to tako, kod nas nije slučaj. Možda će se neko naredno finale igrati na nacionalnom stadionu. Ovako, bolje je da se igra na stadionu „Rajko Mitić“, biće dosta publike, pretežno Zvezdine doduše, ali imaćemo i mi ogroman motiv. Svašta smo preživeli ove sezone, dva puta smo igrali ponovo, pa eto, možda će i konferencija biti ponovo organizovana – polu u šali, više u zbilji govori Kerkez.

Komentari (0)

Napiši Komentar