VESTI FK Čukarički

Miladin Stevanović: Sećam se debija za Čukarički u Šapcu, ni sad neće biti lako protiv Mačve-MiladinStevanović-

Miladin Stevanović: Sećam se debija za Čukarički u Šapcu, ni sad neće biti lako protiv Mačve

Čukarički je dobro startovao u novoj sezoni, posle remija na domaćem terenu protiv Zemuna (1:1), ostvarena je pobeda protiv Rada u gostima (3:0). Dosadašnji učinak Brđani su odavno arhivirali, u mislima im je samo predstojeći duel protiv Mačve, koji je na programu u petak od 20 časova, uz direktan prenos na TV Arenasport.

Jedan od onih koji su postali nezamenljivi u startnoj postavi je desni bek Miladin Stevanović. Nekadašnji igrač Partizana i Kajzerija za Čukarički je debitovao 17. februara ove godine, upravo protiv Mačve u Šapcu, njegov tim je tada slavio sa 2:0.

– Rezultat govori da je to bila laka pobeda, ali nije bilo tako. Sećam se naravno te utakmice, Mačva je imala opasnog Matića u špicu. Sada je tu Gigić, doveli su još pojačanja u napadu, po bokovima su veoma brzi Gemović i Gavrić... Neće biti lako, ali ako u meč uđemo sa istim pristupom kao protiv Rada biće nam mnogo lakše da dođemo do trijumfa. Potrebno je samo da koristimo šanse koje budemo imali – rekao je Stevanović, koji se potom kratko osvrnuo na prva dva kola:

– Možda rezultatima i sa četiri boda ne mogu da budem skroz zadovoljan, ali igrom svakako mogu. Mogli smo da dobijemo i u utakmici protiv Zemuna, sticajem okolnosti nismo. Uvek je prvo kolo nezgodno, ni mi se još nismo skroz upoznali, došao nam je novi trener, ali već u drugom meču je bilo odlično, video se napredak u igri. Mislim da će to iz utakmice u utakmicu biti još bolje. Svesni smo toga da imamo nešto lakši raspored na početku šampionata, to moramo da iskoristimo i da osvojamo što više bodova.

Zanimljivo, Miladin je za Partizan debitantski pogodak postigao 20. marta 2016, baš u duelu protiv Čukaričkog na Banovom brdu. Crno-beli su protiv Čukaričkog tada slavili sa 2:1. Još uvek se čeka Stevanovićev prvenac u dresu Brđana.

– Tačno je da golovi nisu u opisu mog posla, ali bi mi bilo veoma drago da se upišem i u dresu Čukaričkog. Sećam se naravno pomenutog meča na Brdu i pogotka... Mogao je Stevanović i pre zime 2018. godine da dođe u Čukarički, ali se tada nisu „poklopile kockice“.

– Bilo je priče i ranije, sticajem okolnosti nije došlo do saradnje. Kasnije jeste, potpisao sam na dve godine, na obostrano zadovoljstvo. Čukarički daje podršku mladim igračima i od njih traži odgovornost, iz godine u godinu klub ispravno radi i to pokazuje njegovu ozbiljnost. U Partizanu i Zvezdi je očigledno daleko teže doći do poverenja i šanse.

Posle Partizana Stevanović je izabrao da ode u inostranstvo, ali se u turskom Kajzeriju nije naigrao.

– Bilo je to i dobro i loše iskustvo za mene. Želeo sam da ostanem u Partizanu i da igram, ali nisam dobio adekvatnu priliku. Video sam kako neke stvari funkcionišu u inostranstvu, neće mi to biti novina kad ponovo budem odlazio. Sada svakako neću žuriti, lepo mi je u Čukaričkog.

Miladin je prošao i sve mlađe reprezentativne kategorije Srbije, u međuvremenu postao je i prvak sveta sa selekcijom do 20 godina na Novom Zelandu. Trenutno je član selekcije do 21 godine, koja odlično igra u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

– Sa titulom prvaka sveta ništa ne može da se poredi. To je vrhunac moje karijere. Sjajno iskustvo kojeg se uvek rado sećam, sve se tamo poklopilo, ekipa, trener, pre svega neverovatno dobra atmosfera. Teško da će skoro neko tako nešto ponoviti. Sada smo izvanredno krenuli u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ostvarili smo šest pobeda iz šest mečeva, naš cilj su trijumfi i u predstojeća četiri susreta i plasman na kontinentalnu smotru gde imamo velike ambicije.

U septembru ćete igrati za mladu selekciju, protiv vršnjaka iz Rusije i Makedonije. Za vas ni tada neće biti odmora?

– Bolje što je tako – nasmejao se na kraju razgovora Miladin Stevanović.

Komentari (0)

Napiši Komentar