VESTI FK Čukarički

Nova „desetka“ Čukaričkog Milutin Vidosavljević: Igraćemo ofanzivan fudbal, dođite da nas podržite protiv Jermena-MilutinVidosavljević-

Nova „desetka“ Čukaričkog Milutin Vidosavljević: Igraćemo ofanzivan fudbal, dođite da nas podržite protiv Jermena

Iako su mu ovo šeste pripreme sa prvim timom, Milutin Vidosavljević je i dalje najmlađi u Čukaričkom, uz golmana Novaka Mićovića. Momak iz Kuršumlije, rođen 21. februara 2001. godine, prošle sezone se ustalio u prvom timu, upisao je i prvenac u Kupu protiv Mladosti u Bačkom Jarku, potom i superligaški, protiv Vojvodine u poslednjem kolu. On je jedan od plejade mladih momaka od kojih na Banovom brdu mnogo očekuju.

- Ovo su mi bile šeste pripreme ukupno, na Pohorju sam skoro već „domaći“, treću sezonu uzastopno sam ovde, poznajem ovu teritoriju veoma dobro. Kako koje pripreme dođu, i dalje sam najmlađi u ekipi. I ove sezone Čukarički ima velike ambicije, želja je da ponovo budemo u vrhu tabele, sa dodatno podmlađenim sastavom, ujedno da dostojno reprezentujemo klub na evropskoj sceni. Na nama mlađima je da svaku priliku iskoristimo – rekao je na početku razgovora Milutin Vidosavljević.

Veznjak Brđana naglasio je da ekipu krasi pre svega sjajna atmosfera, te da je to jedan od najvećih aduta Čukaričkog pred start nove sezone.

- Od dolaska u Sloveniju radimo punim intenzitetom, odigrali smo i četiri utakmice. Prvu protiv Dravograda, ekipe koja je nešto slabijeg kvaliteta, ali nama to nije smetalo, naš pristup uvek treba da bude isti. Potom smo nedelju dana vredno trenirali, šef je napomenuo da će biti naporno. Usledile su i dve odlične utakmice, posebno ona protiv rumunske Astre, koja ima prilično iskusan tim, kao i poslednja sa Voluntarijem. Sjajni smo bili u drugom poluvremenu sa Astrom, tako bi trebalo da izgledamo na svakoj utakmici, na kraju smo nagrađeni preokretom i pobedom. Čekaće nas mnogo sličnih utakmica tokom sezone – istakao je Vidosavljević.

Postigao je Milutin lep pogodak protiv Dravograda, a još lepši u duelu sa rumunskom Astrom, ispostavilo se za pobedu.

- Imam obavezu da tokom prekida pratim drugu loptu, protiv Astre se namestila situacija da je golman izbio loptu, došla je pravo meni na nogu, video sam da je golman istrčao, ciljao i pogodio, bio je stvarno lep gol. Dueli na međunarodnoj sceni protiv Banantsa neće biti prvi tog tipa za Vidosavljevića.

Dok je nosio dres omladinskog tima, već je učestvovao u Evropi.

- Sećam se mečeva u UEFA Ligi mladih protiv slovenačkog tima Domažale, potom i Rozenborga. To su sasvim drugačiji mečevi, uvek se igra protiv vrlo dobrih ekipa, najboljim predstavnicima stranih liga. Ali, protiv bilo koga ćemo imati isti princip igre, bićemo maksimalno motivisani. Stručni štab će uraditi analizu Banantsa, ima još dovoljno vremena do starta u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Dobro je što prvi meč igramo na Banovom brdu, ukoliko ostvarimo pozitivan rezultat ne bi trebalo da bude problema u revanšu. Svi pominju dug put i visoke temperature, ali tako je bilo i u Sloveniji, vruće je i u Beogradu. Ako mi budemo igrali kako treba, neće biti problema. Igraćemo kao i na pripremama, ofanzivan fudbal, pozivam beogradsku publiku da nas podrži, obećavam da će imati šta da vide na Banovom brdu – optimista je Vidosavljević.

Za razliku od prethodnih sezona Milutin je „zadužio“ dres sa brojem deset.

- Dobio sam „desetku“, prelepo osećaj je nositi dres sa tim brojem. Jasno mi je da klub veruje u mene, to je stvarno poseban broj, srećan sam, imam motiv više da ispoštujem sve što se traži od mene.

U međuvremenu, Vidosavljević ima i novi imidž na utakmicama, traka oko glave postala je neizostavni detalj.

- Od kad sam počeo da nosim traku, počeo sam i da dajem golove. Od poslednja četiri meča, na tri sam pogađao. Neću ništa da menjam dok ide.

Prošle sezone Vidosavljević je odigrao 11 mečeva u Super ligi, postigao je i jedan pogodak. Kao najbolji, izdvojio je duel sa Partizanom na Banovom brdu.

- Ušao sam nekih 25 minuta pre kraja, stvarno sam se dobro osećao na terenu, pravio sam im dosta problema, mogao u dva navrata i da postignem gol. Nisam tada uspeo, ali vratiće se to narednih sezona.

Otkrio je Milutin gde bi voleo da nastavi karijeru.

- U Čukaričkom mi je prelepo, treba tek ovde da ostavim trag, pa da onda razmišljam o inostranstvu. Kad bih mogao da biram, to bi bila Holandija ili Belgija, smatram da su to najbolje lige za razvoj mladih igrača.

Milutin je u Čukarički došao sa 15 godina, a zanimljivo da je ispravio „grešku“ koju je počinio njegov otac Slaviša.

- Tata se bavio fudbalom, igrao je na poziciji centarfora. Zanimljivo, čak je bio na probi u Čukaričkom, ali se zbog mame vratio u Prokuplje. Često mi je govorio da mu je najveća greška što tada nije ostao na Banovom brdu. I moj brat blizanac Mihajlo se bavi fudbalom, kao i otac igra napadača, trenutno je u beogradskom Sinđeliću.

Komentari (0)

Napiši Komentar