VESTI FK Čukarički

Nikola Drinčić: Moramo jače i bolje ako želimo dobar rezultat-NikolaDrinčić-

Nikola Drinčić: Moramo jače i bolje ako želimo dobar rezultat

Iskusni fudbaler, kapiten Čukaričkog Nikola Drinčić kaže da ekipa da bi pobeđivala mora da daje i više od svog maksimuma, jer ukoliko žele da igraju Evropu pobede treba da ostvaruju u kontinuitetu. 

"Moramo jače i bolje ako želimo da postignemo dobar rezultat, a da bi ga postigli moramo da živimo za taj uspeh. Nisam zadovoljan dosadašnjim rezultatima. Jeste da su otišli igrači, da se dosta toga promenilo, ali ako hoćeš da igraš Evropu moraš da pobeđuješ u kontinuitetu, a ne tri pobediš, pa kući igraš nerešeno. Tako nećemo zaslužiti mesto među četiri najbolje ekipe. Ja sam igrač kao i moji drugovi, nemam šta da pametujem, oni su dovoljno pametni da bi znali da moramo jače i bolje da igramo", rekao je Drinčić, osmica Čukaričkog upitan o dosadašnjem toku prvenstva. 

Čukarički je sedmi sa 21 bodom i posle 13 kola upisao je šest pobeda, četiri poraza i tri nerešena rezultata. Poslednji je remi protiv Javora na Banovom brdu koji je završen bez golova. 

"Što se Javora tiče u tom trenutku smo odigrali maksimalno i dali sve što smo imali. Spremali smo se za utakmicu i menjali i uigravali tim. Sve što je bilo u našoj moći dali smo na terenu. Da bi pobeđivali moramo da damo više od našeg maksimuma, jer očigledno je da od nikog nismo bolji ukoliko ne damo 200 posto naših mogućnosti", rekao je borbeni vezista. 

Na pitanje o očekivanjima u nastavku prvenstva Drinčić kaže da njegovoj ekipi predstoje derbi utakmice. "Imamo priliku da se domognemo našeg cilja. Igramo sa direktnim konkurentima, koji hoće Evropu isto kao i mi. Nemamo nikakav izgovor. Ako ih pobedimo bićemo ispred njih, a ako ne to će značiti da nemamo kvalitet da budemo ispred. Ja to tako gledam. Sve je u našim nogama i sami od sebe zavisimo". 

Čukarički igra protiv Spartaka, pa Voždovca i onda u novom ciklusu protiv Vojvodine, pa Napretka. Prvi korak je gostovanje u Subotici u subotu 21. oktobra od 15 časova. 

Drinčić je rekao da o Spartaku sve govore rezultati koje postiže. "Oni imaju pet bodova više od nas i apsolutni su favoriti. Imaju dobre igrače, sjajan stručni štab, kao klub su se podigli i biće teško. I mi se nešto pitamo, imamo šansu, pa ako vredimo, napravićemo dobar rezultat, a ako ne pružićemo ruku boljem", rekao je naš kapiten o klubu u kom je proveo kratko vreme na pozajmici u početnoj fazi karijere. 

U Čukarički je Nikola Drinčić došao u junu ove godine iz beogradskog Rada i igrao je svih dosadašnjih 13 prvenstvenih utakmica. Nekadašnji internacionalac rad na Banovom brdu opisuje na sledeći način: "Bez namere da se nekom dodvoravam, u Čukaričkom se radi kao da niste u Srbiji. Tvoje je da igraš, a sve ostalo nam je obezbeđeno". 

Kapitensku traku dobio je posle utakmice šestog kola protiv niškog Radničkog i prema rečima Drinčića jasno mu je šta ta traka podrazumeva iako je isto postupao, radio i ponašao se i bez nje. "Nije mi prvi put da sam kapiten, bio sam i u Krasnodaru. Znam šta to znači, a sve sam isto radio i bez trake. Nema pritiska zbog toga, ja pritisak sam sebi nabijam jer hoću da pobeđujemo. Kad odem iz kluba da kažem - bio ti je zadatak da budeš među četiri i ako sam ga ostvario biću srećan, a ako nisam smatraću da sam neuspešan. Ima još deset utakmica i do decembra ću znati da li sam pravi i da li je ekipa bila prava". 

Komentari (0)

Napiši Komentar