VESTI FK Čukarički

Matijašević: Sjajna atmosfera na stadionu, ne brinem za budućnost Čukaričkog--

Matijašević: Sjajna atmosfera na stadionu, ne brinem za budućnost Čukaričkog

Čukarički je odlično ušao u novu sezonu, u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope ostvarena je ubedljiva pobeda protiv jermenskog Banantsa (3:0). Na stadionu na Banovom brdu viđena je lepa i poletna igra mladog tima koji sa klupe predvodi Aleksandar Veselinović, a zadovoljstvo je iskazao i tehnički direktor kluba Vladimir Matijašević.

- Najveći utisak na mene ostavili su igrači i publika. Atmosfera je bila sjajna, posle duže vremena na našem stadionu okupilo se oko 3.000 ljudi i bilo je zadovoljstvo igrati u takvom ambijentu. Doprinos onih koji su došli da nas podrže je veliki, a to svima nama daje nadu za bolje sutra. Igrali smo ofanzivno, protiv rivala kojeg nismo smeli da potcenimo, nikoga danas nije lako pobediti. Opet, stvorili smo i mnogo šansi, iskoristili tri, mogli i mnogo više – istakao je Matijašević.

Da li vas je tokom meča zabrinula činjenica da su se momci ispromašivali? Nije bilo lako sve do vodećeg gola Tedića u 43. minutu.

- Iskreno, jeste. Nismo mi sigurni u prolaz ni posle pobede od 3:0 i na taj način treba da razmišljamo pred revanš. Imamo mnoštvo mladih igrača, mi ćemo im biti vetar u leđa u nastavku sezone. Sa druge strane, momci nisu srljali, bili su strpljivi, ali na tome smo i radili tokom pripremama. Znali smo da oni mogu da igraju lep fudbal, posebno kad su odlično uklopljeni sa grupom starijih igrača. Naravno, kao što je to trener i rekao na konferenciji za novinare posle meča protiv Banantsa, možemo da očekujemo i padove, na to smo spremni – iskren je Matijašević.

Prvi operativac Brđana naglasio je da će ekipa ići na pobedu i u Jerevanu, te da bi oba trijumfa protiv Banantsa bila od velikog značaja za ekipu, ali i bolju sliku srpskog fudbala.

- Za naš klupski fudbal to bi bilo super. Eto, vidite da je Radnički poražen u Estoniji, ali iskreno se nadam da će se Nišlije konsolidovati, da će bolje odigrati i uspeti da eliminišu Floru, što im od srca želim. Isto tako, voleo bih da i Crvena zvezda i Partizan što dalje prođu, za dobrobit svih nas koji radimo u srpskom fudbalu.

Da li je rano govoriti o meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Čukaričkog i norveškog Moldea, iako je to sad prilično izvesno?

- Nisam nerealan, ali ipak mislim da je rano. Momci moraju da shvate da posao nije govot, da treba da igraju kao da je bilo 0:0 u prvom susretu. Pokazali su modernu igru, lepu, respektovali su rivala, kojem u većem delu meča nisu dozvolili da se o bilo čemu pita. Ali, ovo je tek prvi meč u sezoni... – upozorio je Matijašević.

Tehnički direktor belo-crnih takođe smatra da je dobra igra i ubedljiva pobeda na startu evropskih izazova tek prvi korak ka povratku publike na tribine stadiona na Banovom brdu.

- Ako odigramo dobro i u Jerevanu, nadam se da će nas gledaoci podržati i na startu Super lige, u derbiju prvog kola protiv Napretka. Publika je ta zbog koje se igra fudbal, ona igračima daje vetar u leđa, sasvim je drugačije nastupati pred 200 i pred 2.000-3.000 gledalaca. Na nama je da ih dobrim igrama vratimo na stadion.

Matijašević danonoćno radi i na realizaciji transfera, a posle odlaska Ognjena Mudrinskog u Jageloniju, u fokusu su mladi reprezentativac Srbije Miroslav Bogosavac i član prve postave reprezentacije Gane Samuel Ovusu.

- Nisu oni jedini, ima interesovanja i za druge igrače, ali je tačno da je najviše poziva vezano za njih. Ovusu će se ovih dana vratiti iz Egipta sa Kupa Afričkih nacija, pa ćemo sesti i razgovarati. Takođe, radimo i na dovođenju jednog ili dvojice igrača. Prvog, na mestu centarfora, potreban nam je iskusniji igrač, špic koji može da istrpi i sedenje na klupi, a da se pritom uklapa u sistem trenera Veselinovića. Takođe, ako ode Ovusu, moraćemo da nađemo adekvatnu zamenu. Ali, prioritet nam je sada revanš meč protiv Banantsa, koji je na programu već u utorak.

Posebnu pažnju fudbalske javnosti izazvala je igra Veljka Birmančevića u drugom poluvremenu duela protiv Banantsa.

- Mi u ekipi imamo igrače koji su došli iz Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine, prošli su njihove omladinske škole, koje su izuzetno kvalitetne. Birmančević je bio otpisan u Partizanu, mislim da su ga se prelako odrekli, na našu sreću. Procena je nas u Čukaričkom da on može da dođe na veći nivo, ali moramo da poradimo na nekim drugim stvarima, ne samo fudbalskim. Talentovan je igrač, gledao sam ga još pre pet godina u mlađim kategorijama Partizana. Prošle godine smo iskoristili priliku da ga dovedemo na pozajmicu, ove je raskinuo ugovor sa njima, kontaktirao sam njegove agente i postao je naš član. Ima urođeni talenat, lucidan je igrač, ali mora da shvati da nije više dete. Ako se bude bavio terenom i slušao struku, daleko će dogurati.

Svečana loža stadiona Čukaričkog bila je ispunjena do poslednjeg mesta, renomirane goste predvodio je novoizabrani selektor Srbije Ljubiša Tumbaković.

- Nisam imao prilike i vremena da mnogo razgovaram odmah posle meča sa svima, ali pretpostavljam da su otišli zadovoljni sa našeg stadiona. Iskusniji igrači su davali ritam na terenu, mladi su to podržali, stigao je i adekvatan rezultat. Biće još bolje u nastavku, iskreno, ne brinem se za budućnost Čukaričkog – u optimističkom tonu je završio Vladimir Matijašević.

Komentari (0)

Napiši Komentar