VESTI FK Čukarički

Kovač: Javor igra sjajno ove sezone, dodatni oprez protiv njih-StefanKovač-

Kovač: Javor igra sjajno ove sezone, dodatni oprez protiv njih

Pre nešto više od sedam meseci Stefan Kovač je odigrao tek prvi superligaški meč u karijeri. Bilo je to 24. februara ove godine, u pobedi na Banovom brdu protiv Voždovca (3:0). Bio je nekadašnji omladinac Crvene zvezde član ekipe koja je izborila plasman u Evropu, a ove sezone se i definitivno ustalio u startnoj postavi.

Od 14 mečeva, devet u Super ligi, četiri u kvalifikacijama za Ligu Evrope i jednom u Kupu Srbije, Kovač je odigrao čak 13. Propustio je samo duel šesnaestine Kupa protiv Žarkova. To dovoljno govori koliko poverenje u njega ima trener Aleksandar Veselinović.

– Kad sam došao u Čukarički, uopšte nisam razmišljao o tome koliko ću utakmica doigrati, nisam se time opterećivao. Moje je bilo da vredno treniram i da čekam šansu. Naravno da mi je drago da sam je dobio i iskoristio, da sam mogao na terenu da pokažem da vredim. Lep je osećaj biti među starterima, ali je svima nama na Banovom brdu jasno da imamo žestoku konkurenciju i to nas tera da još bolje radimo – istakao je defanzivni vezista Čukaričkog.

Ove sezone Kovač je postigao jedan gol, u duelu protiv jermenskog Banantsa na domaćem terenu, a zabeležio je i dve asistencije, i to u minimalnim pobedama, protiv Radničkog kod kuće i Spartaka u Subotici.

– Ispostavilo se da sam oba puta asistirao Kajeviću i da smo oba puta njegovim golovima uspevali da osvojimo sva tri boda. Lepo se slažemo, ali lepo sarađuje i ostatak tima. Nije slučajno što golove postižemo u finišima prvog i drugog poluvremena.

Zanimljivo, svih sedam trijumfa u Super ligi Čukarički bili su minimalni. Čak pet puta rezultat je glasio 1:0 u korist Brđana.

– Pobeda je pobeda i to je najbitnije. Nekad je slađe da ona bude minimalnim rezultatom, tada i ekipa dobije na sigurnosti i na samopouzdanju. U svakom slučaju, protiv svakog rivala izlazimo na teren sa željom da pobedimo. Za sada nam mnogo bolje ide na Banovom brdu, gde imamo svih pet pobeda u Super ligi, ali nismo loši ni na strani. Opet, nikad se ne zna do kad će ta serija trajati, uvek može da se dogodi lošiji dan – upozorio je Kovač.

Pred duel protiv Javora (subota, 18 časova), čak pet vodećih ekipa na vrhu tabele deli samo dva boda. U toj skupini je i Čukarički.

– Planiramo da tu i ostanemo, da protiv Javora pokušamo da ostvarimo pobedu i da uvećamo bodovni saldo. Iskreno uvažavam našeg rivala, vrlo su organizovana ekipa, sa pozitivnim ambijentom, trkački su sjajni, uz to veoma dobro igraju ove sezone. Na žalost, nemaju toliko bodova, koliko su zaslužili igrama na terenu. Baš zbog toga moramo da budemo dodatno na oprezu. Takođe, trenira ih Igor Bondžulić, prošle sezone pomoćni trener u našem stručnom štabu. Dobro nas poznaje, ali uvek može da bude malih taktičkih iznenađenja. Nije nemoguće ni da meč protiv Javora opet bude rešen individualnim potezom nekog našeg igrača. Ekipa igra odlično, uvek neko drugi od pojedinaca iskoči u prvi plan, mislim da je to naš najveći kvakitet – rekao je Kovač.

Zanimljivo, prema istraživanju Međunarodnog centra za sportske studije (CIES), Čukarički i Javor su u jednom segmentu u vrhu evropskog fudbala. Po prosečnoj visini igrača (185,6 centimetara) ova dva tima dele treće mesto na Starom kontinentu. Ispred njih su samo fudbaleri danskog Horsensa (185,9) i rekorderi, Union iz Berlina (186,8). I upravo bi vazdušni dueli ova dva tima mogli da budu od oromnog značaja za ishod predstojećeg duela.

Komentari (0)

Napiši Komentar