VESTI FK Čukarički

Luka Stojanović: Ne obaziremo se na ono što je bilo, gledamo samo napred-LukaStojanović-

Luka Stojanović: Ne obaziremo se na ono što je bilo, gledamo samo napred

U derbi meču sedmog kola Super lige Srbije između Čukaričkog i niškog Radničkog viđen je vrlo dobar fudbal i na kraju nerešen ishod (1:1). Ipak, jedan momak je u ovoj utakmici pokazao više od ostalih na terenu, radi se o Luki Stojanoviću.

Generalno, mogu da budem zadovoljan, ali naravno da bi kompletan utisak bio bolji da smo pobedili. Radnički ima ozbiljnu ekipu, jednu od najboljih u Super ligi, ali opet, ispustili smo dva boda. Moj stav je da ne treba gledati unazad, obazirati se na ono što je bilo. Imamo težak raspored u nastavku sezone, moramo da se borimo za nove bodove – istakao je Stojanović.

Da li je meč protiv Radničkog vaš najbolji ove sezone?

Mislim da jeste, odigrao sam korektno, imao sam dosta prostora. Bila je dobra i utakmica protiv Rada na Banjici, oni su tek sad pokazali da su ozbiljna ekipa, mnogi će sa njima imati problema.

I igrači su osetili tokom meča da bi duel sa Nišlijama mogao da bude u vašem znaku. 

– Saigrači su me ispoštovali, to je činjenica. Imam veliki motiv da dokažem da zaslužujem mesto u prvih 11. Posle ove utakmice sa Zvezdom, koju sam presedeo na klupi, bio sam željan da se dokažem i šefu i stručnom štabu. Iskreno, došao sam da bih pomogao Čukaričkom, ali i da bih igrao utakmice i napravio nešto na ličnom planu. Naravno, konkurencija na mojoj poziciji mi odgovara, ne plašim se toga, igrao sam više od šest godina u inostranstvu, znam šta to znači. Može samo da me digne i da me drži visoko – iskren je Stojanović.

Da li ste zadovoljni skorom posle sedam kola? Čukarički je sa 12 bodova na četvrtom mestu na tabeli.

Mogli smo možda tri boda više da imamo, bio bi to odličan rezultat za Čukarički. Ali, ponavljam, gledamo samo napred, imamo još 15 utakmica do januara. Svaki igrač treba da da još više, bukvalno 150 odsto svojih mogućnosti. Imamo mnogo mladih igrača, koji tek sazrevaju, bilo bi dobro i ukoliko možemo njima da pomognemo. Iskustvo će doći, treba nam vremena da se uigramo, očekujem da ćemo biti još bolji i da ćemo dobiti ono što nam je na primer nedostajalo da bismo protiv niškog Radničkog osvojili tri boda – rekao je Stojanović, koji je još dodao:

Najveće pojačanje je da smo ostali na okupu. Očekujem još bolje rezultate u nastavku sezone.

Reprezentativna pauza je došla u najbolje moguće vreme, složio se sa tim i Luka Stojanović:

Znači nam da malo budemo i sa porodicom. Prošlo je sedam utakmica od početka sezone, sad ćemo na koji dan da malo zaboravimo na fudbal. A potom se pripremamo već od utorka za ono što nas čeka u nastavku. Idemo posle pauze u goste Voždovcu, imaju odlične igrače, teren sa veštačkom travom, koji svima pravi probleme. I tamo idemo na tri boda, Čukarički je tim koji se retko kad brani.

Komentari (0)

Napiši Komentar