VESTI FK Čukarički

Odlični Čukarički odoleo u Moldeu, odluka o putniku u treće kolo na Banovom brdu--

Odlični Čukarički odoleo u Moldeu, odluka o putniku u treće kolo na Banovom brdu

Molde – Čukarički 0:0

Stadion: "Aker". Gledalaca: 3.198. Sudija: Donald Robertson. Pomoćnici: Danijel Mekfarlan i Kalum Spens (svi iz Škotske). Žuti kartoni: Orsnes (Molde), Birmančević (Čukarički). Crveni karton: Birmančević u 93. minutu (drugi žuti).

MOLDE: Kraninks, Haraldseid, Brojnbak, Foren, Haugen, Orsnes, Usain, Heštad, Volf, Eikrem (od 77. Sjoilstad), Omoijuanfo, Džejms (od 66. Boli).

ČUKARIČKI: Belić, Ćirković, Puškarić, Šapić, Bogosavac, Kovač (od 84. Aleksić), Docić, Ovusu, Đorđević, Stojanović (od 61. Birmančević), Tedić.

Molde i Čukarički odigrali su nerešeno u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Norvežani su bili dominantni u prvom poluvremenu, ali je odbrana Brđana, predvođena fenomenalnim Belićem, izdržala sve nalete domaćih. U nastavku mnogo bolja igra izabranika Aleksandra Veselinovića, imali su i nekoliko dobrih prilika, ali su mreže oba tima ostale netaknute. Revanš meč je na programu na stadionu na Banovom brdu, u sredu 31. jula od 20,45 časova.

Molde je imao inicijativu od starta meča, lopta je uglavnom bila u njihovim nogama, a većina napada, pre svega u prvih 35 minuta, išla je po levoj strani, preko opasnog Omoijuanfoa. Već prvu priliku domaći su imali u četvrtom minutu, posle dobrog centaršuta glavom je šutirao upravo Omoijuanfo, bilo je to lako za golmana Čukaričkog. Samo minut kasnije još jedna prilika za domaće, ovoga puta bolja nego prethodna, ali je i Hestad šutirao pravo u Belića.

Usledio je period igre bez ozbiljnijih prilika, sve do 22. minuta, kad je viđen prvi ozbiljniji pokušaj Brđana, šutirao je Ovusu sa 18 metara, ali nije najbolje zahvatio loptu, lopta je otišla pored gola Moldea. Odmah šansa na drugoj strani, ubedljivo najbolji igrač Norvežana Omoijuanfo je šutirao sa 20 metara, lopta je otišla preko Belićevog gola. Najbolju priliku u prvom poluvremenu belo-crni su imali u 28. minutu, Đorđević se izborio za poziciju i šutirao sa 18 metara, za malo preko gola Moldea.

I opet samo minut kasnije napad na drugoj strani, bio je Belić na mukama, posle smušene intervencije odbrane Čukaričkog lopta je došla do Omoijuanfoa, ali je njegov udarac odbranio golman Brđana. U 31. minutu još jedna vrlo dobra prilika za opasne Norvežane, ovoga puta je udarac oprobao Hestad, Belić je još jednom bio na visini zadatka.

Nastavljeno je u istom ritmu, te je posle loše intervencije odbrane beogradskog tima, na kraju Eikrem imao zicer, ali je očajno šutirao sa sedam metara, iako je bio usamljen, pravo u sigurnog Belića. „Povijala“ se odbrana Čukaričkog, u 37. minutu šutirao je vrlo dobro kapiten Moldea Eikrem, ali je Brđana Belić ukrotio i ovaj udarac. Mnogo sreće imao je Čukarički u poslednjim minutima prvog poluvremena, posle šuta Eikrema Belić je već bio savladan, ali je na putu ka golu lopta pogodila Šapića, te je završila u korneru. Bilo je to sve što je viđeno u prvom poluvremenu, u kojem je Molde sedam puta šutirao u okvir Belićevog gola.

Samo što je počelo drugo poluvreme šansa za Čukarički, posle grube greške odbrane domaćih, Stojanović je presekao napad i potom dodao Tediću, a ovaj je šutirao sa 18 metara, lopta je prohujala koji santimetar iznad gola Kraninksa. U 51. minutu dobar napad belo-crnih, završen je tako što je Ovusu „promešao“ odbranu Moldea, a zatim i šutirao sa 15-tak metara, golman Moldea skrenuo je loptu u korner, posle kojeg nije bilo opasnosti.

U 55. minutu treća prilika za Čukarički u nastavku, bio je to još jedan odličan napad gostiju, pokrenuo ga je Bogosavac, dodao je loptu do Kovača, koji je sa 17 metara dobro šutirao, ali je golman Moldea bio na oprezu. Deset minuta kasnije slobodan udarac za Čukarički, šutirao je sa 25 metara Docić, pravo u živi zid, lopta se odbila do Đorđevića, koji je potom pokušao sa 17 metara, ali je to bilo preslabo za golmana Moldea Kraninksa.

Potom u 68. minutu još jedna odlična akcija Brđana, još jednom je sve krenulo od Bogosavca, na kraju je Tedić šutirao, lopta je na putu ka golu zakačila jednog odbrambenog igrača domaćih, a na kraju je krajnjim naporom odbranio Kraninks. U 71. minutu iznenadna prilika za Molde, štoper domaćeg tima je ispucao loptu bez mnogo razmišljanja, a ona je došla do Omoijuanfoa, koji je šutirao sa 15 metara, na sreću Belića bio je neprecizan.

Imali su domaći dosta dobru šansu u 76. minutu, posle dugog kombinovanja šutirao je sa 16 metara Eikrem, lopta je na putu ka golu zakačila jednog igrača belo-crnih, ali je Belić maestralno odbranio. Kako se meč bližio kraju ponovo je Molde preuzimao inicijativu, te je imao šansu preko Hestada, dva puta je „zalamao“ odbranu Čukaričkog, potom i sjajno šutirao sa 20 metara, Belić je ponovo bio nesavladiv.

Imao je Čukarički odličnu priliku u 89. minutu, Docić je odlično centirao, ali je Tedić glavom iz dobre pozicije nešto lošije šutirao, lopta je otišla preko gola Moldea. Bilo je to poslednje uzbuđenje na meču, u kojem se mreže nisu tresle, iako je bilo prilika na obe strane.

Komentari (0)

Napiši Komentar