VESTI FK Čukarički

Marko Docić: Gledamo samo napred, uvek želim više-MarkoDocić-

Marko Docić: Gledamo samo napred, uvek želim više

Ekspedicija Čukaričkog stigla je u Belek, koji će naredne dve sedmice biti njihova destinacija na pripremama za nastavak sezone. Posle nešto manje od dva sata leta, zajedno sa ekipom Vojvodine, i potom još oko pola sata vožnje od aerodroma u Antaliji, Brđani su se smestili u hotel „Titanik“, a u večernjim satima odradili su i prvi trening.

Belo-crni su se za razliku od prethodnih godina, kad su bili na Kipru, preselili u Tursku. Najviše zbog izuzetno strogih protokola na ostrvskoj državi vezanim za protekciju od virusa COVID-19, ali i zbog boljeg izbora rivala.

Šef struke Dušan Đorđević tokom priprema računa na sledeće igrače: Nemanja Belić, Asmir Kajević, Marko Docić, Milutin Vidosavljević, Miladin Stevanović, Stefan Kovač, Stefan Šapić, Nikola Ćirković, Miloš Ostojić, Milan Savić, Marko Rakonjac, Nemanja Tošić, Jovan Lukić, Danilo Pantić, Srđan Mijailović, Andrej Bosnić, Đorđe Jovanović, Nikola Glišić, Novak Mićović, Andrija Fratrović i Stefan Veličković.

Prvom timu priključeni su i omladinci: Mitar Ergelaš, Uroš Drezgić, Nikola Petković, Viktor Rogan, Dario Grgić, Andrej Đukić, Ognjen Ajdar, Aleksandar Kadijević, Luka Nikolić i Igor Miladinović, kao i trojica kadeta: Mihajlo Spasojević, Bojan Kovačević i Lazar Kaličanin.

Šef struke Đorđević je dan pred polazak istakao da će osim već ranije potvrđenog dolaska napadača Đorđa Jovanovića, najveće pojačanje za prolećni deo sezone biti povratak Marka Docića.

- Počeo sam da treniram još pred kraj prvog dela sezone sa ekipom, najnormalnije. Mogao sam možda i da „zakačim“ neku utakmicu, ali sam dobio koronu sredinom novembra. Morao sam tada da prestanem na dve nedelje sa treninzima, sada sam ponovo krenuo punim intenzitetom – objasnio je Docić.

Iako već ima zavidno superligaško iskustvo, Dociću su ovo prve zimske pripreme u Turskoj.

- Ovo je moja osma, deveta sezona u seniorskom fudbalu, nikad do sad nisam bio na pripremama ovde. U prethodne četiri godine sa Čukaričkim sam bio na Kipru, sada je promenjena destinacija. Imamo ovde sjajne uslove, sve je na visokom nivou. Uz to, priključeno je dosta momaka iz omladinskog pogona, oni su budućnost kluba, a na nama iskusnijima je da im pomognemo – kazao je kapiten belo-crnih.

Docić je propustio veći deo sezone zbog teške povrede koju je doživeo tokom duela protiv Crvene zvezde. Prve prognoze govorile su da je za njega sezona gotova, ali je oporavak tekao mnogo brže.

- Posle dužeg vremena gledao sam saigrače sa strane, uglavnom sam do sad stalno bio na terenu. Dosta sam toga pozitivnog video u čitavom timu i upoznao sam još bolje igrače. Kako se polusezona bližila kraju, sve više smo ličili na ozbiljnu ekipu koja pretenduje na vrh tabele. Šef je preuzeo ekipu u nezgodnom monentu, između ostalog i ja sam se povredio, ali i još nekoliko igrača. Bilo je dosta turbulentno, ali se potom sve ispravljalo, na kraju je ekipa došla do četvrte pozicije. Bili smo u najvećem usponu forme, ali očekujem da na proleće budemo još bolji – kazao je Docić, koji je potom dodao:

- Zbog svega toga od prvog dana priprema u Turskoj treba da krenemo punim intenzitetom, da pravimo dobre rezultate, da se ponašamo kao takmičari. Sve to će nam olakšati posao od prvog kola i gostovanja Inđiji.

Docić je bio sa ekipom na poslednjem meču u 2020. godini, sa tribina je vrlo energično bodrio momke u Surdulici protiv Radnika i delio im savete. Posle dugo, dugo vremena Brđani su tada ostvarili trijumf na strani.

- Krenula je da se „vrti“ priča kako Čukarički teško igra na gostovanjima. Nekoliko utakmica unazad zaista nismo imali sreće, primali smo golove u finišu susreta u Lučanima, u Humskoj, potom u Surdulici u osmini finala Kupa, prethodno smo remizirali protiv TSC-a u Senti. Ali, pokazali smo u poslednjem meču u Surdulici da možemo da igramo i na rezultat, bez „umiranja u lepoti“, po teškom terenu, u utakmici koju smo morali da dobijemo – istakao je Docić.

U prolećnom delu sezone Čukarički će gotovo sve mečeve na domaćem terenu igrati protiv timova iz gornjeg dela tabele, dok će gostovati timovima iz druge polovine.

- Specifičan je raspored, ali ne kažem da je to neka prednost. Nama je lakše da igramo kod kuće. Svakako, moraćemo da osvajamo bodove od starta, baš zbog toga moramo i na pripremama da počnemo da razmišljamo o rezultatu i da polako „nameštamo gave“. Šef je pomenuo da ne treba da branimo četvrto mesto, takođe se vodim logikom da uvek želim više. Gledamo samo ispred sebe, to sam kazao i saigračima, uvek treba da se borimo – istakao je na kraju razgovora Docić.

Komentari (0)

Napiši Komentar