VESTI FK Čukarički

Kovač: Partizan je sjajan tim, ali idemo u Humsku da se nadigravamo-StefanKovač-

Kovač: Partizan je sjajan tim, ali idemo u Humsku da se nadigravamo

Želeo je Čukarički plasman u finale Kupa, odigrali su Brđani veoma dobar meč protiv Vojvodine, ali su eliminisani od daleko iskusnijeg tima. Do kraja sezone u kojoj nisu uspeli da izobre ponovni plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, Brđanima su ostala još dva meča. Najpre protiv Partizana u Humskoj (nedelja, 17 časova), a potom i na Banovom brdu protiv Mačve za nedelju dana.

Jedan od plejade mladih momaka, u inače najmlađem timu u Super ligi, je Stefan Kovač, koji je pre samo godinu i po dana nastupao u Srpskoj ligi, a sada je standardni član Čukaričkog. U međuvremenu, za tim sa Banovog brda odigrao je 43 meča, postigao je pet golova i upisao četiri asistencije.

- Kao i posle svake utakmice, trudimo se da što pre zaboravimo ono što je bilo. Nije lako posle poraza i eliminacije iz Kupa, svi smo se nadali da možemo u finale. Dosta smo se potrošili, pre svega fizički, ali tako je i moralo da bude. Dali smo sve od sebe, imali smo svoje šanse, nismo ih iskoristili i sada se okrećemo novim izazovima – poručio je Stefan Kovač.

O Partizanu je prvotimac belo-crnih govorio biranim rečima.

- Sjajna su ekipa, počevši od golmana, pa sve do napadačke linije. Imaju fantastične pojedince, koji jednim potezom mogu da reše utakmicu. Ali, ne bih želeo bilo koga da izdvajam, oni su pre svega odličan tim. Sa druge strane, jasno je kako Čukarički igra, na nama je da probamo da napadnemo Partizan, da igramo svoju igru i da pokušamo da ostvarimo povoljniji ishod nego što je to bio slučaj u meču protiv Vojvodine – kazao je Kovač.

U prvom duelu u sezoni, Čukarički je slavio pobedu na Banovom brdu protiv Partizana od 2:1, golovima Stefana Šapića i Luke Stojanovića. Kovač se rado seća tog susreta.

- Pored naše pobede, u sećanju mi je ostala i igra koju smo pružili, igrali smo visok presing protiv Partizana, nadigravali se čitav meč. Većina ekipa se protiv njih brani, ali mi nismo takav tim. Želimo da igramo fudbal, nekad pobedimo, nekad ne, ali bitno je da damo sve od sebe.

U Čukaričkom polako rezimiraju sezonu, u kojoj su ostali bez Evrope. Ipak, bilo je i mnogo pozitivnih stvari, što je i Kovač želeo da istakne:

- Svakako da ćemo žaliti što se kao najmlađi tim u Super ligi nismo ponovo plasirali u Evropu. I zbog toga što nismo u finalu Kupa. Ali, sve ovo je bilo veliko iskustvo za nas, želeo bih da se zahvalim svima u klubu što su nama mlađima dali šansu i što su nas forsirali čitave sezone. Sada smo iskusniji za godinu dana i treba da se okrenemo novim izazovima.

Komentari (0)

Napiši Komentar