VESTI FK Čukarički

Miladin Stevanović: Ponovo u Tursku? Nemam ništa protiv...-MiladinStevanović-

Miladin Stevanović: Ponovo u Tursku? Nemam ništa protiv...

Turska se više puta preplitala kroz karijeru Miladina Stevanovića. Mnogi ne znaju da je nekadašnji svetski šampion sa omladinskom reprezentacijom Srbije za prvi tim Partizana debitovao protiv jednog turkog tima, bilo je to 23. oktobra 2014. godine protiv Bešiktaša, u okviru grupne faze Lige Evrope.

Zanimljivo, tokom boravka u prvom timu crno-belih, Stevanović je odigrao deset utakmica, zanimljivo postigao je jedan pogodak, upravo protiv Čukaričkog 20. marta 2016. godine, u pobedi od 2:1 na Banovom brdu.

Teško da je tada momak rođen u Bijeljini mogao da pretpostavi da će nekoliko godina kasnije biti upravo član Čukaričkog. U međuvremenu, Stevanović je karijeru nastavio u Turskoj, u Kajzerisporu. U tom timu je proveo godinu i po dana, ali se nije naigrao, imao je tek dva nastupa u zvaničnim mečevima.

- Bilo je svega i svačega tokom boravka u Turskoj. Došao sam kao vrlo mlad, sa 19 godina. Sve je bilo iz krajnosti u krajnost, za godinu i po promenjeno je šest trenera, dva predsednika, bilo je vrlo turbulentno. Izašao sam iz svega iskusniji i zreliji, velika je to lekcija za mene bila. Igrao sam tada sa Mijailovićem, sadašnjim saigračem u Čukaričkom, kasnije su došli Stojiljković i Meleg. Od stranaca, najpoznatiji su svakako Asamoa Đan, Sapunaru, Velington... – prisetio je Miladin Stevanović, koji je posle Kajzerija potpisao za Čukarički.

- Došao sam u sređen klub, sa ljudima koji znaju da rade svoj posao. Krasi nas sjajna Omladinska škola, postoji plan, kad jedan igrač ode, odmah je spremna zamena. Za neke je potez da se vratim u srpski fudbal bio korak unazad, za mene to dolazak u Čukarički naravno nije predstavljao, siguran sam da će to biti odskočna daska za dalje. Dovoljno je samo da pogledate kakve transfere je klub imao u poslednjih nekoliko godina.

Da li za sebe smatrate da ste još uvek mlad igrač?

- Na granici sam. U Srbiji sam među iskusnijima, kad bih otišao preko, bio bih među najmlađima.

Gde biste želeli da nastavite karijeru da možete da birate?

- Nemam neku želju, bitno je da se dobro uklopim, da mi bude lepo sa porodicom. Možda, Nemačka, Švajcarska, Austrija... Ali, ne bih se žalio da opet dođem u Tursku, iako se svašta dešavalo tokom mog boravka ovde. Ipak, stekao sam mnogo prijatelja, čak su bili i u Bosni na mojoj svadbi. Ali, ne žuri mi se da odem iz Čukaričkog. Lepo mi je na Banovom brdu, na meni je da se vraćam u formu i da dobro igram.

Ko je najbolji siagrač sa kojim ste delili svlačionicu tokom karijere?

- Teško pitanje, zaista. Bilo je mnogo dobrih igrača. Dovoljno je samo pogledati generaciju `96 u Partizanu, Bogosavac, Pantić, Živković, Radonjić, Lukić... A tada su u prvom timu Partizana bili Danko Lazović, Saša Ilić i još mnogo kvalitetnih igrača. Ali, kad bih morao da izdvojim jednog, to je naravno Saša Ilić, legenda našeg fudbala – istakao je Stevanović.

Za razliku od većine fudbalera Čukaričkog, Miladinu Stevanoviću ovo nisu prve pripreme u Turskoj. Ne samo da je desni bek već bio tokom zime u ovoj zemlji kao prtovimac Partizana, već je i igrao u Turskoj, godinu i po dana bio je član Kajzerija.

- Nije mi prvi put, bio sam ranije sa Partizanom na pripremama, igrao sam u Turskoj. Znao sam kakvi su uslovi za rad ovde, sve je na očekivanom, visokom nivou. Odigrali smo i prvu utakmicu, nije bilo baš najbolje, ali ipak je to pripremni susret. Jesmo bili umorni, ali ne treba to da nam bude izgovor. Bili smo bez agresije, kasnili smo na svaku loptu, dobijao je rival svaki duel, nismo bili koncentrisani... Već u petak igraćemo drugu utakmicu, protiv Maribora. Dobra, kvalitetna ekipa, sa odličnim pojedincima. Na nama je da popravimo utisak, a lično želim da pobedim u svakoj utakmici, pa čak i na treningu. Jednostavno, treba da odigramo sve suprotno u odnosu na meč protiv Baltike.

Stevanović je istakao da je zadovoljan rezultatima tima prošle jeseni, u kojoj su Brđani imali mnoštvo problema sa povredama.

- Bukvalno smo se „krpili“. Bilo je mnogo rotacija zbog povreda, ali opet smo tu gde nam je mesto. Smatram da će samo biti još bolje na proleće. Na nama je da se trudimo, da gledamo ko je ispred nas. Start protiv Inđije biće od velike važnosti. Treba da od starta uzimamo što više bodova i da uhvatimo zalet za teške mečeve. Liga nikad nije bila ujednačenija, svi se bore, sigurno će biti teško.

A zbog čega očekuje mnogo kvalitetniji Čukarički na proleće, Stevanović je objasnio u nekoliko rečenica:

- Konačno da smo svi na raspolaganju stručnom štabu, da možemo da radimo maksimalnim intenzitetom. Imamo odličan tim, pogledajte samo naš vezni red, sigurno je jedan od najkvalitetnijih u domaćoj ligi. Uostalom, tako je i na ostalim pozicijama u ekipi. Tu su i omladinci, koje bih želeo da pohvalim, oni su budućnost kluba.

Sezonama unazad Čukarički pobeđuje nekog od večitih rivala. Tokom jeseni to nije bio slučaj, Crvena zvezda je slavila na Banovom brdu, a Partizan u Humskoj.

- Imaćemo još dve prilike. Uvek to pričam, to su najteže, ali ujedno i najlakše utakmice. Treba da se opustimo i da igramo svoju igru. Mi ćemo ići u oba susreta na pobedu, i protiv Partizana na Banovom brdu i protiv Crvene zvezde u gostima.

Lični planovi u 2021. godini?

- Da se što bolje spremim, da me povrede zaobiđu i da pomognem timu da obezbedimo plasman u kvalifikacije za Ligu Konferedacija. A potom, da nastavim karijeru u Evropi.

Za kraj, Stevanović je otkrio kako on i saigrači provode slobodno vreme na pripremama, uz akcenat na igranje jamba.

- Iskreno, Ćirković i ja smo najbolji tandem. Belić je ušao u kontra-ritam, nije nas dobio tri meseca. Ako treba da nađe neki alibi, eto nedostaje mu njegov cimer Puškarić. Igramo i Fifu, Soni, ranije smo igrali i karte... Ali, sada je jamb glavna zanimacija – završio je razgovor Miladin Stevanović.

Komentari (0)

Napiši Komentar