VESTI FK Čukarički

Krunić: Dolasci zavise od odlazaka, nećemo nagomilavati igrače--SimoKrunic

Krunić: Dolasci zavise od odlazaka, nećemo nagomilavati igrače

Čukarički je zimu dočekao na četvrtom mestu, sa 39 osvojenih bodova posle 21 kola. Dakle, devet rundi pre deobe super lige na plej-of i plej-aut, Brđani su na poziciji koja ih vodi u borbu za Evropu, što je i proklamovani cilj za ovu sezonu. Zadovoljstvo postignutim istakao je i šef struke Simo Krunić, koji je po treći put na Banovom brdu, prvobitno je u sezoni 1996/97 igrao za Čukarički, a na klupi ovog kluba u „prvom mandatu“ bio je od 2009. do 2011. godine. Kako generalno ocenjujete jesenji deo sezone, da li je bilo mečeva na kojima je Čukarički mogao više?

- Bilo je takvih mečeva, da krenem od poslednjeg protiv Crvene zvezde. Mogli smo više, da nije bilo tog crvenog kartona. Zadovoljni smo četvrtim mestom, ali mogli smo bolje, tu mislim na bodovni saldo. Možda protiv Mačve i Bačke u gostima, da ostanemo neporaženi u Surdulici, bod bi nam značio sa tog meča.

Kakva je situacija sa igračkim kadrom? Predstoji nam zimski prelazni rok, za igrače Čukaričkog postoji veliki broj interesenata, posebno posle odličnih partija u prvom delu sezone.

- Što se tiče igračkog kadra, za sada svi ostaju u Čukaričkom, izuzev Bojića, kojem je istekao ugovor. Uglavnom, dovođenje igrača će zavisiti od odlazaka. A imamo i našu omladinsku školu, gde imamo spremne zamene za neke od igrača, ukoliko napuste klub – pojasnio je simo Krunić.

Nekolicini igrača ugovori ističu na leto, Kakav će biti njihov status, hoće li biti priče o produžetku ugovora sa Zorićem, Puškarićem, Belićem...?

- Videćemo još, napravićemo zajedničku procenu. Po mom mišljenju, oni treba da ostanu. Sešćemo, razgovaraćemo u klubu i videti koji su i njihovi planovi, ali i naši. Ponavljam, ja sam za to da svi igrači ostanu.

Da li ćete nekog iz omladinaca prebaciti u prvi tim?

- Idemo zajedno na pripreme, a sve će zavisiti od naših potreba, i od njih samih naravno. Neke momke ćemo testirati i na kontrolnim mečevima na Kipru. Da ne nabrajam, imamo sigurno šest-sedam igrača koji u omladincima konkurišu za prvi tim. Videćemo i prema potrebi, a i ko se od njih samih nametne.

Na kojim pozicijama Čukaričkom nedostaju igrači, ako uopšte nedostaju?

- Na svim pozicijama smo popunjeni – kazao je Krunić, koji je potom dodao:

- Jedino možda na poziciji levog beka, ali to opet zavisi od statusa Miroslava Bogosavca. Ako on ode, imamo rešenje kod nas i za to mesto. Ako na tržištu bude igrača ekstra kvaliteta, mi ćemo ga dovesti. Ali, nećemo dovoditi samo da bismo popunili broj. I Zorić može da igra na toj poziciji.

Protiv Crvene zvezde Čukarički je igrao u neuobičajenoj formaciji „3-4-3“. Hoćete li nešto menjati u prolećnom delu sezone?

- Igrali smo u tom sistemu protiv Zvezde, nekih 20-tak minuta, nismo se snašli, brzo smo promenili. Igraćemo „4-1-4-1“, „4-2-3-1“ ili „4-4-2“, neki od ta tri sistema, koja smo već igrali. U zavisnosti od utakmice ćemo menjati.

Da li su igrači dobili neki plan rada?

- Naravno. Neki su, tu mislim na mlađe igrače, dobili specijalni program, ali većina isti. Uradili smo to da ne bi zaostajali, iako su oni „dobre fizike“. Nije toliko duga pauza, samo da se pridržavaju programa i da budu aktivni. Oni su profesionalci, ne sumnjam da neće raditi do prvog narednog okupljanja – kazao je Krunić, koji je još dodao:

- Tražimo termin za prijateljski meč sa Bačkom, i možda ćemo imati još jednu utakmicu, ako nađemo protivnika.

Na kraju, Krunić je želeo još da doda:

- Uspeh Čukaričkog ne bi postojao pre svega bez igrača i Uprave kluba, koja je ispunila sve što smo tražili. Lako je biti trener Čukaričkog u takvoj situaciji!

Komentari (0)

Napiši Komentar