VESTI FK Čukarički

Marko Rakonjac zadužio opremu Lokomotive: Napravio sam odličan izbor-MarkoRakonjac-

Marko Rakonjac zadužio opremu Lokomotive: Napravio sam odličan izbor

Izbor Marko Rakonjac je krajem aprila potpisao ugovor na četiri godine sa moskovskom Lokomotivom. Reprezentativac Crne Gore odigrao je fantastičnu polusezonu u Čukaričkom, a to je bilo dovoljno da se nađe na skeneru brojnih evropskih klubova.

Najbrža i najkonkretnija je bila Lokomotiva, pa će Rakonjac karijeru nastaviti u Moskvi. Iako je u Rusiji u toku sezona, Rakonjac je već zadužio opremu novog kluba, gde se upoznao sa stručnim štabom i novim saigračima., ujedno je i izabrao broj 77 na dresu.

- Ovde sam nedelju dana, uglavnom sam radio razna testiranja do sad. Još danas ću imati individualni trening, a potom krećem da radim sa ekipom, sve do 21. maja i kraja prvenstva Rusije. Sledi pauza, a potom 11. ili 12. juna okupljanje i početak priprema za novu sezonu – kazao je Rakonjac.

I tokom pauze neće biti mnogo odmora za momka koji je prošao Omladinsku školu Čukaričkog, a potom se kroz ovaj klub izborio za status najpre mladog, a potom i “A” reprezentativca Crne Gore.

- Odmor ću provesti u rodnom Bijelom Polju, a Lokomotiva će tamo poslati kondicionog trenera, koji će brinu o tome da sprovedem plan i program pred početak priprema.

Prvi Markovi utisci iz Moskve su više nego pozitivni.

- Znao sam da je Lokomotiva vrhunski klub. Ali, tek sad kad sam se lično uverio u kapacitete mog novog kluba, mogu da kažem da sam zaista oduševljen. Gledao sam zajedno sa tatom i prvenstveni meč protiv Rubina, u sjajnoj atmosferi, navijači su takođe vrhunski. Radujem se novim izazovima u nastavku karijere, siguran sam da sam napravio dobar izbor.

Čestitke po potpisivanju novog ugovora stizale su sa svih strana, pa i od selektora Crne Gore Miodraga Radulovića.

- Čestitali su mi svi iz Saveza, i iz mlade i iz “A” selekcije. Videćemo da li ću doći na sledeće okupljanje, s obzirom da 20 dana nisam igrao, neću ni narednih 20-tak, nisam u ritmu utakmica. Uglavnom, sve će biti urađeno u obostranom interesu, u dogovoru sa selektorom.

Prati Rakonjac i rezultate Čukaričkog, bivšim saigračima čestitao je na izborenom plasmanu u kvalifikacije za Ligu konferencije.

- Gledam sve mečeve Čukaričkog, u svakodnevnom sam kontaktu sa saigračima. Od velike je važnosti da je klub obezbedio treće mesto, drugu godinu uzastopno Čukarički je najbolji klub u Srbiji, ako izuzmemo neprikosnovene Crvenu zvezdu i Partizan. Želim im da naprave i dodatni iskorak u Evropi, u sezoni koja je na izmaku klub je po pvi put igrao u trećem kolu nekog evropskom takmičenja. Siguran sam da ljudi u klubu znaju šta rade i da će Čukarički biti još jači naredne sezone.

Zahvalio se Rakonjac i čelnim ljudima Brđana.

- Direktori kluba imaju ogromne zasluge za čitav moj transfer. Verovali su u mene, dali mi šansu u dva navrata, istrpeli neke moje početničke greške. Na kraju, srećan sam i da je klub prihodovao, Banovo brdo ostaje moja druga kuća. Naravno, veliku zahvalnost dugujem i trenerima koji su za to vreme bili u klubu, posebno Saši Iliću koji mi je i dao najviše šansi.

Siguran je Rakonjac i da Čukarički ne treba da brine za efikasnost posle njegovog odlaska.

- Napadači dobro “uspevaju” na Banovom brdu. Pre mene mreže je tresao Đorđe Jovanović. Njemu sam takođe mnogo zahvalan, bili smo sjajan tandem i na terenu i van njega. Od Jovanovića sam dosta toga naučio, i što je najbitnije “pokupio” samopouzdanje. Sa ogromnom lakoćom je rešavao određene situacije na terenu. Sada su tu Aganspahić i Spasojević. Za svakog napadača je najbitnije da ima kontinuitet, a siguran sam da će i njih dvojica iskoristiti šansu koja im se pruža - poručio je kolegama Rakonjac.

Komentari (0)

Napiši Komentar