VESTI FK Čukarički

Letnji prelazni rok 2017.-NemanjaBelić,NikolaDrinčić,AleksandarKirovski,PetarMićin,NenadAdamović-

Letnji prelazni rok 2017.

U Čukakarički su poslednjeg dana prelaznog roka 31. avgusta došla još dva fudbalera dvadesetosmogodišnji Nenad Adamović - desni krilni igrač potpisao je ugovor sa našim klubom na godinu dana i osamnaestogodišnji Petar Mićin, desni bek na pet godina.

Ekipi se na kraćim pripremama na Zlatiboru početkom sedmice (28. avgust) pridružio dvadesetjednogodišnji Lazar Đokić, koji je potpisao ugovor na četiri godine.

Đokić i Adamović su došli kao slobodni igrači, a poslednji klub Mićina bio je Vojvodina.

Pre njih trojice, tokom minulog prelaznog roka (19. jun - 31. avugust) u Čukarički su došli napadač Ognjen Mudrinski, zadnji vezni Nikola Drinčić i Samjuel Ovusu, štoperi Darko Puškarić i Đorđe Crnomarković i golmani Aleksandar Kirovski i Nemanja Belić. 

Klub je napustilo 12 prvotimaca, a uvod u prelazni rok bio je transfer štopera Erhana Mašovića (18) u belgijski Briž. Mladi Mašović je u Čukaričkom proveo četiri godine i prošao kroz nekoliko selekcija naše omladinske škole, a došao je iz rodnog Novog Pazara. Ubrzo posle tog značajnog inostranog prelaska, dugogodišnji kapiten naše ekipe i plejmejker Igor Matić početkom juna u dogovoru sa čelnicima kluba rešio je da završi igračku karijeru. Matić ostaje u Čukaričkom na poziciji skauta, a pre njega ekipe napušta i golman Filip Pajović, koji odlazi u mađarski Ujpešt.

Još jedan igrač dugog staža na Banovom brdu - vezista Dragoljub Srnić prelazi u poljski Slask, a istovremeno odlazi i iskusni napadač Aleksandar Jevtić. Takođe vezista Zehrudin Mehmedović koji je prošao i omladinsku školu Čukaričkog odlazi u Mladost iz Lučana, kao i golman Nikola Petrić. Računao je šef stručnog štaba Nenad Lalatović na talentovanog napadača Nemanju Radonjića, koji odlazi u Crvenu zvezdu, a na samom kraju prelaznog roka ekipu napuštaju još dva napadača Nemanja Obradović (PFK Stal Kaminske Kijev) i Ognjen Ožegović, koji je od juče odnosno poslednjeg dana prelaznog roka igrač Partizana. 

Iz Čukaričkog na pozajmice su otišli takođe naši višegodišnji igrači - napadač Staniša Mandić u norveški Sogundal i vezni fudbaler Obeng Regan u hrvatski Inter iz Zaprešića. 

Po završetku prelaznog roka, pred nastavak prvenstva u kom je do sad odigrano sedam kola Lalatović raspolaže sa 25 igrača. To su: 

Aleksandar Kirovski, Nemanja Belić, Đorđe Đurić, Sava Radić, Petar Jovanović, Boris Kopitović, Đorđe Bašanović, Miroslav Bogosavac, Ivan Jovanović, Đorđe Crnomarković, Darko Puškarić, Petar Bojić, Saša Jovanović, Dušan Lagator, Marko Docić, Asmir Kajević, Nemanja Milojević, Darko Zorić, Marko Šarić, Nikola Drinčić, Samjuel Ovusu, Ognjen Mudrinski, Lazar Đokić, Nenad Adamović i Petar Mićin. 

Tačnije Marko Šarić se oporavlja posle operacije ramena, dok su ostali na raspolaganju šefu. 

Čukarički je trenutno osmi na tabeli sa deset bodova, a u narednom osmom kolu gostuje Mačvi iz Šapca.

Komentari (0)

Napiši Komentar