VESTI FK Čukarički

Nikola Ćirković: Voždovac je odlična ekipa, mnogo bi nam značila pobeda-NikolaĆirković-

Nikola Ćirković: Voždovac je odlična ekipa, mnogo bi nam značila pobeda

Nikola Ćirković je bio jedan od najboljih pojedinaca u pobedi Čukaričkog protiv Novog Pazara. Brđani su tim trijumfom ponovo bliže vrhu tabele, u koji bi mogli da se vinu već u subotu (16 časova), kad će ponovo igrati kao domaćini, ovoga puta protiv gradskog rivala Voždovca.

- Dobro smo odigrali protiv Pazaraca, nadovezali smo se na ono što smo pokazali u Senti protiv TSC-a. Tamo smo pružili dobru i organizovanu partiju, ali nismo iskoristili šanse. Ponovili smo pristup u prethodnom meču, nagrađeni smo pobedom, na nama je da sada nastavimo u tom ritmu – kazao je desni bek Čukaričkog Nikola Ćirković, koji je potom nastavio:

- Ponovo smo podigli samopuzdanje. Imali smo pre gostovanja u prvom kolu Kupa u Novom Pazaru manju krizu rezultata, ali je sada već sve bolje. Počeli smo da se dižemo, ali svakako da možemo još mnogo bolje.

Desni bek Brđana zabeležio je dve asistencije, za golove Šapića i Kajevića. Ćirković je ove sezone sakupio već pet asistencija i blizu je da obori svoj rekord karijere, od prošle godine, kad je imao ukupno šest.

- Iskreno, ne brojim asistencije, bitan je samo učinak ekipe. Lično, mnogo mi je bitnije da ne primimo gol, s obzirom da je to moj primarni zadatak, ali naravno da je uvek lepo namestiti pogodak saigračima. Nisam ni znao koliko sam imao asistencija prošle sezone, ali eto kad se setim meča u Senti, mogao sam već sada da ih imam šest da je Eze postigao pogodak. Ali, u tom kontekstu je bitno samo da bi ekipa imala dva boda više da je pobedila. Protiv Pazaraca sam uspeo da namestim dva gola, u nekoj drugoj utakmici će neko drugi to učiniti. Kod dodavanja Šapiću, video sam da ima nekoliko naših igrača blizu protivničkog peterca, računao sam i na klizav teren. Kod druge asistencije, video sam naravno Kajevića, čak me je on i zvao da mu dodam loptu – objasnio je Ćirković.

Ćirković je upravo za Voždovac odigrao čak 118 mečeva, a sa Dušanovca je i stigao na Banovo brdo. Ipak, kako sam ističe, gotovo da nema igrača u ovom trenutku u Voždovcu koji su tada sa njim delili svlačionicu.

- Dosta se ekipa promenila, većina igrača iz tog perioda je otišla. Sad su se vratili Putinčanin i Gajić, kapiten Nišić je takođe bio tamo kad i ja. Dosta dobro igraju, mlada su ekipa, Joca Damjanović ih je dobro „namestio“. Gaje napadački stil igre, dosta se razlikuju u odnosu na prošlu godinu. Radujemo se otvorenom fudbalu, na gol više, biće veoma dobra utakmica. Sa druge strane, nadam da neću imati muka, da ćemo uspostaviti kontrolu meča i da ću imati prilike i da odem napred. Pobeda protiv Voždovca bi nam zaista mnogo značila – istakao je Ćirković.

Posle meča protiv Voždovca sledi pauza zbog obaveza reprezentacija, a prvi naredni meč je na programu tek 21. novembra u Lučanima protiv Mladosti. Četiri dana posle toga igraće se i osmina finala Kupa Srbije (još nije poznato kad će biti održan žreb).

- Opet ćemo tada ući u ritam sreda-subota, biće veoma bitno da imamo što više zdravih igrača. Šarić i Stevanović su se vratili, rade sa nama maksimalno, Pantić će takođe biti spreman posle pauze, jedino će kapiten Docić biti malo duže van stroja – kazao je Ćirković.

Komentari (0)

Napiši Komentar