VESTI FK Čukarički

Mudrinski prvi golgeter plej-ofa i prvi srpski strelac, Čukarički najefikasniji tim!-OgnjenMudrinski-

Mudrinski prvi golgeter plej-ofa i prvi srpski strelac, Čukarički najefikasniji tim!

Ognjen Mudrinski je nedavno postao rekorder po broju golova u istoriji Super lige Srbije, pretekavši Andriju Kaluđerovića. Centarfor Čukaričkog posle meča u Lučanima, gde je takođe pogodio, stigao je do brojke od 65 golova za sve klubove za koje je nastupao u elitnom karavanu, sada već dva više u odnosu na prvog pratioca. Ujedno, Mudrinski je kolo pre kraja najbolji strelac plej-ofa.

U mečevima koji su odlučujući za konačan plasman, Mudrinski igra sjajno, postigao je šest golova na isto toliko mečeva. Iza „prve kopačke“ Čukaričkog su njegov saigrač Luka Stojanović sa četiri pogotka, koliko imaju još Haskić iz niškog Radničkog i Rikardo iz Partizana.

Lista strelaca u plej-ofu:

6 – Mudrinski (Čukarički)

4 – L. Stojanović (Čukarički), Rikardo (Partizan), Haskić (Radnički)

3 – Pejović, Radivojević (Mladost), Ben (Crvena zvezda), I. Ivanović, Ndijae (Napredak)

2 – Boaći, Vukanović, Joveljić, Pavkov (Crvena zvezda), Đorić, Ilić (Napredak), Ranđelović, Grbić (Radnički), Čović (Proleter), Kovač (Čukarički), Đ. Ivanović (Partizan

1 - Tumbasević, Bojić (Mladost), Alivodić, Zukanović, Ostojić, Rušević (Napredak), Vujaklija (Proleter), Zakarić, Zdjelar, Tošić, Pantić, Šćekić (Partizan), S. Stojanović, Noma, Petrović (Radnički), Matić, Đurić (Vojvodina), Ovusu, Šapić (Čukarički), Jevtović (Crvena zvezda)

Na ukupnoj listi strelaca šampionata, računajući Preliminarnu i plej-of fazu, Mudrinski je trenutno na trećem mestu. Ipak, značajan je podatak da je centarfor Brđana prvi srpski strelac sa 18 postignutih golova, s obzirom da su ispred njega samo državljanin BiH Nermin Haskić iz niškog Radničkog sa 24, te reprezentativac Zelenortskih ostrva iz Partizana Rikardo Gomeš sa 19 pogodaka.

Takođe, Čukarički je najefikasniji tim u plej-of fazi takmičenja, sa 14 pogodaka, koliko ima i ekipa Napretka. Iza Brđana i Kruševljana suCrvena zvezda sa 12, Partizan i Radnički Niš sa 11...

Broj golova u plej-ofu (timovi):

14 – Čukarički, Napredak

12 – Crvena zvezda

11 – Partizan, Radnički (Niš)

8 – Mladost

3 – Proleter

2 – Vojvodina

Komentari (0)

Napiši Komentar