VESTI FK Čukarički

Kirovski: Očekujem da nastavim gde sam stao i da se plasiramo u Evropu-AleksandarKirovski-

Kirovski: Očekujem da nastavim gde sam stao i da se plasiramo u Evropu

Oporavio se od operacije kile, pa uz svakodnevne treninge i posle šestonedeljnog Božićnog posta spremno dočekuje prozivku u utorak, 9. januara. Golman Čukaričkog Aleksandar Kirovski osetio je bolove kad se zahuktavalo prvenstvo (sredinom avgusta), ali i jaku želju da brani, pa je na golu bio do kraja prvog kruga takmičenja (kraj oktobra, 15. kolo). Poslednja dva meseca minule godine proveo je van terena, operisan je u Minhenu 17. novembra, posle čega počinje sa vežbama kod kondicionog trenera Andreja Milutinovića. Među prvima je došao na lekarske preglede pred okupljanje ekipe i očekuje da će nastaviti gde je stao odnosno da pruža dobre partije. 

"Povreda je iza mene. Ciljali smo da budem fit za prozivku i u tome smo uspeli. Postoji oprez kao posledice operacije, ali očekujem da ću moći da branim normalno. U godinama sam kad mi je najvažnije da ispunim cilj kluba, a to je da izadjemo u Evropu. Blizu smo toga, pa samim tim sam i blizu da budem sto posto zadovoljan. Činjenica je da nije bilo loše u tih prvih 15. kola, ali uvek može bolje i svakih narednih šest meseci biće pomalo bolje", kaže samouvereno snažni čuvar mreže. 

Dodao je da se oseća odlično kao što su juče pokazale zdravstvene analize u zavodu za sport, a na pitanje o ishrani da nema problem da uspostavi balans bilo da je prvenstvo, pauza, praznik ili neki drugi period u godini. 

"Prava mera u svemu, pa tako i u ishrani je ključna. Svaki sportista će potvrditi da je jako bitno voditi računa o onome što unosi u sebe. Ulaskom u seniorski sport to mi je postalo normalno i bez problema sam uspostavio balans u ishrani. U nekim klubovima postoje kazne u slučaju da se nabace kilogrami. U Čukaričkom se to ne kažnjava, ali niko od igrača to i ne zloupotrebljava što je još jedna potvrda o međusobnom poštovanju", rekao je Kirovski (27) pošto su zdravstvene analize prve grupe pregledanih fudbalera Čukaričkog pokazale da se niko sa pauze i prazničnih trpeza nije vratio sa viškom kilograma. 

Kirovski kaže i da ne postoji namirnica koju je sebi zabranio, jer kad se redovno trenira sme sve da se pojede, ali ponavlja da je najvažnije odrediti pravu meru. Božić dočekuje posle četrdesetodnevnog posta koji mu je posebno prijao."Prvi put sam ispostio svih šest nedelja i posavetovano mi je da prekinem ako mi ne bude prijalo. Međutim, baš suprotno - volim ribu i takav (postan) način ishrane. Nije da se neću omrsiti u nedelju na Božić, ali nije ni da jedva čekam". 

Vezano za ishranu pred utakmicu popularni Kira kaže da poslednji obrok ekipa ima četiri sata pre početka i da meni određuje klupski lekar, a da su to najčešće špagete (ugljeni hidrati) ili komad mesa (proteini) i salata. 

"Koliko smo mi dobro spremni u fizičkom smislu najbolje se videlo u utakmicama jesenjeg dela, jer je Čukarički pokazivao snagu u poslednjih dvadeset minuta mečeva dok je protivnik bio na izmaku. U tim momentima smo zahvalni što smo na treninzima imali dosta suvog trčanja, koje uglavnom svi najmanje volimo". 

Golmani, kako je dodao, ne trče na treninzima koliko i fudbaleri, iako imaju skoro isti kondicioni deo vežbi i istrčavaju deonice tokom pauze. "Tačno se zna koju grupu mišića jačaju golmani, koje su vežbe prevencije i slično", zaključio je Kirovski, koji je prezadovoljan radom sa Andrejom Milutinovićem. 

Mučile su ekipu Čukaričkog u jesenjem delu povrede mnogih igrača. Đorđe Đurić, Ognjen Mudrinski, Darko Zorić, Slobodan Tedić i Asmir Kajević uz Kirovskog pretrpeli su teže povrede i duže odsustvo sa terena, a sve ih očekujemo u klubu na okupljanju ekipe zakazanom za utorak prepodne, 9. januara. Očekujemo i da će biti spremni za izlazak na teren u nastavku prvenstva 18. februara i svi jači i iskusniji nastavljati da pružaju dobre partije. 

Komentari (0)

Napiši Komentar