VESTI FK Čukarički

Novi sportski direktor Čukaričkog Mirosavljević: Volim tu vrstu odgovornosti--

Novi sportski direktor Čukaričkog Mirosavljević: Volim tu vrstu odgovornosti

Čukarički ima novog sportskog direktora. Nisu na Banovom brdu želeli mnogo da eksperimentišu sa novim ljudima, posle odlaska Vladimira Matijaševića u grčki AEK, već su se pri izboru vodili time, da ovaj klub pre svega funkcioniše kao jedna velika porodice. Ulogu prvog operativca Čukaričkog, preuzeo je i zvanično Nenad Mirosavljević, dosadašnji potpredsednik Čukaričkog. S obzirom da dobro poznaje prilike u klubu, odnosno zahteve gazde Dragana Obradovića, neće mu biti teško da se snađe na novoj funkciji. Mirosavljević je dao intervju za Sportski Žurnal, koji vam prenosimo u celosti.

Nisam došao nespreman na mesto sportskog direktora. Od završetka igračke karijere sam u klubu i na ovom poslu pored Vladimira Matijaševića. Uz njega sam dve godine, radio, učio i danas smo u svakodnevnom kontaktu, praktično sam ga nasledio na mestu sportskog direktora. Imamo odličnu saradnju, baš kao i sa gazdom Draganom Obradovićem, razgovaramo, konsultujemo, savetujemo oko svega – istakao je Nenad Mirosavljević, sportski direktor Čukaričkog.

Pred vama su sada mnogo veće obaveze, zahtevi, moraćete da razmišljate i o transferima, ugovorima?

Tačno je da su sada sve obaveze prešle na mene, ali volim tu vrstu odgovornosti. Ne plašim se izazova i ne pada mi teško ništa u vezi sa poslom koje nosi mesto sportskog direktora.

Prošlog meseca Čukarički je imao čak 17 reprezentativaca u svim kategorijama, ovog čak sedmoricu iz prvog tima. Kopitović i Zorić pogađali su za Crnu Goru protiv Litvanije, za mlade je debitovao Đorđević?

Presrećni smo zbog činjenice da nam je prvi tim dao sedam reprezentativaca. Svi pozvani su zaslužili da nose dres sa državnim obeležjem. Ponosni smo na njih, a nama u klubu je to pokazatelj da radimo dobro, odnosno kojim putem bi trebalo dalje da nastavimo. Imamo u planu da i dalje „crpimo“ igrački kadar iz naše omladinske škole. Omladinci su već pokazali da su besprekorni ove sezone, dobili su oba derbija i prvi su na tabeli, bez poraza.

Šta dalje?

Posvećeni smo omladinskoj školi, trenutno imamo oko 300 dece. Većina je selektirana i rezultati su evidentni. Omladinci Čukaričkog su prvi, a nama je cilj kao što sam rekao da crpimo igrače za prvi tim, neki će vrlo brzo i biti prekomandovani. Verujem da će omladinci i na kraju sezone biti prvi, a u tom slučaju bili bismo prvi klub sa dva učešća u Ligi mladih. Ipak, nećemo im praviti pritisak, neka sve ide svojim tokom.

Odlične rezultate ima i prvi tim. Samo jedan poraz i to od Crvene zvezde, međutim pred njima je sada težak meč sa Vojvodinom,a Krunić nije mogao da računa na većinu igrača. Da li će to biti problem?

Želimo da prvim tim izađe u Evropu, da li kroz prvenstvo ili kup, videćemo, ali smo na dobrom putu. Imamo dobre rezultate, pohvalio bih ceo stručni štab, radi ozbiljno, pokazali su to u prethodnom periodu. Što se tiče sledeće utakmice sa Vojvodinom, mislim da reprezentativne obaveze naših prvotimaca neće uticati na igru, s obzirom da se svi dobro poznaju.

Neminovno je da će neko od igrača u zimskom prelaznom roku napustiti Banovo brdo?

Interesovanje za naše igrače postoji, na skeneru su mnogih evropskih klubova još od letos, što je i očekivano. Nama kao klubu to imponuje i nikome nećemo praviti problem, ukoliko ponuda bude zadovoljavajuća za obe strane. Bilo bi dobro kada bi neko od igrača napravio ozbiljan transfer, to bi bio sam nastavak uspešnog poslovanja – zaključio je Mirosavljević.

Iako je do zimskih priprema ostalo još tri meseca, na Banovom brdu, već uveliko rade na organizaciji istih.

Razmišljamo unapred. Plan priprema je već završen, na Kipru, odnosno u Limasolu smo od 25. januara do 9. februara. Prvi tim će odigrati pet utakmica, dok omladince koji putuju sa nama očekuje jak turnir – potvrdio je Mirosavljević.

Komentari (0)

Napiši Komentar