VESTI FK Čukarički

Neverovatan preokret Čukaričkog za plasman u polufinale Kupa Srbije-ĐorđePetrović,SlobodanTedić-

Neverovatan preokret Čukaričkog za plasman u polufinale Kupa Srbije

Čukarički – Radnički (Niš) 3:2 (1:2)

Strelci: 0:1 – Čumić u 15, 0:2 – Čumić u 24, 1:2 – Tedić u 45. iz jedanaesterca, 2:2 – Tedić u 82, 3:2 – Tedić u 90+2. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 500. Sudija: Novak Simović. Pomoćnici: Nikola Đorović i Miloš Simović. Žuti kartoni: Šapić, Kovač, tedić (Čukarički), Stevanović, Pejović, Pantelić, Ristić (Radnički).

ČUKARIČKI: Petrović, Tedić, Vidosavljević (od 81. Eze), Kamenović (od 57. Stevanović), Mićin (od 74. Đorđević), Kajević, Puškarić, Ćirković, Šapić, Kovač, Birmančević (od 57. Ortiz).

RADNIČKI: Ristić, Knežević (od 63. Meleg), Stevanović, Todorovski, Subotić (od 77. Mitrović), Pejović (od 88. Bjeličić), Čumić, Letić, Hao (od 46. Miloradović), Mihajlović (od 77. Kojić), Pantelić.

Čukarički je u polufinalu Kupa Srbije. U meču kakav se retko viđa, belo-crni su načinili neverovatan preokret protiv niškog Radničkog i uz tri gola Slobodana Tedića prošli su među četiri najbolja tima u najmasovnijem domaćem takmičenju – 3:2 (1:2).

Prvu priliku imali su domaći u petom minutu, Kajević je odlično proigrao Vidosavljevića, koji je šutirao sa 17 metara, ali je bio neprecizan. Tri minuta kasnije zicer za Kajevića, posle sjajnog prodora Birmančevića i još boljeg centrašuta, crnogorski reprezentativac je usamljen sa sedam metara promašio gol Nišlija. Uzvratili su gosti u 13. minutu, pokušao je Subotić sa skoro 30 metara, lopta je otišla za malo iznad Petrovićevog gola.

Radnički je poveo u 15. minutu, bila je to solo akcija Čumića, koji je ušao u šesnaesterac i preciznim udarcem savladao golmana domaćih – 0:1. Mogao je Mihajlović četiri minuta kasnije da duplira prednost, izbegao je ofsajd zamku i umakao odbrani Čukaričkog, šutirao je iskosa sa desne strane, ali je bio neprecizan.

Nastavili su sa dobrim napadima gosti, duplim pasom izigrali su trojicu igrača Čukaričkog, Letić je centrirao, a na drugoj stativi Čumić se odlično snašao i još jednom savladao Petrovića – 0:2. Mogli su Brđani da smanje rezultat u 28. minutu, Mićin je izveo slobodan udarac sa 18 metara, Ristić je ostao „ukopan“, ali je lopta prohujala pored stative njegovog gola.

Preuzeli su domaći potom inicijativu, pa je Tedić imao dve šanse, prvu u 30. minutu, drugu četiri minuta kasnije, ali je oba puta Ristić bio oprezan. Ipak, u finišu poluvremena Čukarički je uspeo da smanji rezultat. Kamenović je iz auta bacio loptu ka Birmančeviću, ali je pritom Todorovski igrao rukom, dileme nije bilo, Simović je svirao jedanaesterac. Kao i u Novom Sadu, Tedić je bio precizan sa bele tačke, golmana je poslao u jednu, a loptu u drugu stranu – 1:2.

U 55. minutu jedanaesterac za Radnički, posle igranja rukom Šapića u šesnaestercu. Odgovornost je preuzeo Mihajlović, ali ga je Petrović sjajno pročitao i samim tim je ostavio svoj tim u igri. Odmah potom Veselinović je u igru uveo Stevanovića i Ortiza, umesto Kamenovića i Birmančevića. Sjajnu priliku u 64. minutu imao je Tedić, ali je njegov udarac glavom krajnjim naporom odbranio Ristić.

Odmah potom, golman Nišlija ukrotio je i pokušaj Kajevića sa ivice šesnaesterca. Novu priliku Brđani su imali u 72. minutu, posle ubacivanja iz kornera Šapić je šutirao glavom, ali nije bio precizan. Mogao je Mihajlović možda i da reši pitanje pobednika u 74. minutu, kad je posle centrašuta sa leve strane ostao usamljen, šutirao je sa osam metara, ali je Petrović još jednom bio maestralan.

Znali su to domaći da kazne, u 81. minutu Kajević je prelepo centrirao sa leve strane, a Tedić se „poklonio“ i glavom savladao Ristića – 2:2. U 88. Minutu umalo potpuni preokret. Tedić je fenomenalno proigrao Kajevića, koji je stigao do lopte pre Ristića, ali je golman Radničkog ipak uspeo da otkloni opasnost. Ipak, gostima nije bil spasa u drugom minutu nadoknade. Puškarić je fenomenelano porigrao Tedića, koji je u partiji života postigao het-trik i odveo svoj tim u polufinale Kupa Srbije – 3:2.

Komentari (0)

Napiši Komentar