VESTI FK Čukarički

Novi biser Čukaričkog Đorđević: Povreda je bila jača, hvala selektoru na pozivu-AleksandarĐorđević-

Novi biser Čukaričkog Đorđević: Povreda je bila jača, hvala selektoru na pozivu

Na spisku mlade selekcije Srbije (do 21 godine) za predstojeće duele kvalifikacija za EP protiv Makedonije i Rusije je 24 igrača. Samo tri kluba imaju po dvojicu reprezentativaca u ovoj selekciji, pored Partizana i francuskog Bordoa to je još Čukarički.

Miladin Stevanović i Miroslav Bogosavac su ponovo dobili pozive selektora Gorana Đorovića, a naknadno je pozvan još jedan igrač Brđana, Aleksandar Đorđević. Ali, momak koji je odlaskom iskusnog Nikole Drinčića “preko noći“ postao neizostavni član prve postave belo-crnih zbog povrede primicača nije bio spreman za ovaj reprezentativni ciklus.

- Dešava se, na žalost baš sad kad sam „upao u oči“ selektoru. Ali, ne brinem se, bitno je samo da se oporavim i da nastavim da igram na istom i još boljem nivou, siguran sam da će doći novi poziv. Nisam uopšte ni znao da nas je selektor Đorović uživo gledao na poslednjem meču protiv Radničkog, jednostavno sam fokusiran na klub, a sve ostalo će tek doći posle, stepenik po stepenik – rekao je Đorđević.

Povredu je zadnji vezni igrač Čukaričkog osetio još pred duel protiv niškog Radničkog.

- Odlučio sam u dogovoru sa našim medicinskim timom da igram taj meč, iako sam osetio povredu još na poslednjem treningu pred Radnički. Nije ništa strašno, radi se o blagom istegnuću, ali moram da pauziram do ponedeljka. Pokušao sam na treningu u sredu lagano da trčkaram, ali ispostavilo se da moram na kraću pauzu. Verujem da ću biti spreman za naredni duel protiv Voždovca.

Od sedam mečeva Super lige Srbije Đorđević je propustio samo jedan, onaj premijerni protiv Zemuna, kad je prednost naravno dobio Drinčić. Već u drugom kolu protiv Rada bio je starter (igrao do 67. minuta), a narednih pet susreta odigrao je čitave susrete!

- Već od trećeg kola sam počeo lagano da se opuštam, videli su i saigrači da mogu da se oslone na mene, odnosno da može i sa mladim igračima da se napravi dobar rezultat. Zahvaljujem se Dociću, Puškariću i ostalima na velikoj podršci koju sam od njih dobio. Počeo sam da shvatam i zahteve trenera Krunića, ali i da fizički dolazim na nivo koji je potreban za seniorski fudbal. U omladinskoj ligi ima mnogo manje duela i trčanja, a sada je više taktiziranja, prekida, faulova na 16 metara, mnogo su „namazaniji“ igrači. U početku sam se osećao kad dete koje ne zna kad šta treba da radi. Ali, eto, dobio sam i dva žuta kartona, što kažu, kad je trebalo, prekinuo sam kontre protivničkih igrača. U ranijim slučajevima bih pustio te napade – slikovito je objasnio Đorđević.

Naredni meč Čukarički će igrati protiv Voždovca, na terenu na krovu Tržnog centra na Dušanovcu.

- Spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu. Možda je jedino drugačije što ćemo igrati na specifičnom terenu, sa veštačkom travom. Ali, treniraćemo na našem „veštaku“, baš da bismo se prilagodili i na taj način Voždovcu, koji ponovo ima veoma kvalitetan tim – istakao je Đorđević, novi biser iz omladinske škole Čukaričkog, koji je zakoračio na veliku scenu.

Osvrnuo se Aleksandar i na duel sa Crvenom zvezdom na stadionu „Rajko Mitić“, bio je to prvi poraz njegovog tima u sezoni (2:1).

- Sve je došlo prilično brzo, do juče sam bio na pozajmici u IMT-u, sad već igram Super ligu, stigao je i poziv selektora za mladu reprezentaciju. Takođe, neopisiv je osećaj bio igrati protiv Zvezde pred 7.000 ljudi, jeza me prolazila, to je ipak najveći klub u Srbiji. Krivo mi je što smo izgubili, mogli smo i nerešeno da odigramo, bilo bi pravedno.

Kako vreme prolazi, Đorđević ima sve više prostora i u fazi napada. Protiv Radničkog je imao jedan odličan udarac iz daljine, golman Nišlija je krajnjim naporom odbranio.

- Eh, da je ušla... Šteta! Šef mi je rekao da se opustim, da povučem loptu, da šutiram kad mislim da treba. U početku mi je jedini cilj bio da igram što sigurnije, bez grešaka. Sada vidim da me i protivnički igrači još uvek puštaju, možda me još i ne znaju... Dok ne dam prvi gol – nasmejao se Đorđević na kraju razgovora.

Komentari (0)

Napiši Komentar