VESTI FK Čukarički

Kovač: Na Brdu još teže protiv Rada nego što je to bilo na Banjici-StefanKovač-

Kovač: Na Brdu još teže protiv Rada nego što je to bilo na Banjici

Stefan Kovač je sada već standardni član prve postave Čukaričkog. Ove sezone nekadašnji omladinac Crvene zvezde odigrao je sve mečeve u Super ligi, sva četiri u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a od dva meča Kupa Srbije propustio je jedan, protiv Žarkova u prvoj rundi.

Kovač je odigrao i prvi meč ove sezone protiv Rada, kad je Čukarički posle preokreta slavio na Banjici sa 3:2. Imali su belo-crni tada i dozu sreće, do trijumfa su došli golovima Docića u 79. i Stojanovića u 87. minutu.

- Nije nam bilo lako na Banjici, zaista smo teško došli do pobede, iako su nas svi smatrali favoritom u tom duelu – podsetio je Stefan Kovač.

Na Banovom brdu ponovo uloga favorita pripada Čukaričkom, ali Kovač toj činjenici ne pridaje mnogo značaja.

- Naprotiv, smatram da će nam biti još teže nego u prvom duelu u sezoni. Rad se u međuvremenu stabilizovao. Mislim da igraju dosta konkretnije u napadu, fizički i pre svega trkački su se prilično podigli. Mislim da će detalji odlučiti pobednika u meču na Banovom brdu – oprezan je Kovač, koji još dodaje:

- Ponavljam kao papagaj, ali zaista je tako, Čukarički uvek ide na pobedu. Ali, znamo da nam protiv Rada neće biti lako. Opredeljenje trenera Veselinovića je da Čukarički igra visoki presing, na polovini rivala.

Kovač ističe da je ekipa fizički izuzetno spremna za takve izazove.

- U tom pogledu, malo ko može da nam parira. Ali, samo u slučaju da svako od saigrača ko je na terenu i ja lično pružimo maksimum. Ako samo jedan od nas posustane, onda bude problema. U Kruševcu smo odigrali možda i najlošiji meč u sezoni. Njihova pobeda jeste zaslužena, ali i mi smo se ispraznili posle Partizana, emotivno i u svakom drugom pogledu. Ova ekipa može da pobeđuje, a to je činila u serijama, samo kad smo svi kao jedan.

Do zimske pauze Čukarički če, pored duela protiv Rada, gostovati još Radniku, Proleteru i Crvenoj zvezdi, a dočekaće ekipu TSC-a.

- Težak raspored, ali nema nam druge nego da izdržimo u jakom ritmu do kraja, ne smemo da padamo. Kao što sam već kazao, idemo na sve pobede, a videćemo koliko ćemo moći da ostvarimo. Jeste naporno, odigrali smo već zaista veliki broj utakmica, ali smo profesionalci, a uz to stručni štab vodi računa o svim detaljima, pa i o oporavku. Ne smemo da se žalimo na bilo šta – istakao je Kovač.

Komentari (0)

Napiši Komentar