VESTI FK Čukarički

Najbolji superligaški start Čukaričkog u istoriji!--

Najbolji superligaški start Čukaričkog u istoriji!

Čukarički igra sjajno na početku nove sezone. U devet kola Brđani su ostvarili učinak od pet pobeda, tri remija i jednog poraza. Po tri boda ekipa koju sa klupe predvodi Simo Krunić osvajala je protiv Rada (3:0), Mačve (1:0), Proletera (1:0), Voždovca (3:1) i Spartaka (3:1). Nerešeno je bilo u mečevima protiv Zemuna (1:1), OFK Bačke (1:1) i niškog Radničkog (1:1), dok je jedini poraz doživljen na stadionu „Rajko Mitić” protiv Crvene zvezde (1:2).

Ispostavilo se da je ovo najbolji učinak Čukaričkog u superligaškoj istoriji, posle devet uvodnih kola. Naime, Brđani su još samo jedne sezone imali identičan skor, pet pobeda, tri nerešene i jedan poraz, ali tada uz nešto lošiju gol-razliku (10:4), bilo je to u sezoni 2013/14.

Sada Čukarički takođe ima 18 bodova posle devet kola, ali uz gol-razliku 15:7. Dodaćemo tome i podatak da je u tekućoj sezoni Čukarički u svakom meču koji je igrao makar jednom zatresao protivničku mrežu, dok je sopstvenu sačuvao u svakoj trećoj utakmici, dakle tačno tri puta.

Komentari (0)

Napiši Komentar