VESTI FK Čukarički

Krunić: Bio bih zadovoljan bodom protiv Zvezde, ali samo uz dobru igru--SimoKrunic

Krunić: Bio bih zadovoljan bodom protiv Zvezde, ali samo uz dobru igru

Derbi meč šestog kola Super lige Srbije biće igran na stadionu “Rajko Mitić”, lider Crvena zvezda će u subotu od 20,30 časova ugostiti takođe neporaženi Čukarički. Trenera Simu Krunića smo najpre pitali za kadrovsku situaciju u timu, s obzirom da je imao dosta muka pred prethodni meč protiv Proletera.

- Puškarić se oporavio, trenira i spreman je za meč. Kiso još uvek nije, kao ni Bojić, koji je duže vreme van stroja – rekao je Krunić.

Crvena zvezda je odlično startovala u prvenstvu, sjajno igra u Evropi, na pragu je ulaska u Ligu šampiona. Čeka vas težak zadatak u subotu na Marakani?

- Teška utakmica je pred nama. Crvena zvezda verovatno neće nastupiti sa najboljom ekipom, ali su i ostali igrači veoma dobri. Nije im prvi put da se susreću sa ovakvom situacijom, igrali su bez prvotimaca na gostovanju Voždovcu, pa protiv Spartaka, oba meča su dobili. Eto, na primer, Pavkov je trenutno rezerva Stojiljkoviću, a prošle sezone je bio drugi strelac Lige, ove je protiv Spartaka postigao dva gola – istakao je Krunić.

Sprema li se Čukarički za Zvezdu kao i za svaki drugi meč?

- Apsolutno, nema razlike u pripremi. Nama je svaki naredni meč najbitniji, sada je to duel sa Crvenom zvezdom, ne razmišljamo tri kola unapred. Sa druge strane, prirodno je da vidim veću motivaciju kod igrača, ali na treninzima se ponašaju uobičajeno, kao pred svaki drugi duel.

Darko Puškarić, jedan od najiskusnijih u timu Brđana, istakao je da je Čukarički do sada igrao protiv ekipa koje su se manje-više branile, a da to protiv Zvezde neće biti slučaj.

- U pravu je. Mi ćemo pokušati da igramo protiv Zvezde kao i u ostalim utakmicama, ali uvek se napada onoliko koliko vam protivnik dozvoli. Videćemo i u kakvom sastavu će protivnik igrati. Mi svakako ne dolazimo da se branimo, ne treba nam bod iz bunkera, igraćemo fudbal.

Da li biste bili zadovoljni bodom?

- Normalno, ali samo uz našu dobru igru. Znamo koliko je teško uzimati bodove na gostovanju Zvezdi.

Crvena zvezda je odigrala nerešeno protiv Salcburga u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona, pred revanš meč u Austriji igraće upravo protiv Čukaričkog. Može li to da bude olakšavajuća okolnost za vaš tim?

- Ponoviću još jednom, Zvezda ima dobre igrače, dobrog trenera. Ne znamo ko će igrati da bismo mogli da razmišljamo o tome, ali svi su dobri, videli ste fond njihovih igrača. Zavisiće mnogo toga i od odnosa naših igrača, to je ono o čemu mi razmišljamo. Da se malo i našalim, neka oni razmišljaju o Salcburgu, velika je prilika da ispišu istoriju ulaskom u Ligu šampiona – zaključio je Krunić.

Komentari (0)

Napiši Komentar