VESTI FK Čukarički

Norman Kempbel se trkao sa srpskim rekorderom na 60 metara, Aleksom Kijanovićem-NormanCampbell-

Norman Kempbel se trkao sa srpskim rekorderom na 60 metara, Aleksom Kijanovićem

Zanimljivo je bilo u sredu popodne u velelepnoj atletskoj dvorani na Banjici. Dok su neki od najboljih srpskih atletičara trenirali za predstojeća dva velika događaja u Kraljici sportova, u halu je na dogovorenu trku sa Aleksom Kijanovićem došao fudbaler Čukaričkog Norman Kempbel. Kijanović je inače srpski rekorder u disciplini 60 metara, sa rezultatom 6,67 sekundi, ostvarenim na mitingu u Stokholmu.

Trku su ispratili brojni atletičari koji su se u tom trenutku zatekli u hali na Banjici. Prethodno su svoje pulene dobro zagrejali Stanoje Burlić i Darko Obradović. Bilo je vrlo zanimljivo, s obzirom da je Kempbel, inače rođen na Jamajci, bio ravnopravan čitavih 40 metara, ali je potom iskustvo Kijanovića došlo do izražaja. Sigurno smo da je najbolji srpski atletičar malo i usporio i da je ono najbolje sačuvao za Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani u Beogradu, od 18. do 20. marta. Prethodno će biti održan i atletski miting u glavnom gradu Srbije, 7. marta, takođe u beogradskoj Areni.

- Bilo je izuzetno zanimljivo, pre svega dobro smo se zabavili. Atletska hala je prelepa, drago mi je da sportisti u Srbiji imaju ovakvo zdanje, u kojem mogu da razvijaju svoj talenat. Na Jamajci sam trenirao atletiku u školi, to je sasvim normalno za moju zemlju, ali sam se kasnije ipak opredelio za fudbal. Volim atletiku, svi znaju odakle dolazi najbrži čovek na planeti Jusein Bolt, čitava Jamajka je ponosna na njega. Koliko god mi obaveze to dozvole, ispratiću predstojeća dva takmičenja, sa velikim uživanjem – poručio je Kempbel, ofanzivni vezista Čukaričkog.

Komentari (0)

Napiši Komentar