VESTI FK Čukarički

Miladin Stevanović u petak na operaciji: Imam podršku svih u Čukaričkom-MiladinStevanović-

Miladin Stevanović u petak na operaciji: Imam podršku svih u Čukaričkom

Čukarički u finiš sezone ulazi sa treće pozicije, sa bodom više od Partizana i pet od Mladosti. Belo-crni su u dobroj poziciji da prvi put od sezone 2016/17 zaigraju u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Do toga ih deli još dva meča, najpre u subotu (16 časova) protiv Mladosti u Lučanima, potom 19. maja (18 časova) protiv Vojvodine na Banovom brdu.

U ta dva susreta moraće izabranici Sime Krunića do povoljnih rezultata bez jednog od najstandardnijih članova ekipe, mladog reprezentativca Miladina Stevanovića. Podsetimo, desni bek Čukaričkog je u duelu protiv Napretka doživeo povredu prednjih ukrštenih ligamenata, te ga čekaju operacija i duža pauza.

- Sada sam u redu, ništa me ne boli i to mi je najbitnije. Doduše, ne mogu da šetam, na štakama sam, malo je čudno ujutro kad se taj bol pojavi, ali brzo nestane – kazao je Miladin Stevanović, po povratku sa terapije.

Već u četvrtak Stevanović će krenuti put Rima, gde će ga dan kasnije operisati čuveni doktor Pjer Paolo Marijani. Sa Miladinom će put Italije krenuti i fizioterapeut Čukaričkog Miloš Petrović.

- U četvrtak ću već biti na pregledima, za petak je zakazana operacija, a u Italiji ću ostati do 24. maja. Doktor Marijani je zaista na dobrom glasu, a lično sam se čuo sa nekolicinom naših igrača koje je on operisao, sa Nebojšom Kosovićem, Lukom Adžićem, mojim bivšim saigračem u Čukaričkom Petrom Bojićem… Svi su rekli da je vrhunski stručnjak i da nema razloga da brinem.

Kako je uopšte došlo do povrede?

- Bila je to jedna naizgled bezazlena situacija. Nisam video igrača iza mene, obratio sam pažnju samo na onog koji je bio ispred, u jednom trenutku neko od saigrača je doviknuo „leđa“ i tada sam se zagradio, da bi lopta otišla u gol-aut. Međutim, protivnički igrač je svom snagom naleteo na mene, udario me u desnu plećku, a moja noga je u tom trenutku bila „zabodena u zemlju“. Odmah sam čuo kao da je pukla grana, bio sam svestan da je ozbiljna povreda – prisetio se Stevanović.

Miladin je napomenuo da ga je dirnuo gest saigrača, koji su pred duel protiv Proletera istrčali na teren u majicama sa brojem šest i natpisima: „Miksa izdrži“ i „Boske uz tebe smo“.

- Imam veliku podršku svih u klubu. Kad su momci izlazili na teren, sedeo sam u blizini delegata meča, nisam ni znao šta spremaju. Nisam mogao da verujem kad sam video, mnogo mi to znači. Posle porodice, saigrači su mi najbliži, sa njima provodim gotovo svaki dan, ne samo na treninzima i utakmicama. Gledao sam ih protiv Proletera, a i više puta ove sezone pokazali smo da možemo da igramo i bez četvorice-petorice. Imamo fond od dvadesetak sjajnih igrača, kad neko nije tu, gotovo da se to i ne oseti. Siguran sam da će momci izgurati sezonu do kraja kako treba, lično verujem da će sve dileme rešiti već u subotu u Lučanima. Biću im najveća podrška, iako ću tada biti u Italiji.

Istakao je Stevanović i da su ga zvali ljudi iz Napretka, te da ništa ne zamera igraču koji ga je nehotice povredio.

- Zvali su me iz Kruševca, između ostalog čuo sam se i sa Andrejom Ilićem, koji je bio u tom duelu sa mnom. On je igrao u Partizanu sa mojim bratom Svetom Markovićem, izvinio se, pitao šta se dešava, kako sam... Lepo od njega. Čuo sam se i sa bivšim saigračima Petrovićem, Ostojićem, svi su ispali korektni.

Svestan je Stevanović da će propustiti ne samo finiš sezone, nego i Evropsko prvenstvo za mlade (do 21 godine), koje se održava u Italiji i San Marinu.

- Jeste loš trenutak, ali kad je dobar trenutak za povredu? – upitao se Stevanović.

- Moglo je da se dogodi, na primer, da se prodam, pa da se povredim, isto bi bio loš trenutak. Biće sve kako treba, ima mnogo lošijih stvari koje mogu da se dese od ove – istakao je Miladin Stevanović.

Komentari (0)

Napiši Komentar