VESTI FK Čukarički

Matijašević: Docić i Mijailović revidirali ugovore, podržite nas protiv Hamarbija--

Matijašević: Docić i Mijailović revidirali ugovore, podržite nas protiv Hamarbija

Događaji na Banovom brdu se ređaju kao na traci. Dan posle trijumfa protiv Metalca (2:1), ispratili su sa velikom pažnjom u Čukaričkom i žreb za plej-of rundu kvalifikacija za plasman u Ligu konferencija, gde će potencijalni rival biti pobednik duela Ujpešt (Mađarska) – Bazel (Švajcarska).

Ipak, o eventualnom rivalu na poslednjoj prepreci pred grupnu fazu niko u belo-crnom taboru nije želeo da priča, s obzirom da ih već u četvrtak očekuje meč trećeg kola kvalifikacija protiv Hamarbija (21 čas, stadion Partizana). Naravno, Uprava kluba paralelno brine i o svim tekućim stvarima, pa je direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević saopštio važne vesti.

- Revidirali smo ugovore sa Markom Docićem i Srđanom Mijialovićem, oni će biti na Banovom brdu najmanje do 2024. godine. Naravno, osim u slučaju da naiđe baš dobra ponuda koju bi bilo teško odbiti. Njih dvojica će svakako biti zadovoljni u Čukaričkom – kazao je Matijašević, koji je još dodao:

- Takve razgovore vodimo i sa Asmirom Kajevićem, koji ima ugovor na još godinu dana. Videćemo da li ćemo sve konkretizovati uskoro ili po isteku ugovora. Uglavnom, Docić, Mijailović i Kajević su igrači koje želimo da zadržimo, igrači koji su potrebni Čukaričkom, igrači uz koje stasaju mladi momci. Tako smo radili i u prethodnom periodu, i to se pokazalo ispravnim.

Fokus svih u Čukaričkom je naravno usmeren na prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Hamarbija.

- Izuzetno bitna utakmica. Momci jednostavno treba da daju maksimum, da igraju za sebe, za klub, za srpski fudbal. Znamo kvalitete Hamarbija, gledali smo njihove mečeve protiv Maribora, odlični su i u švedskom šampionatu. Ali, govorio sam to i ranije, ponoviću i sada, igra se 11 na 11. I Molde je bio opasan, pa smo u Norveškoj igrali 0:0, a tada je važilo pravilo gola u gostima, pa su oni bili u prednosti. Na Brdu smo promašili šansu, pa rano primili gol... Nadam se da će sada biti drugačije protiv Skandinavaca.

Pozvao je Matijašević i publiku da podrži Čukarički i da napravi lepu atmosferu na stadionu Partizana.

- Ulaznice su besplatne, termin je odličan, posle mečeva preostala dva naša predstavnika u istom takmičenju, Partizana i Vojvodine. Za publiku će biti otvorena zapadna tribina Partizanovog stadiona, nadam se da će navijači doći i podržati naš tim u evropskim utakmicama, baš kao što je to bio slučaj i do sada. Bili smo zahvalni publici posle duela protiv Sumgaita, napravili su odličan ambijent, u kojem je bilo lakše i našim prvotimcima – podsetio je Matijašević.

Čukarički je rezultatski odlično startovao u novoj sezoni, odigrao je dva meča u Super ligi, zabeležio trijumfe protiv Vožvovca i Metalca, u Evropi je na prvoj prepreci eliminisan azerbejdžanski Sumgait.

- Rezultati su bili dobri, ali tek očekujem da se ekipa stabilizuje i da uđe u još bolji ritam, za jedno dva-tri meča. Abnormalne su vrućine, navikavamo se i na VAR, imamo nekoliko novih igrača u timu, koji opet moraju da znaju šta se od njih ovde traži. Nadam se da će biti još bolje, a bez dileme imamo potencijal za tako nešto – zaključio je Vladimir Matijašević, direktor Čukaričkog.


Komentari (0)

Napiši Komentar