VESTI FK Čukarički

Nikola Ćirković: Pratim Čukarički, biće momci ponovo u vrhu srpskog fudbala-NikolaĆirković-

Nikola Ćirković: Pratim Čukarički, biće momci ponovo u vrhu srpskog fudbala

Nikola Ćirković je u Čukarički došao na leto 2019. godine, a u klubu je proveo dve sezone, za to vreme odigrao je 56 utakmica za belo-crne. Učestvovao je desni bek Brđana u istorijskim uspesima kluba, u izborenom trećem mestu u Super ligi Srbije, sezoni sa najviše osvojenih bodova, najviše datih golova, izborenom plasmanu u Evropu...

U međuvremenu, momku rođenom u Priboju 1991. godine ugovor sa Čukaričkim je istekao, a on se odlučio za inostrani angažman. Izbor je pao na Izrael, Ćirković je pojačao tamošnjeg člana elitnog ranga, ekipu Bnei Saknina.

- Upravo sam završio trening i došao malo do plaže – pohvalio se na startu razgovora Nikola Ćirković.

- Iako je moj klub iz grada Saknina, živim u Haifi, koja je udaljena nekih 35 kilometara. Nedavno sam dobio radnu dozvolu, nadam se da će se i porodica uskoro preseliti ovde. Prvi utisci su zaista pozitivni.

Start šampionata je bio kao iz bajke, pre reprezentativne pauze Ćirkovićev tim je u okviru prvog kola ugostio i svaladao veliki Makabi iz Tel Aviva.

- Prethodno je igran jedan od izraelskih kupova, nastupao sam u svakom susretu, trener baš ima poverenja u mene. Raspored na startu prvenstva nam je ubitačan, dočekali smo Makabi iz Tel Aviva, pa gostujemo aktuelnom prvaku i čini mi se najbljem timu trenutno, Makabiju iz Haife, potom ćemo ugostiti Hapoel Ber Ševu. To su tri najbolja tima u Izraelu. Naše ambicije su na startu bile vezane za opstanak u eliti, ali posle velike pobede u sjajnoj atmosferi, posle odlične igre čitavog tima, odmah su i očekivanja mnogo veća, pominje se i plasman među prvih šest, u plej-of za prvaka – kazao je Ćirković.

Kako Ćirković navodi, u Izraelu nema nikakvih ograničenja u vezi sa korona virusom.

- Stadioni su puni, sad će nas u Haifi dočekati 30.000 ljudi na tribinama. Ograničenja su rigorozna u vezi sa turistima, ali za nas koji smo ovde, sve funkcioniše normalno. Grad u kojem živim je na moru, prelepo je sve, odlično za život, jedino što je preskupo...

Istakao je Ćirković da pomno prati Čukarički, da je često na vezi sa bivšim saigračima.

- Sa nekima se čujem i svakodnevno, Stevanović, Mijialović i ja imamo i grupu na „vocapu“. U toku sam sa svime što se događa u Čukaričkom, nadam se da će se baš njih dvojica uskoro oporaviti i da će biti na terenu, mnogo znače ekipi. Malo je ekipa bila poljuljana posle nesrećnog poraza u revanšu od Hamarbija, ali sam ubeđen da Čukarički poseduje kvalitet i da će ponovo biti u vrhu srpskog fudbala. Ekipa nije mnogo menjana, novajlije Janković i Roganović pokazali su se kao dobra pojačanja... Stigao je i novi stručni štab, to je već stvar kluba, verujem da su želeli „svežu krv“, da podignu atmosferu – zaključio je na kraju razgovora Nikola Ćirković, nekadašnji desni bek Čukaričkog.

Komentari (0)

Napiši Komentar