VESTI FK Čukarički

Lalatović posle Spartaka: Čukarički zaslužuje da bude treći! Živim za plej-of, jer volim da radim pod pritiskom-AsmirKajević-

Lalatović posle Spartaka: Čukarički zaslužuje da bude treći! Živim za plej-of, jer volim da radim pod pritiskom

Osmeh na licu Nenada Lalatovića bio je dovoljan pokazatelj koliko je trener Čukaričkog bio zadovoljan posle pobede nad Spartakom.

Podsetimo, naš tim je slavio rezultatom 4:1 uz het-trik Marka Docića i povratnički pogodak Asmira Kajevića.

- I mi i Spartak gajimo jedan sličan fudbal. Ofanzivan i otvoren. Moram da priznam da smo se malo pribojavali ove utakmice. Spartak je jako dobra ekipa, igraju dobro na strani. Mi smo, s druge strane, bili hendikepirani neigranjem Mudrinskog i Bojića, dok Kajević nije 100 odsto spreman. Međutim, svi igrači koji su igrali opravdali su očekivanja. Ovo je bio derbi meč i svaki derbi je neizvestan. Pogotovo što znamo da Spartak ima nekoliko igrača koji mogu da igraju u Zvezdi i Partizanu i siguran sam da će se večiti na leto otimati za njih. Kao što će se otimati i za igrače Čukaričkog - rekao je Lalatović i dodao:

Prvo poluvreme smo ušli dobro u meč. Mogli smo na 1:0 da postignemo gol preko Fofane, ali nismo uspeli i Spartak se vrlo brzo vratio u meč. Uspostavili su neko težište igre na sredini terena, ali smo mi, eto, postigli i taj gol u poslednjim momentima prvog poluvremena. To je svakako uticalo na psihu njihovih igrača. U nastavku smo dali još dva gola i napokon smo na toj trećoj poziciji gde i zaslužujemo da budemo. Delimo je sa Radničkim iz Niša i nadamo se da ćemo tamo i ostati na kraju sezone.

Čukarički u sledećem kolu gostuje Voždovcu, nakon čega sledi podela bodova i plej-of, a Lalatović je tokom konferencije govorio i o sistemu takmičenja.

- Biće jako teško u plej-ofu kada prepolovimo bodove. Spartaku ćemo, na primer, bežati samo dva boda. Sve su to kvalitetne ekipe i biće jako uzbudljivo. Čeka nas jedan pakao. Iskoristiću ovu priliku da kažem da sam prezadovoljan ovim sistemom takmičenja, iako mnogima smeta. Zašto sam prezadovoljan? Zato što ne može mnogo da se namešta. Pogledajte, svaka utakmica je neizvesna. Ja ne znam ko će da ostane u ligi ili ko će da ide u Evropu. Nema nameštanja kada svi imamo gotovo identičan broj bodova. Mogu da nameštaju samo oni koji nemaju obraza - rekao je trener našeg tima, a potom je kroz osmeh nastavio:

- Jedva čekam da plej-of počne. Ja za to živim, jer volim da radim pod pritiskom. Volim da vodim utakmicu kada me vređaju. Prosto ne znam kako da radim kada nije tako. Zbunim se. Jednostavno volim kada me opletu i jedva čekam neku utakmicu gde će ceo stadion da me vređa.

Osvrnuo se Lalatović i na toliko čekani povratak Kajevića na teren.

- Kajević je fenomenalan igrač koji može jednim potezom da reši utakmicu. Kreativan je i fudbaler je kog svaki trener može da poželi. Ovo mu je bila prva utakmica posle teške povrede i vratio se golom. Definitivno će biti sjajno pojačanje za plej-of. I ne samo za nas. Kajević bi bio veliko pojačanje i da sutra igra u Zvezdi ili Partizanu - jasan je bio Lalatović.



Komentari (0)

Napiši Komentar