VESTI FK Čukarički

Milan Savić: Nismo favoriti na gostovanju Metalcu, ali daćemo maksimum-MilanSavić-

Milan Savić: Nismo favoriti na gostovanju Metalcu, ali daćemo maksimum

Milan Savić je prošle sezone bio čovek odluke prilikom gostovanja Čukaričkog u Novom Pazaru. Pre nešto više od nedelju dana nije bio sa ekipom kad je Čukarički igrao protiv Novopazaraca, iz objektivnih razloga.

- U oba meča za reprezentaciju sam igrao po 90 minuta. U dogovoru sa stručnim štabom, rešili smo da preskočim gostovanje u Novom Pazaru, iako sam uvek na raspolaganju ekipi, za bilo koju ulogu. Ipak, tri utakmice za pet dana, na tri različita mesta, bio bi ipak preveliki napor. Krivo mi je što nisam bio makar na klupi. To je težak teren za sve gostujuće ekipe, specifičan stadion, atmosfera, sve to ima svoje – kazao je Savić, koji je potom dodao:

- Meni takav ambijent izuzetno odgovara, prija mi, zbog toga sam i odigrao neke dobre utakmice na stadionu u Novom Pazaru, bilo je i golova. Zbog toga mi je najžalije.

Imali su Brđani priliku za popravni, ali su i u ponedeljak odigrali nerešeno sa Pazarcima, tada na domaćem terenu (1:1).

- Vodeći gol Novog Pazara nas je poremetio, Čečarić je uspeo da majstorski ubaci loptu u mrežu, to je udarac koji se pogađa jednom us to pokušaja. Mi nismo bili na nivou na kojem smo bili na primer protiv Proletera ili Vojvodine i to je presudilo.

Pred duel protiv Metalca u Gornjem Milanovcu (subota, 17 časova) Savić je vrlo oprezan.

- Gledao sam poslednji meč Metalca protiv TSC-a, odigrali su skoro savršenu utakmicu. Na nama je da vratimo ekipu na pobednički kolosek. Jasno je da u ovom trenutku nismo favoriti na gostovanju Metalcu, i da ćemo morati da damo maksimum da izborimo dobar rezultat. Imaju trenera kojeg su istrpeli i posle možda malo lošijih rezultata, Lazetić je dugo šef struke, dao je svoj pečat toj ekipi. Njima je pobeda u Topoli donela mnogo samopouzdanja. Čeka nas dobar teren, siguran sam da će se tamo igrati kvalitetan fudbal – kazao je Savić, koji je potom nastavio:

- Sa eventualna tri boda u Milanovcu možemo kompletnu situaciju da preokrenemo u svoju korist. Tek posle Metalca možemo da razmišljamo o narednim rivalima i preostala tri meča do kraja kalendarske godine. Momci iz Gornjeg Milanovca jedostavno igraju fudbal, ne žele da se izrazito brane. Pazarci su igrali na srce i disciplinu. Samo je problem u nama, ako budemo na ranijem nivou, imamo čemu da se nadamo.

U Metalcu su dvojica bivših igrača Čukaričkog, Stefan Cvetković i Marko Šarić.

- Obojicu momaka odlično poznajem. Sa Cvetkovićem sam ranije igrao u Crvenoj zvezdi, Šarić mi je bio saigrač u Čukaričkom. Lepo su se snašli, uklopili su se u sistem Metalca, imaće svakako i dodatni motiv. Izdvojio bih i Stuparevića, dao je golove velikim ekipama, Crvenoj zvezdi i Partizanu, imaju oni još individualaca, ali su pre svega dobar i kvalitetan tim.

Prosuo je neke bodove Čukarički u duelima u kojima su oni bili „unapred upisani“, ali je isto tako znao da iznenadi vrlo kvalitetne timove na strani.

- U nekim mečevima u kojima možda i nismo bili favoriti, na primer protiv TSC-a ili Napretka u gostima, uspevali smo da osvojimo ceo plen. Ako uspemo da slavimo u Gornjem Milanovcu, to bi nam značilo više od „suva“ tri boda. Ne smemo bilo koga da potcenimo, dolazi nam posle Kolubara koja nas je već savladala u Lazarevcu... Ali, otom-potom.

Tokom reprezentativne pauze Savić je imao obaveze u mladoj selekciji Bosne i Hercegovine.

- Igrali smo najpre protiv Švedske, na stadionu Elfsborga. Svirao je arbitar penal koji je bio diskutabilan, utakmica je potom otišla u lošem pravcu po nas. Ali, protiv Crne Gore na „Grbavici“ je bilo mnogo bolje. Igrao sam protiv klupskog drugara Rakonjca, nosio sam kapitensku traku, to je nešto novo za mene. Na kraju, stigao je i moj gol u 93. minutu za pobedu. Ovo je nova generacija momaka, nedostajala su nam zajednička okupljanja za bolje rezultate. Borićemo se do kraja, iako imamo samo teoretske šanse, pa šta bude – poručio je Savić.

Komentari (0)

Napiši Komentar