VESTI FK Čukarički

Omladinci Čukaričkog bolji od moskovskog Spartaka--

Omladinci Čukaričkog bolji od moskovskog Spartaka

Čukarički – Spartak (Moskva) 4:2 (1:1)

Stadion u Pirgosu. Gledalaca: 50. Žuti karton: Fratrović (Čukarički). Strelci: 1:0 – Kamenović u 19, 1:1 – Lopatin u 39, 1:2 – Danilin u 65, 2:2 – Bosančić u 69, 3:2 – Đukić u 84, 4:2 – Đukić u 87. minutu.

ČUKARIČKI: Mićović, Terzić, Kamenović, Ignjatović, Fratrović, Rakonjac, Radojičić, Bakić, Ergelaš, Radovanović, Nikčević. Drugo poluvreme: Rubežić, Lončar, Živanović, Daničić, Drezgić, Kožul, Rogan, Mihailović, Ristović, Bosančić, Đorđević, Đukić.

SPARTAK: Jarusov, Morgunov, Volkov, Sazonov, Stepanenko, Mitroga, Sungatulin, Oganesijan, Repjak, Danilin, Lopatin. Igrali su još: Malkov, Belnaševič, A. Aleksejev, I. Aleksejev, Gilmašin, Mazurov, Markov, Predeus, Litvinov.

Omladinci Čukaričkog odigrali su drugi prijateljski meč na pripremama na Kipru, protiv vršnjaka moskovskog Spartaka slavili su sa 4:2. Posle početnog ispitivanja snaga tri odlične šanse za Čukarički u kratkom vremenskom intervalu. Najpre u 12. minutu, posle napada po desnoj strani, odbrana Moskovljana izbila je loptu, na nju je na deset metara od gola natrčao kapiten Čukaričkog Terzić, šutirao je iz izgledne pozicije, ali je izblokiran.

U nastavku akcije vrlo dobar pokušaj Rakonjca sa 20-tak metara, ali je lopta otišla za malo preko gola Spartaka. Samo minut kasnije solo akcija Ergelaša, ušao je u šesnaesterac i šutirao iskosa sa desne strane, ali je lopta prohujala pored leve stative gola ruskog tima. U 19. minutu zasluženo vođstvo belo-crnih.

Još jednom je Nikčević umakao odbrani Spartaka po levoj strani, potom je centrirao, a na četiri metra od gola munjevito je reagovao Kamenović ispred zbunjenih defanzivaca Spartaka, Jarusov je bio nemoćan – 1:0. Novu priliku Brđani su imali pet minuta kasnije, Terzić je odlično izveo korner sa leve strane, najviši u skoku bio je Bakić, ali je glavom šutirao pravo u Jarusova.

Čukarički je apsolutno dominirao terenom, te je lako mogao da duplira prednost u 28. minutu. Kapiten Terzić je dugo vukao loptu, ušao u šesnaesterac, fintom „bacio čuvara na zemlju“ i potom šutirao sa desetak metara, ali je u poslednjem momentu izblokiran. U 40. minutu jedna od retkih prilika za Moskovljane, ali i izjednačenje. Posle kornera sa leve strane i vrlo loše postavke odbrane Čukaričkog Lopatinu nije bilo teško da iz neposredne blizine savlada Mićovića – 1:1.

Minut pre kraja prvog poluvremena dve dobre prilike za Čukarički. Najpre je posle prodora i ubacivanja Radojičića sa desne strane odbrana Moskovljana izbila loptu do Nikčevića, čiji je šut sa 12 metara izblokiran. Posle ubacivanja Terzića iz kornera Bakić je bio najviši u skoku, ali je šutirao za malo pored gola Spartaka.

Na početku drugog poluvremena bolja igra Moskovljana. Imali su šansu u 50. minutu, Malkov je odlično prosledio loptu do Lopatina, ovaj je šutirao nogom u padu sa 15 metara, ali pravo u Mićovića. U 62. minutu još jedna dobra prilika za Spartak, Mitroga je odlično izveo slobodan udarac sa 25 metara, ali je Kožul krajnjim naporom izbio loptu u korner.

Ipak, u 65. minutu preokret, iskoristili su Rusi neopreznost odbrane Čukaričkog, te su golom omalenog Danilina stigli do vođstva – 1:2. Samo četiri minuta kasnije odlična kontra Brđana, Bosančić je pobegao odbrani Spartaka i rutisnki savladao Jarusova sa 15 metara za izjednačenje – 2:2.

Dva minuta kasnije umalo novo vođstvo Brđana, posle prodora Mihailovića lopta se odbila do Rogana, koji je poslao „bombu“ ka golu Spartaka, ali je pogodio prečku. U 79. minutu još jedna dobra prilika za Čukarički, na loptu je na 17 metara natrčao Daničić, ali je šutirao za malo preko gola Spartaka.

U 84. minutu preokret, posle sjajne kontre Brđana. Po desnoj strani je protutnjao Đorđević, usledio je centaršut, a na drugoj stativi omaleni Đukić je glavom zatresao mrežu Moskovljana – 3:2. U 87. minutu još jedna sjajna kontra brđana, loptu je u šesnaestercu primio Bosančić, šutirao je, Aleksejev je kratko odbio, a sve je to vešto ispratio Đukić, koji je svojim drugim golom potvrdio trijumf – 4:2.

Komentari (0)

Napiši Komentar