VESTI FK Čukarički

Milan Savić: Presrećan zbog gola Belgijancima, sada je klub na prvom mestu-MilanSavić-

Milan Savić: Presrećan zbog gola Belgijancima, sada je klub na prvom mestu

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine načinila je senzaciju na kraju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. „Zmajići“ su slavili neočekivanu pobedu protiv Belgije – 3:2, selekcije koja je po prognozama jedna od najboljih u svetu u tom uzrastu, a posle neuspeha u Sarajevu ostala je bez plasmana na kontinentalni šampionat.

Veliki doprinos trijumfu Bosne i Hercegovine dali su prvotimci Čukaričkog, Milan Savić i Stefan Kovač. Savić je prvencem u dresu mlade reprezentacije doveo svoju selekciju u vođstvo, potom je Kovač asistirao Resiću (inače igrač Novog Pazara), a na kraju je i postigao pogodak kojim je zapečatio sudbinu Belgijanaca. Selekcije čiji igrači nastupaju za Standard, Anderleht, Briž, Keln, Štutgart, Rems, Vitese...

- Imao sam ekstra motiv baš protiv Belgijanaca, s obzirom da sam bio član Mehelena. Čak je u redovima protivnika bilo igrača koji su tada nastupali sa mnom. Nisam dobio šansu u Belgiji, odlučio sam se za povratak u srpski fudbal, Čukarički se ispostavio kao sjajan izbor. Nisam naravno imao motiv da se svetim, već da se izmerim sa igračima iz velikih svetskih klubova. Na kraju, prezadovljan sam, iako nismo izborili plasman na Evropsko prvenstvo. Skupo nas je koštao nesrećni poraz u Moldaviji, posle penala u 90. minutu – prisetio se Milan Savić, koji je ove sezone u duelu protiv Crvene zvezde postigao i prvenac za Čukarički.

Savić je prošao sve mlađe selekcije Bosne i Hercegovine, a kruna njegovih nastupa za „Zmajiće“ bio je upravo duel protiv Belgijanaca.

- Iskreno, nismo očekivali da ćemo doći do pobede. Cilj nam je bio samo da se hrabro suprotstavimo, s obzirom da smo izgubili sve šanse za plasman na Evropsko prvenstvo. Uz to, za razliku od rivala, imali smo problema sa igračima zaraženim korona virusom. Ali, odigrali smo sjajan meč. Nastupi u reprezentaciji su mi mnogo pomogli, upisao sam minute protiv igrača iz svetskih klubova, u tim duelima vidiš gde si. Veliko i lepo iskustvo za mene.

Savić se odmah posle meča sa Belgijancima u Sarajevu vratio u Beograd, gde se sa Čukaričkim sprema za prvenstveni duel protiv Mladosti u Lučanima (petak, 17 časova).

- Trenutno je najbitniji klub u svemu. Jeste da me je malo stigao umor, ali za Čukarički sam uvek spreman, uvek sam na raspolaganju timu. Čeka nas bitna utakmica, želimo da osvojimo tri boda i da napravimo još jedan iskorak ka vrhu tabele. Nisam imao priliku da igram protiv Mladosti, ali iskusniji igrači u timu kažu da je to najteže gostovanje. Takođe, rivalu su veoma potrebni bodovi, ali smatram da imamo dovoljno kvaliteta da im se suprotstavimo. Pobeda protiv Voždovca nas je dodatno podigla, na nama je da nastavimo u tom ritmu – optimista je Milan Savić, prvotimac Čukaričkog i reprezentativac Bosne i Hercegovine do 21 godine.

Komentari (0)

Napiši Komentar