VESTI FK Čukarički

Lazar Popović: Imamo sjajnu hemiju u ekipi--LazarPopović

Lazar Popović: Imamo sjajnu hemiju u ekipi

Kadeti Čukaričkog posle tačno polovine takmičenja imaju sjajan učinak, gotovo perfektan. U prvih 15 kola Brđani su ostvarili čak 14 pobeda, i to 14 uzastopnih, posle startnog neuspeha protiv Partizana 14. avgusta. U međuvremenu redom su padali TSC (5:0), Rad (2:0), Kiker (7:0), GFK Jagodina (7:1), Vojvodina (5:1), Crvena zvezda (3:0), Mladost Lučani (4:1), Teleoptik (3:1), Napredak (5:1), Spartak (3:2), Sloga Kraljevo (3:0), Brodarac (3:0), RFK Grafičar (2:0) i Ole (11:1).

Ekipa pod komandom trenera Lazara Popovića je trenutno prva na tabeli, sa 42 boda, ispred Crvene zvezde sa 36, Partizana sa 35, Vojvodine sa 27... U kalendarskoj 2022. godini Brđani će igrati još dva meča, prvi je na programu već u subotu od 12,30 časova na stadionu BASK-a, biće to derbi protiv Partizana, a potom u sredu u gostima protiv TSC-a u Bačkoj Topoli.

- Za sada ide sve kako treba, po planu, i igra i rezultat – kazao je na početku razgovora Lazar Popović. Podsetio se nekadašnji prvotimac Brđana, a sada šef struke kadetske selekcije belo-crnih starta šampionata.

- Na pripremama smo dobro izgledali, ali smo bili malo poljuljani posle poraza protiv Partizana. Brzo smo se podigli, potom napravili niz dobrih igara, to su ipsratili i odlični rezultati. Ipak, ti rezultati su nam zaista mnogo manje bitni nego neke druge stvari, pre svega razvoj igrača i to kako ekipa igra. Momci odlično rade, upravo ono što od njih zahtevam, sve što vežbamo na treninzima oni implementiraju na utakmicama.

Ipak, Popović smatra da ima stvari i koje mogu da se poprave.

- U prvom kolu smo primili pet golova od Partizana, a u narednih 14 kola još samo ukupno osam pogodaka. Ali, primali smo golove od ekipa sa dna tabele, bez želje da ikog potcenim. Opuštanja ne smeju da nam se događaju, to bi trebalo da popravimo u narednom periodu. Ima tih situacija u defanzivi koje želim da popravimo, uvek težim savršenstvu. Treba ovi momci još mnogo da rade, ali za dosadašnji učinak imaju prelaznu ocenu.

Sledi derbi protiv Partizana, potom i gostovanje ekipi TSC-a, dva vrlo zahtevna susreta za kraj 2022. godine.

- Lepo je biti prvi na tabeli, ali se ne obaziremo mnogo na to. Činjenica je i da već imamo opipljivu prednost, bilo bi lepo da je dodatno uvećamo posle derbija protiv Partizana, da odemo sa još većom zalihom na zimske pripreme. Partizan i Crvena zvezda su nam naravno najveći rivali, ali i Vojvodina je jedna od boljih ekipa. Mi smo njih na primer pobedili sa 5:1 na domaćem treenu, ali je tada rezultat bio zaista presivok. Sviđa mi se i ekipa Spartaka, njih smo baš teško pobedili u Subotici, na kolektivni duh ekipe i inspiraciju jednog igrača, Andreja Subotića. Kad nam i ne ide, imamo pojedince koji mogu da okrenu utakmicu u našu korist.

Treneri svakako ne vole da izdvajaju pojedince, ali lista strelaca jasno govori ko su vedete kadetskog tima Čukaričkog. Vodeći na listi strelaca kadetske lige Srbije je Mihajlo Cvetković sa čak 24 gola, odmah iza njega Andrej Subotić sa 16 golova, dok je sedam puta protivničku mrežu pogađao Stefan Mitrović.

- Njih trojica su i reprezentativci Srbije u svom uzrastu, tu je i Radojković, imamo i mlađu decu koja su u nacionalnim selekcijama, to su Bačanin i Prokopijević. Cvetković i Subotić su zajedno postigli čak 40 od 65 golova čitave ekipe i to je zaista fascinantan podatak.

Istakao je Popović i da želi da ekipa igra po modelu prvog tima i da je to opredelenje čitave Omladinske škole Čukaričkog.

- Držim se teze da treba da igramo kao prvi tim, u formaciji 4-3-3, sa jednim zadnjim i dva prednja vezna. Imamo momke koji mogu daodgovore tim zahtevima. Takođe, mnogo je bitno što u timu imamo igrače koji su tu već duže vremena, koji osećaju pripadnost Čukaričkom, ujedno sjajno se druže i van terena, imamo zaista odličnu hemiju u ekipi - zaključio je Popović dan uoči derbija protiv Partizana.

Komentari (0)

Napiši Komentar