VESTI FK Čukarički

Nemanja Tošić: Pobedom protiv Mačve da nadogradimo bod osvojen u Nišu-NemanjaTošić-

Nemanja Tošić: Pobedom protiv Mačve da nadogradimo bod osvojen u Nišu

Nije Čukarički mnogo menjao kad se radi o sastavu tima u odnosu na prošlu sezonu, u klub su sa strane stigla samo dvojica igrača. Pored Danila Pantića član ekipe sa Banovog brda postao je i Nemanja Tošić, prethodne dve i po godine član Mačve. Upravo će Šapčani biti rival Čukaričkom na Banovom brdu u okviru devetog kola Super lige Srbije (subota, 16 časova). Baš zbog toga levi bek belo-crnih najpozvaniji je da govori o meču protiv sada već bivših saigrača.

- Pre svega, moram da istaknem da me samo lepe uspomene vežu za Mačvu i Šabac. Malo mi nedostaju saigrači i bišvi klub, svakako je lepo opet ih videti, pa i na drugoj strani terena. Mačva nije mnogo menjala tim, stigli su Dabić i Ortiz, u suštini osnova igre je ostala ista. Jesu bolje počeli nego prošle sezone, ali su imali mali pad u formi. Siguran sam da će Šapčani igrati sve bolje kako sezona bude odmicala – pohvalio je bivši klub i saigrače Nemanja Tošić.

Kad je već pomenuo osnove igre Mačve, Tošić je pojasnio o čemu konkretno misli.

- Uglavnom su defanzivno orijentisani, jako su čvrsti, disciplinovani. Rezultati to možda i ne pokazuju trenutno, ali zaista nisu imali sreće u nekim mečevima. Njihov trener insistira na brzim kontrama, a tu bi najveći problem mogao da nam pravi Brana Marković. Čuo sam se i sa bivšim saigračem Markom Mijailovićem, kaže da su spremni, da jedva čekaju da izađu na teren na Banovom brdu. Čukarički jeste favorit, ali svestan sam da nam uopšte neće biti lako – upozorio je Tošić.

Brđani su u Nišu bili desetkovani, slična situacija će biti i u duelu sa Šapčanima.

- Imamo dosta kadrovskih problema, ali svako ko bude izašao na teren biće sto odsto spreman. Protiv Radničkog nam je malo nedostajalo da dođemo do pobede na vrućem terenu, ali iskreno oba tima su imala dosta prilika. Kad se sve stavi na vagu, remi je bio realan, šteta samo što nije bilo golova, mnogo bi lepše bilo da je meč završen 1:1 ili 2:2, a moglo je da bude tako – kazao je Tošić, koji se potom još jednom osvrnuo na meč protiv Mačve:

- Bod protiv Radničkog dobio bi na značaju samo u slučaju pobede protiv Mačve. Mala je razlika na tabeli od drugog do sedmog mesta na kojem smo mi trenutno. Ima i dosta iznenađenja, a što se tiče naših partija i rezultata, zadovoljan sam. Ostaje žal samo za trijumfom protiv Metalca, u utakmici gde smo bili mnogo bolji.

Komentari (0)

Napiši Komentar