VESTI FK Čukarički

Marko Rakonjac: Mnogo je tri Crnogorca u timu...-MarkoRakonjac-

Marko Rakonjac: Mnogo je tri Crnogorca u timu...

Marko Rakonjac je bio odličan u duelu protiv Mure, strelac je jedinog gola u remiju Čukaričkog protiv učesnika ovogodišnjeg izdanja grupne faze Lige konferencije (1:1).

- Ovde je sve na vrhunskom nivou. Osim toga što je padao sneg, a to je prilično neuobičajeno za Antaliju, i činjenice da svaki dan imamo po dva treninga – nasmejao se na početku razgovora napadač Čukaričkog Marko Rakonjac.

Odmah potom Rakonjcu je pitanje postavio zemljak Bojan Roganović, koji ga je podsetio da u prvom kontrolnom meču protiv Kubana nije bio u gol šansi, dok je u drugoj protiv Mure to bilo daleko bolje.

- Ne bih da tražim alibi, ali stvarno sam bio “težak”, vrlo umoran na toj prvoj utakmici. U nekim situacijama sam imao višak dodira, ali nije bilo konkretnih šansi. Pred drugu utakmicu sam bio daleko svežiji, došla je jedna prilika, pogodio sam stativu, druga, pa i taj gol... Popravio sam utisak. Mogao sam bolje da reagujem upravo posle sjajnog centaršuta Roganovića. Ipak, postigao sam gol iz teže situacije, na asistenciju Kajevića.

Kad bi mogao da bira čija mu je asistencija draža, Rakonjac se dobro zamislio, a potom se odlučio:

- Neka bude od Roganovića. Duže se znam sa njim, iako sam i sa Kajevićem izuzetno dobar.

Potom se opet u razgovor “ubacio” Roganović, koji je Rakonjca pitao da prokomentariše činjenicu da su u timu u istom trenutku igrala čak trojica Crnogoraca.

- Rekao sam pre utakmice da je tri Crnogorca u jednom timu zaista previše. Ali, s obzirom kako smo odigrali, nije bilo loše. Naravno, dobro je bilo i drugo poluvreme, kad smo mi bili van terena.

Otkrio je Rakonjac i ko najkasnije ustaje od pomenute trojice Crnogoraca.

- Definitivno ja najviše volim da spavam. A najvredniji je Asmir Kajević.

Rakonjac je cimer sa kolegom iz špica Čukaričkog, Đorđem Jovanovićem.

- Mnogo mi je drago da je Đole i dalje sa nama u klubu. Pričamo o svemu, lepo se družimo. Nije bitno što smo konkurencija u timu, nema zavisti ili mržnje. Naprotiv, pomažemo jedan drugom, želja nam je da obojica napredujemo – kazao je Rakonjac, koji je potom dodao:

- Mislim da Jovanović može da da najmanje još 11 golova, koliko je postigao u prvom delu sezone, i pored činjenice da je u jednom delu bio povređen, pa je preležao i koronu potom. Što se mene tiče, postigao sam četiri, zadovoljan bih bio sa još šest-sedam.

Čukarički za sada čvrsto drži treće mesto, sa osam bodova prednosti u odnosu na najbliže pratioce. Ali, Rakonjac upozorava da ništa nije gotovo i da njegov tim tek čeka žestoka borba na proleće.

- Ne smemo da se opustimo, iako je prednost lepa, imamo dobru zalihu. Biće teško, počevši od prvog meča i gostovanja Crvenoj zvezdi.

Brđani već razmišljaju o susretu na stadionu “Rajko Mitić”.

- Očekujem otvoren meč, oba tima će igrati napadački, moguće je da će biti i dosta golova. Naša prednost bi mogla da bude činjenica da će veći pritisak biti na Zvezdi, mi ćemo svakako biti rasterećeniji, ali je cilj isti protiv bilo koga da igramo. Imaćemo gotovo sigurno još po dva meča protiv večitih rivala, želimo i jednom i drugom timu da do kraja sezone “skinemo skalp”.

Rakonjac je istakao i protiv koga mu je bilo najteže u dosadašnjem delu sezone.

- Definitivno protiv Vujačića i Saničanina, izuzetno su jaki, uz to i prilično brzi. Žestoko sam se potrošio i preznojio da bih ušao u dve šanse protiv Partizana.

Komentari (0)

Napiši Komentar