VESTI FK Čukarički

Nikola Terzić: U Novi Sad po zvanje jesenjeg prvaka Srbije-NikolaTerzić-

Nikola Terzić: U Novi Sad po zvanje jesenjeg prvaka Srbije

Raspored je tako hteo, u poslednjem kolu prvog dela Omladinske lige Srbije biće igran derbi polusezone, u subotu u Novom Sadu Vojvodina i Čukarički će odlučivati o jesenjem prvaku.

Ova dva tima su i najviše pokazala u dosadašnjem toku šampionata, Čukarički je trenutno lider sa 33 boda, Vojvodina prvi pratilac sa 30, blizu su još Crvena zvezda i Partizan sa po 29, te Brodarac sa 28 bodova. Kapiten Brđana Nikola Terzić jedan je od momaka koji su odigrali svaki meč, među najzaslužnijima je za sjajne rezultate tima. Pred derbi jeseni sa Vojvodinom, rođeni Jagodinac je optimista.

- Spremni smo za derbi meč, svi jedva čekamo utakmicu koja će odlučiti jesenjeg prvaka Srbije. Igraćemo u najjačem sastavu i to je naša velika prednost pred duel sa Vojvodinom. Znamo da su oni vrlo kvalitetna ekipa, pokazali su to u prethodnih 14 kola. Igrali smo i prošle godine protiv njih, u gotovo istim sastavima, oba puta smo ih pobedili, zašto ne bismo to učinili i sada – postavio je pitanje Terzić.

Sva tri derbija ove sezone Čukarički je igrao na strani. Takav slučaj će biti i sa četvrtim, protiv Vojvodine.

- Dva od ta tri derbija smo rešili u našu korist, Partizan smo u Zemunelu dobili sa 7:2, Crvenu zvezdu na Marakani sa 3:2, jedino nismo savladali Brodarac, bilo je nerešeno, 1:1. Očigledno da derbije igramo bolje nego, da tako kažem, manje utakmice. Veća je motivacija, imamo više želje, tako će biti nadam se i u Novom Sadu.

I bod bi Čukaričkom obezbedio zvanje jesenjeg prvaka, ali Terzić ne želi da razmišlja na taj način.

- Nikako ne bih bio zadovoljan bodom, već nam je želja da nastavimo niz pobeda u derbijima na strani. Za mene ćemo najbolji u jesenjem delu prvenstva biti samo ako pobedimo u Novom Sadu.

Terzić je već četiri godine u Čukaričkom. Došao je iz Jagodine, krenuo je iz selekcije mlađih kadeta, a sada je kapiten omladinaca.

- Evo već pune četiri godine sam ovde. Kad sam došao, prvi trener u mlađim kadetima bio mi je Vladimir Kožul. Nije sve teklo po planu, dobio sam i mononukleozu, zbog koje sam pauzirao sedam meseci. Potom sam ponovo zaigrao, tada već u kadetima, koje je tada vodio Veličko Kaplanović. Trenira me već tri godine i slobodno mogu da kađem da je najbolji trener koji me je trenirao do sada. Upravo me je on i zapazio na jednoj utakmici u Jagodini, i insistirao je da dođem u Čukarički – podsetio je Terzić, koji je prve fudbalske korake načinio u školici fudbala „Viola“, njegovog oca.

Kapiten Čukaričkog igra na pozicijama prednje ili zadnjeg veznog, a ove sezone je za omladince odigrao sve mečeve. Istakao je sjajnu atmosferu u klubu.

- Odlična je atmosfera, svi smo u ekipi zajedno već tri godine. Mogu da kažem da uslovima u Čukaričkom nisam zadovoljan, već prezadovoljan – našalio se Terzić.

Kapiten omladinaca Čukaričkog još nije bio na pripremama sa prvim timom, niti je debitovao za seniore.

- Ne opterećujem se tim podatkom, sve u svoje vreme. Bilo bi mi naravno zadovoljstvo da se to dogodi, ali naravno da ću sačekati, ne žurim nigde – istakao je na kraju razgovora Nikola Terzić.

Komentari (0)

Napiši Komentar