VESTI FK Čukarički

Nemanja Belić: Spremni smo za Partizan-NemanjaBelić-

Nemanja Belić: Spremni smo za Partizan

Derbi 29. kola Super lige biće igran na stadionu u Humskoj ulici, trećeplasirani Čukarički gostovaće četvrtoplasiranom Partizanu (sreda, 19 časova, TV Arenasport 1). Brđani su u sjajnoj seriji rezultata, ne znaju za poraz u prethodnih šest kola, u tom periodu ostvarili su četiri pobede i dva remija. U međuvremenu prestigli su na trećem mestu upravo crno-bele.

- U prvom delu sezone sam neposredno pred utakmicu sa Partizanom na našem stadionu saznao da ću braniti, sada smo to znali ranije, s obzirom da Nemanja Stevanović nema pravo nastupa protiv svog kluba, odakle je došao na pozajmicu na Banovo brdo. Ni tada ni sada nije bilo nikakvih problema da stanem na gol, uostalom to je moj posao. Samo prošle godine sam branio u pet susreta sa crno-belima – rekao je na početku razgovora Nemanja Belić, koji je na superligaškim mečevima među stativama bio 162 puta.

O pripremi pred meč sa Partizanom drugi najiskusniji u timu posle Darka Puškarića je rekao:

- Nije to neko posebno spremanje, utakmica kao i svaka druga, protiv Radnika, Vojvodine, Zvezde... Nema nikakvih nepoznanica između nas, što se toga tiče, spreman sam za meč protiv Partizana. Oni jesu u krizi, ali smo svesni da imaju mnoštvo kvalitetnih igrača. Ako samo jedan od njih bude imao svoj dan, može da nam napravi problem, a kamoli ako više njih bude raspoloženo. Znamo da nije lako igrati u Partizanu, pritisak je veliki, od publike, medija, sa svih strana. Ali, mi ne gledamo šta se tamo dešava, već smo maksimalno koncentrisani na naše obaveze, da uradimo ono što je do nas na toj utakmici.

Priznao je Belić i da u Čukaričkom nema pritiska, posebno ne u ovoj sezoni kad su rezultati sjajni.

- Ređali smo uglavnom pozitivne rezultate. I kad nam se dešavalo da izgubimo, brzo se vratimo pobedom, krenemo uzlaznom linijom. Mlada smo ekipa, Puškarić i ja smo najstariji. Kad ne igraju Mudrinski i Kajević, najstariji je kapiten Docić sa 25 godina. Zbog toga i nema pritiska kod nas, ali ambicije su nam uvek velike.

Pre samo pet kola Čukarički je imao osam bodova manje od Partizana. Sada je na trećem mestu sa dva boda prednosti. Da li razmišljate sada o ostanku na trećoj poziciji?

- Nismo to činili tada, niti sada razmišljmo na taj način. Na nama je da osvojimo što više bodova, a svesni smo da nas tek u plej-ofu čeka najbitniji deo. Imamo iskustvo od prošle sezone, kad smo u doigravanje ušli sa treće pozicije, na kraju nam to ništa nije značilo, svi znaju šta se tada dešavalo... Mi smo se najviše pribojavali Mladosti, oni su nam i dalje najveći konkurent za plasman u Evropu. Ali, gledali smo i Napredak, koji je tokom zimskog prelaznog roka ostao bez nekoliko prvotimaca. Kad se podele bodovi, ne bih nikog otpisivao, ni Mladost, ni Napredak, niti bilo koga drugog ko zaigra u plej-ofu. Tek nam predstoji ono pravo. A bilo bi sjajno da protiv Partizana dopišemo još neki bod. Ako ne izgubimo do kraja prvenstva, sigurno ćemo ući u plej-of. Razmišljamo na taj način – optimista je Nemanja Belić, golman Čukaričkog.

Komentari (0)

Napiši Komentar