VESTI FK Čukarički

Marko Docić: Meč protiv Zvezde najveći izazov u dosadašnjem toku sezone-MarkoDocić-

Marko Docić: Meč protiv Zvezde najveći izazov u dosadašnjem toku sezone

Prvi meč posle reprezentativne pauze u Super ligi Srbije biće i derbi kola, duel dva od tri neporažena tima na Banovom brdu, Čukaričkog i Crvene zvezde (petak, 19 časova, TV Arenasport 1). Crveno-beli su na čelu tabele, sa maksimalnim učinkom, Brđani su trenutno trećeplasirani, jedino što će nedostajati u derbi meču je publika, ali će gledaoci pored malih ekrana imati priliku da uživaju.

Marko Docić, kapiten Brđana, ovu sezonu je sjajno započeo. U prvih šest mečeva postigao je četiri gola, uz to imao je i tri asistencije. Njemu, kao i čitavoj ekipi, ipak će duel protiv Crvene zvezde biti najveći izazov u dosadašnjem toku sezone.

- Uz meč protiv Vojvodine u Novom Sadu, ovo će svakako biti najveći izazov za naš tim u dosadašnjem delu sezone. Gledao sam nekoliko utakmica koje je Crvena zvezda igrala ove sezone, u svima su bili dominantni. Imaju prepoznatljiv stil igre i pre svega dosta individualnog kvaliteta, igrača koji u svakom trenutku mogu da reše meč – kazao je na početku razgovora Marko Docić, kapiten Čukaričkog.

Čukarički je ekipa koja ne zna da se brani, čije opredelenje je na svakom meču da igra napadački fudbal. Koliko će to biti moguće protiv Crvene zvezde?

- Svakoj utakmici pristupamo sa sto odsto svojih mogućnosti, bilo da je rival Crvena zvezda ili neko iz donjeg dela tabele. Jednostavno, svaka pobeda vredi tri boda, tako da nam je u tom smislu od jednake važnosti predstojeći duel, kao na primer meč protiv Radničkog u Nišu. Znamo da bi zakomplikovali stanje na tabeli u slučaju pobede, ali ne razmišljamo na taj način. Tek je sedmo kolo, idemo utakmicu po utakmicu, a rezultat će doći sam po sebi, kad se dobro radi i igra, kad je dobra atmosfera u ekipi. Svakako da nećemo ništa menjati u našem odnosu prema igri i napadačkom opredelenju, ali smo svesni da ćemo možda biti prinuđeni da se branimo u nekom delu meča. Zvezda je favorit i to je sasvim normalno u takvim okolnostima. Na nama je da pokušamo da „izvršimo pritisak na loptu“, da probamo da budemo što više na protivničkoj polovini – istakao je kapiten Čukaričkog.

Da li bi Marko Docić bio zadovoljan bodom u duelu protiv šampiona na Banovom brdu?

- Iskreno, bio bih zadovljan, uvek respektujemo Zvezdu. Ali, i u slučaju da imamo nerešen rezultat, trudićemo se da idemo na pobedu.

Očekujete li da će se Zvezda čuvati za vrlo bitan duel protiv Omonije, za njih svakako jedan od najbitnijih u sezoni?

- Već drugu, treću godinu, Crvena zvezda ima ogroman broj podjednako kvalitetnih igrača, bar 22-23 prvotimca koji u svakom trenutku mogu da odgovore na superligaške zahteve. Zbog toga ne očekujem da kombinuju, iza nas je reprezentativna pauza, verovatno su se dobro odmorili, a imaju i dosta vremena posle naše utakmice za pripremu duela protiv Omonije.

Čak osmorica prvotimaca Čukaričkog imalo je reprezentativne obaveze, četvorica igrača bili su u mladoj selekciji Srbije (Petrović, Kamenović, Birmančević, Šarić), dvojica u selekciji BiH do 21 godine (Kovač i Savić), a po jedan u mladoj selekciji Crne Gore (Rakonjac) i Omladinskoj selekciji Srbije (Lukić). Činjenica je da su belo-crni na taj način bili hendikepirani u pripremi predstojeće utakmice.

- Lepo je što su ti momci igrali u reprezentacijama, to je svakako dobro za njihove karijere i imidž kluba. Ali, nama je napravilo ogromne probleme u pripremi utakmice, s obzirom da je tih osam igrača standardno u našem timu. Pre svega se to odnosi na uigravanje za meč sa Zvezdom i isprobavanje nekih taktičkih elemenata.

Nije se često dešavalo da Čukarički pobeđuje Crvenu zvezdu, od 2006. godine to se dogodilo svega pet puta. Ali, jedan od tih trijumfa ostao je u sećanju svih na Banovom brdu, onaj prethodni iz aprila 2019, kad je zaustavljen niz od 57 mečeva crveno-belih bez poraza.

- Naravno da te utakmice ostaju u sećanju, posebno zbog načina na koji smo pobedili. Bio je to ujedno i vrlo značajan trijumf u borbi za Evropu. Sada je situacija drugačija, tek je sedmo kolo, biće verovatno i mnogo značajnijih mečeva u sezoni. I sada, kao i tada, Čukarički ima dosta igrala koji mogu da naprave razliku, verujemo u svoj kvalitet – optimista je Marko Docić, koji je ove sezone postigao četiri gola u šest mečeva, uz to ima i tri asistencije.

Komentari (0)

Napiši Komentar