VESTI FK Čukarički

Nemanja Belić pred Vojvodinu: Derbi uvek donosi neizvesnost-NemanjaBelić-

Nemanja Belić pred Vojvodinu: Derbi uvek donosi neizvesnost

Čukarički je pobedom u Inđiji startovao u drugom delu sezone. Gol Dimitrija Kamenovića bio je dovoljan za tri boda, s obzirom da je mreža Brđana ostala netaknuta u sremskoj ravnici (1:0). I to dvanaesti put u dvadeset odigranih susreta u Super ligi! Za razliku od prethodnih 11 puta, u Inđiji je mrežu Čukaričkog čuvao Nemanja Belić.

Podsetimo, njegov mlađi kolega Đorđe Petrović bio je sa reprezentacijom Srbije na turneji u Srednjoj Americi, naravno i on je u duelu protiv Paname gde je bio prvi izbor selektora, sačuvao mrežu netaknutom.

- Posledni put sam u Super ligi Srbije branio baš protiv Inđije, na domaćem terenu, u poslednjem meču prošle sezone, ta utakmica nije imala rezultatski značaj. Prošlo je već dugo vremena da nisam bio između stativa u duelu koji se igra za bodove. U Turskoj sam prošao kompletne pripreme kao prvi golman, u odsustvu Petrovića koji je bio sa repprezentacijom, počeo sam u sva četiri prijateljska meča koje smo tamo odigrali. To mi je dalo zalet za prolećnu premijeru u Inđiji – kazao je Nemanja Belić, jedan od najiskusnijih u timu Čukaričkog.

„Jedinica“ Brđana da je njegov tim morao da se prilagodi specifičnim uslovima i tšekom terenu u Inđiji.

- Nije bilo mnogo posla na golu. Na kraju se ispostavilo da smo rutinski pobedili, iako smo se u prvih pola sata „tražili“, na teškom terenu. Bile su tada dve-tri lopte kad sam morao da intervenišem. Još na zagrevanju smo videli da će biti problema, da nije baš sve prirodno, zbog lošijeg terena, jednostavno drugačije lopta odskoči, prokliza... Naravno, radili smo i analizu rivala, grupno i pojedinačno, sa trenerom golmana, a i ja sam se uvek dodatno spremim. I to mi je pomoglo kod dva slobodna udarca koje je vrlo dobro izveo njihov kapiten. Postigli smo gol, imali smo još tri-četiri izgledne prilike da meč mirnije privedemo kraju. I ovako je dobro, potpisao bih da i dalje pobeđujemo sa po 1:0 – istakao je Belić.

„Savršeno“ kolo za Čukarički upotpunjeno je kiksevima najbližih rivala u borbi za Evropu.

- Najbliži rivali jesu kiksirali, Vojvodina je takođe izgubila, ali je na primer TSC pobedio u gostima i pokazao da ima evropske ambicije i ove sezone. Prvo kolo je uvek teže, gostovanja će biti vrlo teška, protiv bilo koje ekipe, svaki tim ima svoju računicu, niko neće moći da kalkuliše. Podelila se liga na dva dela, na one koji se bore za Evropu i one koji se bore za opstanak, svaki bod će biti vrlo značajan. Zbog toga i naša pobeda u Inđiji dobija na značaju – kazao je Belić.

Pobeda u Inđiji je arhivirana, u Čukaričkom su se odmah okrenuli narednim izazovima. Već u petak na Banovo brdo (petak, 18,30 časova, TV Arenasport 1), stiže Vojvodina.

- Derbi uvek donosi neizvesnost. To pokazuju i rezulati naših prethodnih susreta, uvek su šanse podjednake. Eto, na primer, nadigrali smo ih na „Karađorđu“, a nismo pobedili, bilo je i suportnih slučajeva, kad su oni bili bolji, a osvojili smo bod. Ne treba ništa unapred prognozirati, siguran sam samo da će sve ljubitelje fudbala čekati poslastica kraj malih ekrana u petak uveče.

Belić nije štedeo komplimente na račun Novosađana i nije želeo da u prvi plan ističe šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića.

- To je ekipa koja u svakom trenutku zna šta hoće, ima toliko iskusnih igrača koji mogu jednim potezom da reše meč. Pomenuću samo Vukadinovića, Čovića, Drinčića, Mrkaića, Stojkovića, Zukića... Da ne nabrajam dalje, sve su to igrači na koje treba obratiti maksimalnu pažnju. Nadam se pozitivnom rezultatu, a i nismo dugo, dugo svaladali Vojvodinu, od 2018. godine i gola Mudrinskog u 93. minutu utakmice – podsetio je Belić.

Čukaričkom se pruža prilika da eventualnim trijumfom priđe na samo bod zaostatka u odnosu na Vojvodinu, trenutno trećeplasirani tim Super lige Srbije.

- Mi ne smemo još uvek da računamo na to da će četvrto mesto voditi u Evropu, sve zavisi od ishoda takmičenja u Kupu Srbije, iz kojeg smo eliminisani. Normalno je da ekipe koje su iza nas gledaju Čukarički, normalno je i da mi gledamo onoga ko je trenutno ispred nas. Probaćemo da stignemo i prestignemo Vojvodinu, sad nam se ukazuje prilika da im se dodatno približimo na samo bod zaostatka – zaključio je Nemanja Belić.

Komentari (0)

Napiši Komentar