VESTI FK Čukarički

Miladin Stevanović: Korak po korak, najpre gostovanje Javoru-MiladinStevanović-

Miladin Stevanović: Korak po korak, najpre gostovanje Javoru

Čukarički je prvo od dva vezana gostovanja odradio na najbolji mogući način, slavio je važnu pobedu protiv Radničkog u Nišu (2:0). Ujedno, Brđani su prekinuli neugodnu tradiciju, s obzirom na to da na „Čairu“ nisu slavili pune dve decenije.

- Jednostavno, Radnički nam kao ekipa ne leži, sa njima smo uvek teško izlazili na kraj, ne samo u Nišu, već i na Banovom brdu. Ali, pobedili smo sad kad je bilo nama možda i najbitnije. Svaki trijumf u ovoj fazi šampionata u žestokoj borbi za Evropu nam mnogo znači. Sve utakmice do kraja Super lige biće izuzetno teške – kazao je jedan od najiskusnijih u timu Čukaričkog Miladin Stevanović, koji se potom još jednom osvrnuo na meč na „Čairu“:

- Znali smo šta nas tamo čeka, uspeli smo da u prvom poluvremenu neutrališemo sve njihove kvalitete, a da iskoristimo naše šanse. Nije bilo lako ni u nastavku, ali smo uspeli da sačuvamo dva gola prednosti i što je najvažnije da osvojimo tri boda.

Sada su na Banovom brdu sve misli usmerili su na naredno, jednako teško gostovanje, Javoru u Ivanjici (petak, 17 časova).

- Meč je pomeren za jedan dan, sigurno je da nas čeka teži teren zbog lošijih vremenskih uslova. Ali, isto će biti i njima i nama. Sneg je pao kad mu vreme nije, ali smo ove godine prethodno imali sreće što se tiče vremena. Spremni smo na sve, nismo ni mi trenirali u idealnim uslovima. Ispalo je tako da sada imamo dan više za pripremu meča protiv Javora, što znači da će biti dan manje za Partizan, ali ništa nas to ne remeti – kazao je Stevanović, koji je potom dodao:

- Još pre nekoliko kola sam kazao da će nam gostovanje u Ivanjici biti najteže. Specifičan je ambijent, navikli su da igraju tamo, igraju kvalitetno. Bili su dobri i na strani, kad su slavili protiv Voždovca. Takođe, i mi smo bolji nego jesenas, to pokazuju i naši rezultati. Sve izgleda mnogo bolje, nema razloga da tako i ne ostane.

Podsetio je Stevanović i na pripreme u Turskoj, gde je u četiri meča Čukarički zabeležio isto toliko poraza.

- Duže vreme sam u Čukaričkom, znam da nikad nije bilo dobro kad smo na pripremama pobeđivali. Sada smo gubili, vodio sam se logikom da će biti suprotno kad bude nastavljeno prvenstvo, ispostavilo se da sam bio u pravu.

Stevanović se ne bavi kalkulacijama do početka plej-ofa, već ima drugačiju računicu.

- Na nama je da osvojimo što više bodova u preostalih devet kola, videćemo za koju će to poziciju biti dovoljno. Prvenstvo je, bar što se tiče borbe od drugog do šestog mesta, izuzetno zanimljivo, uzbudljivije nego ikad ranije. Drago nam je da je i Čukarički deo toga, naš klub zaslužuje da bude u vrhu srpskog fudbala – naglasio je Stevanović.

Od kako je došao u Čukarički, u januaru 2018. godine, Stevanović je za Čukarički odigrao 137 utakmica.

- Iskreno, nisam se nadao tom broju. A bilo bi i mnogo više mečeva, zbog povrede sam propustio gotovo čitavu jednu sezonu. Razmišljao sam samo da se vratim u sprski fudbal kad sam dolazio iz Turske, želeo sam da postanem član Čukaričkog. I sada mi je ovde lepo, iako nisam verovao da ću ovoliko dugo ostati. Opet, nemam ništa protiv, imamo veliku šansu da zajedno dignemo klub na viši nivo i da budemo deo ekipe koja bi mogla da zaigra u grupnoj fazi nekog od evropskih takmičenja. Ali, dug je put do toga i ogromna konkurencija. Korak po korak, najpre meč protiv Javora u Ivanjici – upozorio je Stevanović.

Komentari (0)

Napiši Komentar