VESTI FK Čukarički

Marko Docić: Najuspešnija sezona kluba, neka se završi sa trofejom-MarkoDocić-

Marko Docić: Najuspešnija sezona kluba, neka se završi sa trofejom

Marko Docić, kapiten Čukaričkog, sedmu sezonu je na Banovom brdu, a ovo će mu biti prvo finale Kupa Srbije. Prethodno, sa iskusnim vezistom, belo-crni su dva puta zaustavljani u polufinalu.

- Sigurno je da će ovo biti najteža utakmica ne samo u Kupu, već u čitavoj sezoni. Isto tako, biće to i najlepša utakmica do sada. Borili smo se za to čitave sezone, stigli u finale. Dosta smo pričali o ovoj utakmici, mogu samo da vam prenesem da moji saigrači jedva čekaju da u četvrtak uveče izađu na teren i da uživaju na toj utakmici. Ispred nas je najbolji tim u Srbiji, neće nam biti lako, to je ekipa koja posebno na svom terenu igra odličan fudbal. Želeo bih da pozovem i naše navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže, da upriliče spektakl koji nam sledi. Želimo da dođemo do trofeja i da zaokružimo sezonu na najbolji mogući način – kazao je Docić, koji je potom istakao da umor ne sme da bude opravdanje njegovom timu:

- Jesmo odigrali tih 30-tak minuta više, ali ne mislim da je taj umor neki faktor. Uostalom, taj meč protiv Vojvodine je završen prošlog četvrtka, bilo je vremena da se odmorimo, iako smo igrali i u nedelju na stadionu Voždovca. U finalnim utakmicama adrenalin radi, tu nema mesta za umor. Smatram da ne treba da izažemo na teren sa nekom dozom straha, već samo da uživamo u utakmici.

Docić je zbog kartona propustio utakmicu sa Voždovcem, a prethodno je u polufinalu Kupa Srbije protiv Vojvodine odigrao 200. meč za Čukarički.

- Sedam godina sam ovde, oborio sam sve rekorde i izuzetno mi je drago zbog toga, te stvari sam i priželjkivao. Ova sezone jeste najuspešnija, iako smo i prethodnih godina bili na trećoj poziciji. Ipak, ove sezone je najteže bilo ostvariti taj cilj, s obzirom na to da je bilo mnogo konkurenata, veliki je ulog bio. Finale Kupa Srbije bi bio još veći uspeh, iako je Čukarički već podizao taj trofej. Ali, u ovakvom trenutku, protiv ovakvog protivnika, to bi bilo još značajnije.

Istakao je potom kapiten da se njegov tim neće unapred i da će pokušati i da nadmaši ovosezonske ciljeve osvajanjem trofeja.

- Pritisak uvek postoji, u ovom slučaju onaj pozitivan. Imamo i obavezu da odigramo još bolje zbog publike koja će biti prisutna na stadionu. Jesmo ispunili ciljeve, ali se time ne zadovoljavamo. Želimo još veći uspeh, a nije gotovo ni u prvenstvu, probaćemo da pobedimo Radnički i da sačekamo eventualni kiks TSC-a – zaključio je Docić.

Komentari (0)

Napiši Komentar